MDA Compact i ERA :D

• 68 Odpowiedzi
  • 6455 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 21, 2005, 00:29:22 »
No nie do konca tylko w trybie bootloadera mozesz cos tam zapisywac, w koncu tak dziala wlasnie File Store :)

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 21, 2005, 02:19:52 »
Dzieki WIELKIE za wyjaśnienia apropo pamięci ROM - wszystko już rozumiem :) Ale nie wiem jeszcze jak korzystać ze STORAGE - jak instalować w nim programy? A czy można instalować programy na karcie SD?  
Dzięki też za linka odnośnie baterii - postanowiłem zamówić tą 1550mAh i korzystać z niej jako głównej baterii a tą standardową nosić naładowaną na zapas :) Zamówiłem też już etui siliconowe (powinienem je mieć pod koniec tygodnia) oraz GPS BT-338 w super cenie ze zniżką :))
Powiedzcie mi jeszcze proszę czy w praktyce opłaca się flashować MDA by powiększyć STORAGE - wprawdzie flashowałem już moją Motkę A925 ale Compacta trochę się boję tym bardziej, że jest na gwarancji...
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 21, 2005, 09:27:27 »
Trudno jest uwalic palmtopa... jak postepujesz zgodnie z zasadami i nie panikujesz jak cos pojdzie zle.
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=16192#89135

Co do instalowania aplikacji to wyglada na to ze zapomniales przeczytac regulaminu forum, gdzie wyraznie zaznaczono ze trzeba przeczytac dzial dla poczatkujacych, szczegolnie drugi artykul!
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=7289

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 21, 2005, 12:10:27 »
To prawda - zaczełem czytać ten artykuł ale cos mi przerwało i nie doszedłam do "instalowania aplikacji", a potem zapomniałem dokończyc... Następnym razem zanim zadam pytanie poszukam dokładniej odpowiedzi w necie... ;)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 23, 2005, 12:28:58 »
co mi powiecie na temat nazwijmy to "żywotnosci" Mmda compact? Tak, wiem, to dosc nowy produkt, ale da sie wyczuc, czy sprzet jest podatny na uzytkowanie bardziej lub mniej. Pytam, bo sporo mnie bedzie ewentualnie kosztowal jego zakup. Bede wdzieczny za każdą opinie.

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 23, 2005, 13:20:27 »
Czesto sa problemy z glosnikiem sluchawki - szeroko opisywane na xda-dev. Mojemu znajomemu nawalil i w ogole nie slyszal rozmowcy, ale juz naprawiony (wymiana glosniczka).
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 23, 2005, 14:03:48 »
a czy jeszcze jakies wady posiada?

« Odpowiedź #67 dnia: Grudzień 01, 2005, 09:38:13 »
Posiadam compacta od pazdziernika i juz raz byl w serwisie gdzie wymienili cala plyte glowna poniewaz nie dzialal mikrofon (ja slyszalem mnie nie bylo slychac). Poniewaz te malenstwa sa ciezkawe to sila grawitacji bardzo na nie dziala i nie znosza upadkow tak dobrze jak komorki (mojemu nie pomoglo ze byl w pokrowcu gdy upadl z 1m).

*

Offline unZIP

• *
  • 65
« Odpowiedź #68 dnia: Grudzień 01, 2005, 09:56:42 »
Moj tez byl w serwisie, bo nie dalo sie rozmawiac z telefonu (tzn. ja nie slyszalem), tylko przez sluchawke (BT lub zwykla). Od razu zglosilem wypalony piksel. Jak na razie - cos naprawili (tzn slychac), ale piksela nie. Podobno tylko wymieniali software. Ale chyba jeszcze wiecej zepsuli - teraz mam problem z BT (czasem pisze ze 'urzadzenie BT nie jest zainstalowane) i z ekranem (zmieniaja sie kolory po nacisnieciu obudowy telefonu w niektorych miejsach). No i zatrzask od piorka przestal dzialac. Ogolnie - serwis do bani. Oczywiscie wyslalem pisemko, w ktorym napisalem ze w gwarancji nie ma ani slowa o tym ze moze byc wypalony piksel i czekam na odpowiedz. Jak odpowiedza ze jednak nie wymienia - wtedy pojde znowu z cala reszta usterek.