mda compact od pewnego czasu zwiechy itp

• 4 Odpowiedzi
  • 465 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 04, 2006, 22:57:47 »
Witam
mam xda mini na nim rom i radio 1.13 zrobiony big storage do tego karta 512.zaraz po hard resecie calosc smiga mi pieknie ale w miare uplywu czasu czyli z reguly okolo 2 -3 miesiecy zaczyna sie sypac tzn czesto sie zawiesza aplikacje otwieraja sie wolno i po pewnym czasie.osttani np przez caly dzien nikt sie do kmnie nie dodzwanial tylko dostawlaem sms z sieci ze ktos probowal ,dzisiaj jak sie ktos dodzwonil to wlaczal sie aparat.Po soft resecie jest ok ok dnia pozniej to juz loteria no nie jest tak strasznie ze sie nei da uzywac ale niestabilny jest.
do tego widze ze jak robie soft reset to pokazuje mi sie bateria z wykrzyknikiem ale backup baterry mam 100% zawsze.
co to moze byc , ewentualnei jest jakis inny stabilny rom?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2006, 23:01:17 »
może zbyt wiele pouruchamianych programów, zamiast je zamykac tylko minimalizujesz - dowodem na to jest, że po sr działa płynnie
jakie masz programy?
czasem po sr główna bateria jest z wykrzyknikiem ale po chwili wraca do normy  ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2006, 23:17:00 »
no wlasnie czesto tak mam ze w tle cos chodzi .jaki jest jakis sprawdzony darmowy task killer?
a programy
to co jest ponad norme to
sound explorer
time rule
aebutton plus
vijay do bt
i chyba czasami gierka monopol

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2006, 07:00:42 »
darmowy "task killer"
np. InCloseMobile, jest tego sporo zobacz w download

*

Offline arnold

• 47
  • Sprzęt: Htc p 3470 Pharos
mda compact
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2006, 10:18:52 »
ja mam to samo,ppc jest jeszcze na gwarancji wiec zawioalem go do operatora oni do servisu w warszawie,po pierwszym razie wgrali mi jeszcze raz radio 1.11,i bylo ok 2 miesiace,potem to samo ale servis juz nic nie robil tylko odsylal i pisal ze wszystko jest ok. ze to wina kart 2GB programow itd. zawozilem go tak trzy razy i tylko odsylali i pisali ze ok.ppc zawiesza sie tez bez karty i bez dodatkowych programow.mialem wczesniej Qtek (to to samo tyko ze kupione w anglii) i tam kolega wgral mi radio 1.12,i chodzil bez problemow.wgralbym sobie sam nowsze oprogramowanie bo wozenie do servisu jest troche uciazliwe tymbardziej ze mam do nich 70km,moze znajde tu na forum kogos kto by chcial poswiecic chwile i mi pomoc