Sorka, nie odzywałem się dlug, bo mi pierdylnął pasek rozrządu i większość czasu spedzałem na forum Autokącika

Co do DUAL`a.
Karty już miałem pocięte, bo jak już kiedyś gdzieś pisałem działałem na dualu z nokiami. Są to SIM abonamentowy w Plusie i Simplus.
Po zainstalowaniu faktycznie udaje sie włączyć SPV i bez problemu się loguje do sieci. Pojawia sie w programsach aplikacja DualSim Card, tak, jak kolega z Compactem opisywał. Po uruchomieniu widzimy (jak na zdjęciach kolegi), na której karcie działamy. No i teraz jak zwykle trzeba wspomniec o jakiś ALEEEE:
1. Po potwierdzeniu przełączenia, znika zasięg oraz ikonka G/E i po chwili (jakieśod 12 do 27 sek.) pojawia się pad z prośbą o podanie PINu. Niestety na kartach Plusa, nie da sie tego PINu wyłączyć

Po podaniu PINu telefon łapie zasięg i próbuje się zalogować do sieci (narastająco pokazują się kropeczki przy ikonce zasiegu).
Niestety różnie to bywa i czasami kropeczki migają i migają i telefon łapie zasięg na chwile, poźniej pojawia się wykrzyknik i poźniej znowu kropeczki. I tak w kółko. Tak jakby co chwila się aktywował i deaktywował Flight Mode. Nie ma żadnego efektu. Zrobiłem test, czy ktoś może sie dodzwonić po przełączeniu, gdy te kropeczki na zmiane z wykrzyknikiem i zasiegiem pulsują i niestety (po raz drugi ten zwrot

) nie ma sukcesów. "Abonent...bla, bla...nieosiągalny"
Powtórze, że na to zachowanie nie ma normy, raz sie przełącza bez problemu, a czasami nie łapie i pomaga tylko (moze nie tylko, ale ja tak robie) Soft Restet.
Właściwie to Wykrzyknik pokazuje się bardzo często, a przy użytkowaniu zauważyłem, że zawsze kiedy wywołujemy aplikację Phone. Niby nic, bo za chwile jest zasieg, ale takie wkurzające.
2. I tu w zasadzie zachowanie, które dyskwalifikuje Duala z ergonomicznego używania w SPV. Aplikacje z menu, można uruchomić jedynie RAZ! Po wyłączeniu (nawet bez przełączania SIM`a) kolejne tąpnięcia na ikonkę nic nie dają. Dopiero po soft resecie można uruchomić aplikację i przełączyć karte SIM, co w przypadku dosyć długiego startu SPV jest nie do przyjecia. Nie wiem czy to kwestia WM 5.0, ROM`u, mam Custom AKU 2.3 Cingullar`a, czy samego Dual`a, ale zawsze jest coś, co musi mi psuć satysfakcje z zakupu

Nie poddaje się, bede testował dalej, w miare pojawiania sie nowszego softu do SPV i może cos sie zmieni.