Niedawno kupiłem właśnie to urządzenie z 2GB karta kingstone.
Wszystko było rewe, pocket widział mi ta kartę, wyliczał jej objętość dopóki nie włożyłem jej do czytnika wbudowanego w laptopa.
Tam winda zachciała format karty. No to ja bez zastanowienia formatuj i jazda.Mam już normalne okno w windzie, wrzucam jakieś pliki na kartę, wkładam do pocketa, a tu nic. Ni widu ni słychu karty.
To jeszcze raz format tym razem FAT, wcześniej FAT32, i bez zmian. Jeszcze w sumie nic się nie denerwuje bo czytałem gdzieś tutaj na forum, że pewne karty nie są czytane przez compacta.
Pomyślałem sobie, jeszcze mam dwa zwykłe czytniki to spróbujemy w ten sposób na laptopie i drugim stacjonarnym PC. No i tu zaczęła sie polka. W pierwszym czytniku, taki all in one, widzi kartę ale jakby miała 1,29 TB (na obu kompach) i nie ma możliwości wyboru systemu plików no i oczywiście nie idzie format.
Biorę drugi czytnik (taki tańszy za 5zł do sd,mmc,mmcmobile etc.) i tu w ogóle nie chce wejść w kartę. Cały komputer sie wiesza i nic prawie nie można zrobić. Jak już jakimś cudem "walzłem" w tą kartę to znowu 1,29 TB, brak wyboru systemu plików. A najśmieszniejsze jest to, że karta jest widziana przez ppc bo jak sie wchodzi About to jest: slot card in use.
I teraz pytanie, czy to wina karty, bo jest widziana przez lapta we wbudowanym czytniku i (mimo wszystko) tez w ppc, czy wina formatu jej lub wina softu na ppc.
Rom na ppc:
ROM version: 1.13.00 WWE
ROM date: 08/08/05
Radio version: 1.13.00
Protocol version: 1337.43
ExtRom version: 1.13.128 WWE
Pomóżcie proszę, bo już nie wiem czy kupować nowa kartę czy jakoś tą ratować:/
[EDIT] Pomóżcie też przy bateri, całe ppc wyłacza sie jak poziom spadnie poniżej 50%:/