Witam
Jakoże MDA jest wyjątkowo "śliskie" i niewygodne do trzymania nabyłem plantronicsa 2500...
Wrażenia na +:
Parowanie bez problemu
Słuchawka dobrze trzyma się w uchu
Bateria wytrzymuje pół dnia - ok 50 rozmów po 3-5 min
i to wszystkie zalety ;(
Do wad zaliczę: zasięg działania z MDA Compact max 3m.
Jeśli MDA jest w kieszeni już zaczyna się przerywanie dzwięku
Jakość dźwięku (wg rozmówców) metaliczna zniekształcona często przerywa.
Przycisk do odbierania jest trudny w obsłuddze - nie zawsze się w niego trafia

Odebranie rozmowy następuje po zwłoce ok 2 sek od naciśnięcia przycisku w słuchawce i niestety nie zawsze następuje - ale to chyba wina BT w MDA
Po używaniu ok 5 godz. dziennie zaczyna boleć ucho - jest dosyć ciężka.
Ze strony MDA problemem jest trzymanie profilu czyli po ustawieniu jako zestaw słuchawkowy pojawia się ikonka słuchawki w Today poczym niewiadomo kiedy znika i gdy ktoś zadzwoni odbieram w telefonie.
Poza tym to chyba wada słuchawki ale czasem po zakończeniou rozmowy słuchawka nie wyłączała się czyli cały czas szumiała i wtedy poza denerwującym szumem bat starczała na max 2 godz.
Wytrzymałem 2 tygodnie.
Wkurzony całą sytuacją wylicytowałem na allegro HBH 602 SonyEricssona
Jako odwieczny fan tej marki pewnie nie będę zbyt obiekywny...
Wrażenia na +:
Parowanie bez problemu
Łączy się z MDA bez problemu
Jakość dźwięku zdecydowanie lepsza
Zasięg ok 5-6 m w mieszkaniu przez 1 ściankę gipsową - wcześniej przerywa nas później rozmówcę
O wiele lżejsza - moim zdaniem lepiej leży w uchu i nie tłumi dźwięków otoczenia - już parę razy sprawdzałem ręką czy napewno mam słuchawkę w uchu

Przycisk do odbierania działa od razu bez zwłoki jednak występują problemy z gubieniem połaczenia bluetooth z MDA jak w Plantronics-ie. To chyba wina MDA.
Jest odrobinę cichsza niż plantronics - może to wina innego ułożenia w uchu (plantronics bardziej przylega jednocześnie tłumiąc otoczenie)
Ucho po całum dniu noszenia nie męczy się.
BAT wytrzymuje podobnie jak plantronics. Ładuje się ok 1,5 godz w samochodzie z ładowarki na 12V.
Podsumowanie:
Moim zdaniem produkt HBH 602
lepiej się sprawuje i jest o wiele bardziej komfortowy w używaniu niż 2500 Plantronicsa. Ale to moje zdanie.
Problemy z MDA
Gybienie połączenia ze słuchawką (obie słuchawki) - nie potrafie określić dlaczego.
Wielokrotnie się zdarzało że mimo słuchawki na uchu musiałem rozmawiać przez MDA gdy ktoś zadzwonił. To samo gdy ja wybieram numer.
Ustaliłem że pomaga wejście w opceje BT i ponowne ustawienie słuchawki jako zestawu HF. Ale jest to z deczka wkurzające...
DANE softu mojego MDA Compact
R 1.11.00
G 1337.42
D 1.11.00 WWE
Wszelkie próby robiłęm na czystym systemie po hard resecie.
To tyle
Z góry pszepraszam za chaotyczność
MOże ktoś z Was miał podobne problemy - proszę piszcie. Może coś razem roziążemy. Może opiszecie wrażenia z innymi słuchawkami.
Pozdrawiam.
WOBO
Instalowałem patche różnego rodzaju z XDA Developers
3500
3900
oraz 600
z katalogu BlueAngel/cabFiles/BluetoothUpgrade
Jednak MDA Comp. miał problemy z ekranem Today (zawieszał grafikę) pozatym nie zauważyłem poprawy a po soft resecie nie wstawał - trzeba było robić hard reset.