mda compact i gps ebontek 397 problem z BT

• 6 Odpowiedzi
  • 650 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 28, 2005, 17:27:30 »
Pozdrawiam.  
Czy jesteście w stanie mi pomóc ?
BT mojego mda compact widzi gps Ebon Tek 397  nie mogę natomiast ustawic  portu com  wyswietla mi sie komunikat sprawdz ustawienia. Po twardym resecie mda  jest ten sam komunikat i wdaje mi sie ze nie mam programow odwolujacych sie com.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2005, 19:15:23 »
W MDA Compact nie musisz ustawiac portow COM recznie. Po sparowaniu palmtopa z GPSem pojawia sie pytanie czy ustawic dla niego port COM. Odpowiadasz TAK i tyle. Powinno dzialac.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2005, 19:24:23 »
A w jakim programie usiłujesz robić te ustawienia portu COM?

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2005, 07:35:13 »
Ten program to  ustawienia BT , sprobuje nie ustawiac com recznie  i dam znac co wyszlo

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2005, 13:37:28 »
Teoretycznie nie trzeba ustawiac (wystarczy udpalic w Bluetooth Settings Outbond Com port: COM5 i w tym momencie sparowac urzadzenie z odbiornikiem BT zeby software GPS zobaczyl odbiornik an porcie 5) w praktyce jednak mialem z tym wieczne problemy i co pare dni musialem recznie ustawiac i parowac polacznei z GPSem.  Takie zachowanie appletu BT jest jednak spowodowane bledem w oprogramowaniu i wcale nie jest normalne ze nie mozna ustawic konkretnego portu! Lekarstwem na to jest wgranie patcha BT ktory pojawil sie niedawno w ROMie 1.13 robionym na rynki azjatyckie (rom ma krzaczki na szczescie czesc elementow jest po angielsku). Patcha sciagnalem z XDA-dev jednak prosciej bedzie jesli wysle go kazdemu kto napisze na jarekt na tlen.pl. Plik nazywa sie BT_COM_PORT.cab i po jego wgraniu bez problemu ustawilem polaczenie szeregowe GPSu na porcie 8. Skonczyly sie tez wieczne problemy z AM ktora juz nigdy wiecej nie wywalila sie na poszukiwaniu odbiornika GPS.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2005, 21:45:25 »
po nastepnym twardym resecie udalo sie, nie musialem  ustawiac portu com i wszystko zaczeło dzialac, mysle ze to jakis problem ze sterownikami. dzieki za pomoc

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 30, 2005, 00:06:37 »
Jesli takie rozwiazanie Cie zadowala to dobrze - moim zdaniem nie ma sensu meczyc sie z obejsciem bledu w sofcie jesli mozna go naprawic za pomoca jedynego, malutkiego CABa i odyskac pelna funkcjonalnosc BT. Jak zacznie Ci sie to nowu sypac wiesz gdie szukac rozwiazania :)