MDA COMPACT - Start pod WinXP

• 5 Odpowiedzi
  • 453 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 13, 2006, 00:33:37 »
Witam. Mam MDA Compact, ale bez płyty instalacyjnej. Czy ktoś mógłby podzielić cie sterownikiem i oprogramowaniem ? Jakieś linki ? Rady ? Szukałem w necie - nic nie ma.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 13, 2006, 00:47:27 »
Slabo szukales... jedyne co potrzebujesz to ActiveSync ktory sciagniesz z http://www.microsoft.com/windowsmobile/default.mspx

Poza tym polecam dzial dla poczatkujacych i faq. linki na gorze strony
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2006, 01:01:16 »
hm, nie wiedzialem ze active sync da rade sam. mam pytanie co do MDA Compact. Otóż okazuje się koszmarne kozystanie z połączeńz internetem przez Era GPRS. Jak juz sie nawiaze polaczenie to nie mozna go wylaczyc ... co to za pomysły dziwne ? i podobnie z połączeniem z siecią telefonii ERA. Też nie mozna zresetować połączenia poza twardym resetem całego systemu. Miałem poprzednio MDA I i tam wszystko było mega-lepiej zorganizowane. Idzie jakoś doprowadzić do łądu tego Kompakta ? ;/

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 13, 2006, 01:46:52 »
Jeszcze raz... Ty na pewno miales MDA I bo poza sprzetem raczej w systemie sie nie roznia bo oba maja ten sam system wiec i obsluga jest identyczna, wiec nie rozumiem, jak mozna byc posiadaczem drugiego PPC i szukac do niego sterownikow... lol, po drugie chyba nie rozrozniasz HR od SR no chyba ze na prawde robisz Hard Reset ale to by byl lol do kwadratu. ale wracajac do tematu jak sie rozlaczasz a raczej probujesz rozlaczyc z GPRSem i co znaczy polaczenie do sieci tel. ERA bo na prawde cos mi nie pasuje w tym co piszesz, albo sam nie masz pojecia o czym mowisz...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 13, 2006, 02:07:58 »
telefon pracuje w określonej sieci. era,plus,orange. to mam na myśli mówiąc o połączeniu z siecią tel. ERA. Miałem MDA I ale nigdy nie podlaczalem pod PC bo nie potrzebowałem. Stąd moja niewiedza na temat Active Sync. Mówiąc reset mam na myśli wciśnięcie takiego ukrytego guziczka w obudowe mojego kompakta, niedaleko mikrofonu. Systemy się różnią. Drobiazgami, ale są inne. Jak w pasku zadań menu start pojawi sie ikonka połączenia z internetem, to w MDA I po tapnięciu na nią pojawiało się okienko statusu połączenia z erainternet z opcją ROZŁĄCZ. Tu tego nie ma. Nie da się rozłączyć z internetem jak już się nawiązało połączenie. Poza resetem można jeszcze wejsc w ustawienia systemu i skasować zdefiniowane połączenie z erainternet. Wtedy kompakt nie będzie miał na podstawie czego się łączyć i łaskawie się rozłączy. Musi być jakieś wyjscie z tej kompletnej totalnej durnoty ;/

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 13, 2006, 07:13:06 »
kajo
zacznij od:
faq i działu dla początkujących