Mda compact + nokia ld-3w

• 6 Odpowiedzi
  • 526 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 08, 2007, 12:34:59 »
Witam! Opcja SZUKAJ już wykorzystana i dalej nie wiem o co chodzi? A mianowicie, bluetooth znajduje w/w gps i potwierdzam pinem 0000, następnie  klikam Finish. I tu pojawia się problem, bo nie mogę ustawić żadnych portów w zakładce COM ports. Proszę o jakąś radę. Pozdrawiam.

*

kichu1979

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2007, 13:34:40 »
klikasz na new outgoing port i wybierasz sparowane urzadzenie, czyli ow odbiornik gps.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2007, 14:10:23 »
new outgoing port -------- czegoś takiego nie widzę

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2007, 14:12:53 »
takie cos jest napewno. tam gdzie parujesz urzadzenia/ zminimalizuj wirtualna klawiature i zobaczysz zakladke porty/ wejdz tam i kliknij J/W
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2007, 15:32:40 »
Chyba jednak nie do końca coś jest z tym parowaniem urządzeń, bo po wpisaniu pinu zapala się tylko na moment niebieska dioda na odbiorniku gps, a później po jakimś czasie wyskakuje ot to:

Your device did not connect with Nokia LD-3W. The network connection failed or the passkey is incorrect.

Następnie jeszcze raz jest pole do wpisania pinu, po wpisaniu potwierdzam nazwę i daje Finish. Przechodzę do trzeciej zakładki Com ports, możliwe jest tam jedynie kliknięcie New Incoming Port, dalej już nic nie można zaznaczyć.

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2007, 16:17:43 »
czesc

sproboj cos takiego
1. zacznij parowac sie z nokia
2.jak juz ja znajdzie i bedzie okno do wpisania kodu wylacz gps'a i wlacz go ponownie
3.wpisz kod i daj dalej
4.zobacz czy juz jest wsio oki i mozesz ustawic port

miewalem juz takie problemy z tym gps na niektorych palmach wiec i w twoim wypadku powinno pomoc

pozdrawiam
KeriM

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2007, 14:42:31 »
Wreszcie się udało!!! Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.