MDA Compact - kilka pytań

• 40 Odpowiedzi
  • 3935 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 12, 2006, 09:14:44 »
Wielkie dzieki. Bardzo jestem ciekaw, co zmienili i czy Caler Id zostal poprawiony. Wieczorem porownam.

*

Offline Marcin_K

• *
  • 92
  • Sprzęt: G2 Touch (Hero) & SPV M700 (Trinity)
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 12, 2006, 23:58:12 »
To ja - jeśli Pan pozwoly - chciałbym poznać wyniki porównania :D
Z góry dzięki!
Lepiej jest być kanciastym 'czymś' niż okrągłym 'niczym'

« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 13, 2006, 00:57:08 »

« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 13, 2006, 09:11:27 »
No rewolucji to tutaj nie widac. Zmieniono jedynie UI customization, Caler ID oraz wszystkie pozostale programy zostaly w starej wersji. Nie instalowalem jeszcze, jedynie pogrzebalem w cabach. Nieco zmian konfuguracji (rejestr) i zmiana nazwy panelu na Today (zamiast T-mobile jest Era, najwyrazniej ktos to w koncu zauwazyl).
W zwiazku z tym mam pytanie - czy testowales polaczenie GPRS poprzez Compacta na nowym romie Ery, i czy wszystko działa prawidłowo.
Szczegoly dotyczace problemow:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10378

« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 13, 2006, 11:38:09 »
Używałem bardzo sporadycznie, ale nie zaobserwowałem zadnych problemów. Jak mi podasz przepis jak to sprawdzić, to zaraz to zrobię. Wystarczy dwa razy spróbować połączyć sie przez GPRS?

« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 13, 2006, 13:44:21 »
Caly klopot, ze to roznie bywalo. Czasami  bylo OK przez kilka dni, czasami nie dalo sie polaczyc nawet raz (przynajmniej u mnie).
Sprobuj polaczyc, rozlaczyc, zadzwonic gdzies i ponownie polaczyc via GPRS.
Generalnie poobserwuj urzadzenie (jesli wykorzystujesz GPRS)

Szczegoly raportowane przez uzytkownikow sa tutaj:
http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=20428&highlight=gprs+problem

« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 13, 2006, 14:03:08 »
Może prościej będzie jak zainstalujesz sobie i potestujesz? :)

soft ery
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 21, 2006, 14:07:23 »
witam wszystkich, jako że pierwszy raz to się przedstawię:
jestem od miesiąca użytkownikiem mda compact era+zestaw nawigacyjny, więc jeszcze malutko wiem . . .

chciałbym wgrać soft ery, o ktorym mowa na tym forum, mam rom w wersji 1.11.00 WWE z 14.03.05, radio version 1.11.00 i nie wiem po pierwsze czy ten o którym mowa wyżej jest najnowszy, po drugie i najważniejsze nie wiem jak go wgrać, przeczytałem mnóstwo postów i dalej nie wiem jakie programu użyć, proszę o więc o instrukcje,

« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 21, 2006, 21:28:26 »
Mozesz to zrobic na dwa sposoby:
A.Zmieniajac ext rom na stale (poszukaj na forum, jest to opisane) - ale jest to operacja obarczona pewnym ryzykiem uszkodzenia sprzetu, no i utrata gwarancji. Mysle, ze skoro zadales takie pytanie, nie jest to sciezka dla Ciebie.

B. Instalujac samodzielnie pliki wyciagniete z Ext romu (ktore pojawily sie w tym watku).

W skrocie:
1. Hard reset (rysik + trzymany klawisz Power)
2. Po przejsciu przez ekran welcome i ustawieniu czasu, z chwila pojawienia sie informacji o rozpoczeciu instalacji za 3s - Soft reset
W tym momencie masz czysty Windows bez dodatkow oraz pelny dostep do ExtRomu.
3. Instalujesz zamiast softu z Ext Romu, soft ktory sciagnales i wrzuciles na karte. Mozna przeedytowac skrypt instalacyjny config.txt (zmieniajac sciezki dostepu i uruchomic nastepnie AutoRun.exe), mozna instalowac po kolei poszczegolne cab'y (niekoniecznie wszystkie).
Uwagi: TPDisable.exe wylacza ekran dotykowy

C. Zaleznie od tego co sie zmienilo w ExtRomie mozna doinstalowac tylko te pliki, ktore ulegly zmianie w stosunku do posiadanego romu.
To jest najszybsza metoda ale wymaga sprawdzenia czym sie roznia zawartosci romow. Dodatkowy problem moze sprawic nadpisywanie plikow bedacych w uzyciu (jesli maja byc zainstalowane w nowej wersji nalezy zmienic im nazwe a po soft-resecie usunac).

Przeczytaj koniecznie
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10378

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 22, 2006, 01:16:01 »
Cytat: "Grzesinski"
Mozesz to zrobic na dwa sposoby:
A.Zmieniajac ext rom na stale (poszukaj na forum, jest to opisane) - ale jest to operacja obarczona pewnym ryzykiem uszkodzenia sprzetu, no i utrata gwarancji. Mysle, ze skoro zadales takie pytanie, nie jest to sciezka dla Ciebie.

B. Instalujac samodzielnie pliki wyciagniete z Ext romu (ktore pojawily sie w tym watku).

W skrocie:
1. Hard reset (rysik + trzymany klawisz Power)
2. Po przejsciu przez ekran welcome i ustawieniu czasu, z chwila pojawienia sie informacji o rozpoczeciu instalacji za 3s - Soft reset
W tym momencie masz czysty Windows bez dodatkow oraz pelny dostep do ExtRomu.
3. Instalujesz zamiast softu z Ext Romu, soft ktory sciagnales i wrzuciles na karte. Mozna przeedytowac skrypt instalacyjny config.txt (zmieniajac sciezki dostepu i uruchomic nastepnie AutoRun.exe), mozna instalowac po kolei poszczegolne cab'y (niekoniecznie wszystkie).
Uwagi: TPDisable.exe wylacza ekran dotykowy

C. Zaleznie od tego co sie zmienilo w ExtRomie mozna doinstalowac tylko te pliki, ktore ulegly zmianie w stosunku do posiadanego romu.
To jest najszybsza metoda ale wymaga sprawdzenia czym sie roznia zawartosci romow. Dodatkowy problem moze sprawic nadpisywanie plikow bedacych w uzyciu (jesli maja byc zainstalowane w nowej wersji nalezy zmienic im nazwe a po soft-resecie usunac).

Przeczytaj koniecznie
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10378

dziękuję za odpowiedź, masz rację, interesuje mnie sposób b, ale jak mam  przeedytowac skrypt instalacyjny config.txt?? proszę o wyrozumiałość za moją niewiedzę . . .

« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 22, 2006, 20:31:09 »
Moim zdaniem lepiej zainstaluj po kolei poszczegolne caby. Tak bedzie bezpieczniej. Ale jesli chcesz edytowac plik konfiguracyjny to nie jest trudne.
Autorun.exe wykorzystuje zwykly plik tekstowy Config.txt w ktorym zapisane sa poszczegolne kroki instalacji. Wykorzystywane polecenia to:
Show (wyswietlenie bitmapy), Cab (instalacja), Exec (uruchomienie programu).
Poniewaz nowa zawartosc ext romu nie znajduje sie w pamieci Extended tylko np. w Storage przed uruchomieniem autorun musisz zmienic sciezki dostepu do plikow. Zamiast \Extended_ROM w kazdym wierszu musi byc storage (lub inna sciezka, gdy pliki wrzuciles w inne miejsce).
W sumie to jest banalnie proste.