MDA Compact jako karta dźwiękowa...

• 3 Odpowiedzi
  • 592 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline djstrobo

• 23
  • Sprzęt: HTC Kaiser, SONY VAIO X505
« dnia: Kwiecień 04, 2006, 20:01:55 »
Witam czy istnieje taka możliwość aby mda po podłączeniu do pc byl wykrywany jako karta dźwiękowa usb? Obiło mi się o uszy, że istnieje opcja aby byl wykrywany jako urzadzenie magazynujace dane, więc może w podobny sposób możnaby wykorzystać mda jako karte dźwiękową. Potrzebuję drugą kartę dźwiękową aby mieć odsłuch przy miksowaniu w programie Traktor.
Proszę o wszelkie info.
Ważniejsze zabawki:
HTC Kaiser, HTC Universal, HP TX1000, SONY VAIO X505, NIKON D200, Technics sl-1200, NUMARK PRO SM-1, MAZDA MX-5, BARCO DATA 701's, pool 7ft.

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2006, 21:58:40 »
Wątpię, a jeśli nawet to chyba nie była by to zbyt dobra karta... ;)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline djstrobo

• 23
  • Sprzęt: HTC Kaiser, SONY VAIO X505
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2006, 22:22:28 »
Jesli chodzi o parametry techniczne to sa one w zupelnosci wystarczajace do wyzej wymienionego celu. Jesli okaze sie , ze takiej aplikacji nie ma to bede sie glowic jak ja zrobic. Wydaje mi sie , ze trzeba bedzie napisac driver na pc i aplikacje na mda. Jesli ktos ma pojecie o tym to prosze o pomoc.
Czy ktos jeszcze bylby zainteresowany takim wykorzystaniem mda?
Ważniejsze zabawki:
HTC Kaiser, HTC Universal, HP TX1000, SONY VAIO X505, NIKON D200, Technics sl-1200, NUMARK PRO SM-1, MAZDA MX-5, BARCO DATA 701's, pool 7ft.

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2006, 10:56:33 »
Z tego co mi wiadomo można by się pobawić w coś takiego co chcesz.Tyle że niewykryje Ci jako karty dzwiękowej. Jedynie przez jakiś kontroler np. PC remonte czy coś możesz odsłuchiwać piosenki na mda compact łączac sie kablem z PC i przeszukiwać dyski itp ogólnie pokazuje obraz na mda to co sie dzieje na kompie , więc wyjście audio byś miał jako wejście na słuchawki. ;)

Pozdrawiam