MDA Compact - dwie sprawy

• 8 Odpowiedzi
  • 607 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline glexu

• *
  • 64
« dnia: Maj 15, 2006, 22:30:24 »
Witam.
Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Compacta, ale denerwuje mnie jedna rzecz. Mianowiscie chodzi mi o głośność dzwięku w głósniku podczas rozmowy telefonicznej, która jest bardzo słaba. Gdy jestem na ulicy, to często nie słysze mojego rozmówcy. W MDA wszystkie głośności poustawiane sa maksymalnie, suwak z boku palma juz tez jest na max. Czy u Was w compact-cie jest tak samo? Może istnieje jakiś soft "podbijajacy" troszkę głośność?

Pytanie drugie. Czy istnieje jakaś wtyczka do WindowsCommandera na PC, która umożliwiła by mi przeglądanie zawartosci palma i MMC w nim zawartego podczas synchronizacji poprzez USB? Bardzo by mi to ułatwiło prace :)

pozdrawiam
pozdrawiam,
Glexu

HTC DIAMOND

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2006, 22:38:30 »
hmmm... u mnie nie ma takich problemów ze słyszeniem rozmowy
jest taka wtyczka do Total Commandera, ale w Active Sync też możesz przeglądać zawartość PDA, chyba, że potrzebujesz "okienek" podobnych jak w commanderach...

*

Offline glexu

• *
  • 64
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2006, 22:45:06 »
No a nie wiesz może gdzie ta wstyczke do TC na PC znajde? Jakoś nie widziałem nigdzie takowej.

Co do tej głośności, to juz sam nie wiem. Bo przesiadłem się z P910i na Compacta, no i jest na pewno ciszej. Moze po prostu musze się przyzwyczaić ??

pozdro, Glexu
pozdrawiam,
Glexu

HTC DIAMOND

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2006, 22:51:04 »
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2006, 22:52:10 »
poszukam i jak znajdę linkę to dopiszę :wink:
używałem różnych PPC i telefonów i na głośność rozmowy w compakcie nie narzekam :wink:

*

Offline glexu

• *
  • 64
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2006, 23:06:54 »
Dziękuję za wtyczke do TC.

Widze ze tylko ja narzekam na tę głośność, więc musze się przyzwyczaic :)
pozdrawiam,
Glexu

HTC DIAMOND

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 15, 2006, 23:24:18 »
Jeśli poruszamy sprawę głośności MDA, to zależy od punktu odniesienia: różne telefony mają różną głośność maksymalną. Przed przesiadką na MDA miałem nokię, kiedy zmieniłem na MDA to jego głośność mie nie satysfakcjonowała. W głośnych pomieszczeniach, lub przy ruchliwej ulicy czasem ciężko usłyszeć rozmówcę. Jednak po kilku miesiącach przyzwyczaiłem się i teraz... zmiejszam głośność w innych telefonach z których korzystam.
Mnie bardziej przeszkadza zmianiające się nasilenie dźwięku podczas kożystania z opcji głośnomówiącej. Zdaża się, że że parę pierwszych sekund współrozmówca jest słyszalny świetnie, potem sygnał zostaje automatycznie sciszony i ledwo można coś w samochodzie usłyszeć. Czy może znacie sposób regulacji głośności opcji głośnomówiącej (oczywiście suwaki są na max).

Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 16, 2006, 00:49:13 »
glexu
Tak zgadzam sie z toba w MDA compact strasznie cicho slychac rozmowce :(
wiem bo uzywam tesz noki 6630 i tam jest duzo glosniej  :D

*

Offline glexu

• *
  • 64
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2006, 08:56:32 »
Tiduss
Ufff, jednak nie jestem sam  :wink:

Ale pewnie tak jak napisał harry_wawa, jest to pewnego typu przyzwyczajenie. Zobaczymy jak do tego podejde za jakiś miesiąc  :?:

pozdrawiam, Glexu
pozdrawiam,
Glexu

HTC DIAMOND