MDA Compact i niskie temperatury

• 11 Odpowiedzi
  • 1097 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cin2000

• 509
« dnia: Styczeń 08, 2006, 20:54:30 »
Czy ktoś może wie o co chodzi: na zimnie jak trzymam compacta w wenętrznej kieszeni kurtki ZAWSZE zachodzi takie coś: diodki migają normalnie, ale nie mogę go włączyć (czarny ekran). W końcu soft reset i zaczyna działać normalnie. Nie sprawdziłem, czy da się na niego zadzwonić.  (teraz mi to przyszło do głowy) Już mnie to zaczęło drażnić. Wyjazd w góry za pasem, a tu takie numery...
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline basik

• 20
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2006, 21:51:21 »
ja tez tak nosze swojego dzisiaj np. bylem rano 10 min na mrozie, termometr w domu pokazywal -15sstopni i nic mu nie bylo.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2006, 22:49:44 »
Tez tak mialem, az do upgrade'u ROMu (mialem oryginalny Ery, teraz mam T-mobile). Polecam :)

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2006, 02:00:40 »
u mnie przy -6 -8 dziala dobrze. rom ery, futeral od kompletu, kieszen w bojowkach....

*

Offline bosmanxxl

• 326
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2006, 02:03:41 »
u mnie przy -6 -8 dziala dobrze. rom ery, futeral od kompletu, kieszen w bojowkach....

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2006, 00:22:54 »
Przy -20 działa, a łaziłem ze 3 godziny. nie ocieplona kieszeń w kurtce.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2006, 14:20:10 »
w piatek rano w temperaturze -24'C rozmawialem kilka minut przez telefon (ale tylko dlatego, ze musialem), pozniej trzymalem telefon w wewnetrznej kieszeni kurtki w oryginalnym futerale, wszystko ok (czy ktos wie, gdzie mozna kupic taki futeral nowy? jest chyba najbardziej wygodny ze wszystkich jakie widzialem, a moj niestety juz sie troche zniszczyl)

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2006, 17:36:50 »
Cytat: "ssn"
w piatek rano w temperaturze -24'C rozmawialem kilka minut przez telefon (ale tylko dlatego, ze musialem), pozniej trzymalem telefon w wewnetrznej kieszeni kurtki w oryginalnym futerale, wszystko ok (czy ktos wie, gdzie mozna kupic taki futeral nowy? jest chyba najbardziej wygodny ze wszystkich jakie widzialem, a moj niestety juz sie troche zniszczyl)

Orginalny futerał jest wygodny? Hm, żeby cokolwiek zrobić, nawet odebrać rozmowę, trzeba wyjmować z niego palmika... Polecam to:
http://www.capdase.com/index.php?page=product&type=9&cat=10&brand=38&prd=1424
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline bosmanxxl

• 326
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2006, 19:14:40 »
Nie napisałem że orginalny jest wygodny - poprostu nie będę w inny pokrowiec inwestował.

Zapominacie o jednej rzeczy, o kondesacji pary wodnej....

Ciekawe ile palmów zmarło przy przejściu z mrozu do ciepłego pomieszczenia..........

wśród Laptopów uszkodzonych zimą to częsta przyczyna nagłego zgonu...

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2006, 22:31:20 »
Trzeba uważać przy gwałtownej zmianie temperatur.
Niestety zaden producent nie lakieruje chyba płyt głownych a i to pewnie niewiele by pomogło. Na płycie zbiera się wilgoć za każdym razem kiedy z -15 nagle uderza w sprzęt +20...
I nie jest to tylko problem pocketów.

Kiedyś naprawiałem komórki i wiele utrat gwarancji było z powodu zalania (rdza na płycie głównej orozja styków) a klienci zarzekali się, że nigdy nie zamoczyli sprzętu.

I to zwykle po zimie.

Więc lepiej trzymać tel pod kurtką lub nie wyjmować z kieszeni przez 10- 15 min od wejścia do ciepłego pomieszczenia.
Ja używam osobiście słuchawki BT a PDA mam schowane.

W.

*

Offline renqien

• *
  • 80
  • Sprzęt: Ameo, iPhone
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 23, 2006, 16:49:17 »
Też miałem taki problem z MDA Compact. Serwis odpowiadał, że u nich usterka nie występuje i tyle. No cóż, nie każdy ma w serwisie lodówkę :lol: Zmiana ROMu nie pomogła, widocznie płyta główna była niedolutowana, czy co... Ostatnio problem zniknął... , bo sprzedałem Compacta i wziąłem inne PDA :twisted: .

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 23, 2006, 20:53:09 »
Cytat: "renqien"
...Ostatnio problem zniknął... , bo sprzedałem Compacta i wziąłem inne PDA :twisted: .

Ładnie to tak kogoś na minę...

W.