MDA Compact z ERY - brak GPRS Monitor ?

• 5 Odpowiedzi
  • 1563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 29, 2005, 14:21:37 »
Witam!
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem MDA Compact kupionym w ERA bez cyrografu...

Kiedy przystapilem do konfiguracji GPRS, bo mam sieć w Plusie zauważyłem że nie mam w zakładce PROGRAMY programu GPRS Monitor ! W instukcji obsługi widzę że powinien być, co jest grane? Dodam że pierwsze uruchomienie MDA robilem bez karty SIM - może to jest powód?
Doradzcie mi co mam robić, Hard Reset z kartą SIM pomoże aby program się pojawił ?

Co do samego GPRSu, mam też problem z rozłączeniem połączenia i z jego powtórym nawiązaniem, muszę robić soft reset aby ponownie usyskac połączenie. Czytałem na forum XDA że jest to dość powszechny problem wynikający chyba z jakiś błędów programowych, jak jest u Was w tej kwesti? Może mam jakieś błedy w konfiguracji, jak powinno to dokładnie wyglądać w Plusie.

MDA:
ROM 1.11.00 WWE
Radio 1.11.00
Ext ROM 1.11.171 WWE

pzdr
Rafał

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2005, 15:17:48 »
GPRS Monitor jest na plycie CD dodawanej przez Ere. Ale nie polecam jego instalowania bo program ten gryzie sie z modulem telefonicznym. Po prostu aparat przestaje w pewnym momencie wybierac numery.

Problem GPRSu juz rozwiazalem. Zaraz to opisze na stronie glownej.

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2005, 17:28:49 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
GPRS Monitor jest na plycie CD dodawanej przez Ere. Ale nie polecam jego instalowania bo program ten gryzie sie z modulem telefonicznym. Po prostu aparat przestaje w pewnym momencie wybierac numery.

Problem GPRSu juz rozwiazalem. Zaraz to opisze na stronie glownej.

Jakubie, czyli opisywany wcześniej problem z wybieraniem numerów a właściwie jego brakim spowodowany jest GPRS Monitorem? Bo ja go mam - problem też...
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2005, 18:03:13 »
Tak. Odinstalowalem GPRS Monitora i problem zniknal.

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 29, 2005, 18:45:39 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
Tak. Odinstalowalem GPRS Monitora i problem zniknal.

Zaraz zrobię to samo :)
Jednak szkoda, bo ten programik jest bardzo użyteczy i pozwala poprawnie skonfigurować naliczanie kosztów za net... :(
Jest jakiś godny polecenia zamiennik?
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2005, 18:48:41 »
Niestety nie ma nic godnego polecenia...