MDA Compact I i karta SDIO WLAN

• 6 Odpowiedzi
  • 1109 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jkk

• 4
MDA Compact I i karta SDIO WLAN
« dnia: Styczeń 21, 2009, 12:56:53 »
Witam!

Czy ktoś może ma jakieś (pozytywne..) doświadczenia z instalacją karty WLAN na SD w MDA Compact I ?

Mam taki sprzęt ok 3 lat (kupiony w Erze), większych zastrzeżeń nie mam, poległem jednak na instalacji karty SD WLAN (Pretec).

Sma karta jest już jakaś felerna - setup na CD z driverami nie działa, w necie można znależć drivery (rar, cab) - ale nie bardzo wiem jak je zainstalować, ani którą wersję driverów wybrać. Znalazłem też dużo sprzeczych opinii - łącznie z takimi, że na tym sprzęcie w ogóle się nie da, inni twierdzą, że się da, itd...

Szczegóły:
Karta Pretec SD WLAN P/N: OS-WLABXX-A,
Platforma: MDA Compact I, Windows Mobile 2003 SE Build 15159.2.6.4

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam jkk

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: MDA Compact I i karta SDIO WLAN
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2009, 13:08:15 »
Czy ktoś może ma jakieś (pozytywne..) doświadczenia z instalacją karty WLAN na SD w MDA Compact I ?
Cześć. Sprawdź, czy na płycie CD masz plik z rozszerzeniem .cab - jeśli tak to skopiuj go do Compacta i z jego poziomu odpal  :ok:
Miałem jakiś klon Preteca, konkretnie I-tec i sprawował się całkiem nieźle  :ok:

edit: A później sprawdź drivery z tej strony - klik, a konkretnie te
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 13:13:00 wysłana przez open »

*

Offline jkk

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2009, 13:29:29 »
:)

Dzięki! - jest pewien postęp..

- na płytce tego nie miałem, wziąłem ten polecany driver, skopiowałem, odpaliłem, zainstalował, potem soft reset  i... - error message "NdisRegister Adapter failed"

- można z tym cois zrobić?

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2009, 15:14:42 »
To żaden postęp  :mrgreen: Odinstaluj to i zainstaluj drugie z tej strony - konkretnie to - ogólnie niezły bałagan mają na stronie i ciężko zgadnąć, który driver będzie właściwy....

Jak to nie pomoże - to daj znać, mam na dysku jeszcze jakiś inny instalator (6.5MB)

*

Offline jkk

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2009, 15:38:57 »
- dzięki, ale chyba jest jeszcze gorzej..

- ten pierwszy przynajmniej się jakoś zachował - poinformował, że się zainstalował i że trzeba zrobić soft reset. Po resecie - na chwilę pojawiał się napis "SD WLAN" w miejscu start menu Windows.
Ten drugi robi coś bardzo szybko (jakby kopiował pliki), ale po sekundzie znika i nic się nie dzieje. reset nic nie zmienia, karty nie rozpoznaje.

W obu przypadkach w panelu do usuwania programów pojawiają się i można wykonać usunięcie.

W obu przypadkach CAB znika z pamięci po odpaleniu - ale może tak ma być...

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2009, 15:47:32 »
Dobra, ostatnia szansa - klik
Rozpakuj, wybierz wersję do WM2003 i spróbuj zainstalować z poziomu PC mając podłączonego Compacta przez ActiveSynca.
Jak nie zadziała to się poddaję   :S

*

Offline jkk

• 4
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2009, 16:10:54 »
- tym razem jest prawie jak za pierwszym;

- instalacja niby to przebiega poprawnie, komunikat, że trzeba zrobć reset plus ostrzeżenie, że program został napisany dla wcześniejszych wersji Windows. Niestety po resecie - nic. Karty nie widzi, brak też ikonki, która (wg manuala) powinna informować o zainstalowaniu drivera i pozwolić wywołać konfigurator.

Coś chyba komputer i karta się nie bardzo lubią..

Tak czy tak - wielkie dzięki za pomoc.