MDA Compact + Gps NAvibe[732] Star III + Antena

• 7 Odpowiedzi
  • 821 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 29, 2006, 13:09:03 »
jak w temacie posiadam taki komplet i problem występuje następujący :

po wgraniu automapy mda łączy się bezproblemowo z GPS 'em przez bluetooch natomiast GPS niemoże ustabilizować połączenia z satelitą zielona dioda wciąż miga
oczywiście gps ma dołączoną antene zewnętrzną ( najprostsza za 43 zł)

dodam iż jestem laikiem w tych sprawach prosze o pomoc.

dokładnie jest to ten gps :

http://www.allegro.pl/item121857534_gps2_odbiornik_gps_bluetooth_chipset_sirf_star_iii.html

*

lucass

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2006, 13:39:45 »
wiesz.... to chyba dobrze ze miga :P

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2006, 13:56:26 »
powinien sie ustabilizować tak jak bluetooch bo gdy miga to szuka  :S  naprawde niewiem co robic   . a co może być " walnięte" odbiornik gps czy antena na MMCX ?

*

Offline luk_sw

• *
  • 98
  • Sprzęt: SGS, SGTab
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2006, 15:59:13 »
Nie koniecznie jak mruga to szuka, moze byc taka sytuacja ze jak mruga szybko to szuka a jak wolniej to ma FIX-a, roznie to bywa, u mnie jest tak ze   zaczyna diodka migac jak znajdzie, natomiast bluetooth mruga z inna czestotliwoscia jak szuka a z inna jak znajdzie urzadzenie, oczywiscie ja mam inny odbiornik ale pisze to po to zeby sie nie sugerowac miganiem diody (sprawdz w instrukcji odbiornika). A co do problemu to moze byc taka sytuacja ze zewnetrzna antena jest uszkodzona - odlacz antene i sprawdz czy znajduje. Swoja droga zastanawiam sie po co ci antena zewnetrzna przy SIRF STAR III mi jeszcze nigdy sygnalu nie zgubil na antenie wbudowanej.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 29, 2006, 19:02:45 »
:D  :D  wszystko działa  trzeba poprostu było poczekac  30 min :P  wyszedłem z nim z budynku od razu złapał 11/ na 12 satelit wszystko działa miodzio . zewnętrzna antena jednak jeszcze bardziej polepsza odbiór gdy jest rozciągnięta (zamaskowana oczywiście ) w samochodzie :)

ps.  :P  lampka jednak musi sie świecić ciągłym .

*

Offline luk_sw

• *
  • 98
  • Sprzęt: SGS, SGTab
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 29, 2006, 19:08:53 »
:terrified: 30 min na Fix-a ?? no to troszke dlugo biorac pod uwage ze moj na Cold start "lapie" po ok 1min to jest max, jak tak bedziesz mial czasto to zastanow sie nad gwarancja bo cos jest nie tak.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 30, 2006, 19:37:26 »
tzn tak było pierwszy raz teraz to jest albo zlapie w ciagu 3-5 sekund albo po dluzszym nieuzywaniu okolo 2 min

;)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 31, 2006, 16:54:15 »
2 minuty to najszycszy nie jest, zimny start okolo minuty
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.