i moje słonko zreformuje... Narzekała też na 7650 - że wielki, że po co, że rozsuwany, że się popsuje... dwa i pół roku i żadnej awarii, a nie jeden raz przydał się dostęp do www w celu sprawdzenia rozkładu jazdy komunikacji miejskiej czy repertuaru kina, lub kalkulator graficzny gdy tłumaczyłem komuś zadania z matmy.. mógbym wymieniać i wymieniać.... na pewno MDA też polubi

Ale wracają do tematu chciałbym podsumować kilka spraw (po przeczytaniu instrukcji do MDA Compact)
1. IntelliPad dostaje się gratis od ery (wraz z polskim słownikiem t9 - znaczy można stukać sms'y palcami porównywalnie szybko z "normalnym" telefonem
2. Należy dbać o naładowanie akumulatorów
3. Soft reset - jak reset w pececie - odświeża pamięć i na nową ją przydziela
4. Hard reset - jak format dysku w pececie wraz z instalacją samego systemu
5. Możliwy jest backup bieżącego stanu pamięci RAM (to znaczy można utworzyć plik przywracania systemu na karcie pamięci (kontakty, zainstalowane programy) za pomocą programu xBackup (strona 257) następnie zrobić Hard Reset i jak potem przywrócę dane z tego pliku, będę miał taki stan, jak przed Hard Reset
Czy powyżej punkty do prawda?
Nie jasna jest jeszcze dla mnie spraw włączenia/wyłączenia tego urządzenia
W instrukcji jest napisane:
„aby wyłączyć MDA compact należy nacisnąć przycisk zasilania znajdujący się z prawej strony. Uwaga wyłączenie MDA compact nie powoduje wyłączenia telefonu. Aby wyłączyć telefon, należy nacisnąć i przytrzymać przycisk przez dwie sekundy”
Czyli – jak wcisnę przycisk krótko – to wyłączam tylko palmtopa, (pewnie oszczędność energii) telefon dalej działa, i jak ktoś będzie chciał zadzwonić lub coś napisać – to MDA przyjmie to połączenie i mnie o nim poinformuje.
Jak wcisnę przez 2 sekundy – to wszystko się wyłączy i energia będzie pobierana tylko do podtrzymania pamięci RAM - tak to rozumiem
Druga sprawa – jeśli np. chcę wymienić kartę SIM na inną to wystarczy przytrzymać dwie sekundy przycisk włączenia, wyjąc szybko baterie podmienić karty i normalnie włączyć? Wszystkie dane powinny zostać zachowane dzięki wewnętrznej baterii..
Może trochę napisałem łopatologicznie, ale chce mieć pewność, że wszystko dobrze zrozumiałem.