MDA Compact czy SPV M3000??????????? Bardzo wazne!!!!!

• 30 Odpowiedzi
  • 3663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« dnia: Lipiec 30, 2006, 00:08:43 »
Witam

Jestem na kupnie PDA . Bardzo duzo szukalem i czytalem na forum. Juz sytuacje mam prawie jasna i chcialem sie was spytac uzytkownikow tych urzadzen ktore bedzie dla mnie lepsze :)

Chodzi mi o MDA Compact 1 i SPV M3000. PDA potrzebuje przedewszystkim do zastosowan:

- gry
- filmy (skompresowane do rozdzielczosci PDA)
- programy
- skorki (themes)
- GSM

Wszystko na rowni :)

Za SPV przemawia klawiatura i WIFI natomiast za compactem procesor. Czy SPV poradzi sobie z filmami i grami itp???

Bardzo prosze o BARDZO SZYBKA ODPOWIEDZ :)

Z gory bardzo dziekuje.
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2006, 00:18:04 »
Ja bym brał MDA C...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2006, 00:27:32 »
A ja mam odmienne zdanie niz kolega. Bralbym Spv M3000.Ja jestem zadowolony,gry w ktore gram chodza bez przycinania i podkrecania,filmy tez spokojnie mozna obejrzec.Owszem procek to niestety nie demon szybkosci,ale w moich zastosowaniach daje rade np. teraz nie mam dostepu do kompa,a serfuje po necie,rozmawiam na gg i itp.Compact to jak dla mnie juz przestarzala konstrukcja,ale wybor nalezy do Ciebie:)Pozdrawiam

*

Offline JotWu

• **
  • 218
    • ANDROID mobile
  • Sprzęt: Samsung I5700
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2006, 01:39:20 »
Cytat: "horde"
A ja mam odmienne zdanie niz kolega. Bralbym Spv M3000.Ja jestem zadowolony,gry w ktore gram chodza bez przycinania i podkrecania,filmy tez spokojnie mozna obejrzec.Owszem procek to niestety nie demon szybkosci,ale w moich zastosowaniach daje rade np. teraz nie mam dostepu do kompa,a serfuje po necie,rozmawiam na gg i itp.Compact to jak dla mnie juz przestarzala konstrukcja,ale wybor nalezy do Ciebie:)Pozdrawiam

no nieeee... Compact przestarzała konstrukcja? ... moze nie jest najnowszy ale nie przesadzaj... a gry w które grasz to pewnie tetris i solitare...

Jezeli zamierzasz grac w gry i ogladac filmy nie bojąc się o "haczenie" to bierz Compacta... bardzo dobrze sobie z nimi radzi i mi służy doskonale... wiem wiem każdy broni swego i coś w tym pewnie jest... ale sam zastanawiałem sie nad wyborem MDA Vario czy MDA Compact i wybrałem to drugie bo i tak internet mam w domu wiec GPRS mi wystarczy a znowu tak wiele hotspotów nie ma póki co a z klawiatury tak czesto sie nie korzysta jak sie wydaje a ta programowa dostarczona w WM 2003 jest równiez wygodna.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2006, 01:48:59 »
nie kzdy broni swego :P
ja polecam compacta tez mialem przed wizardem :P
tez pewnie zmienisz :) wnerwialo mnie brak klawy po prostu tel z klawa ekranowa to dla mnie nie tel
ale do zastosowan multimedia gry to raczej mda c
choc i tu nie nazekam jak sie zmieni soft i troszke skreci proc jakos nie mam problemow a klawa poprosu miadzio

w sumie jak masz kase to tytn to juz jest cudo bez wad super proc i wszystko czego zapragniesz nie ma chyba wad :D

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2006, 10:13:05 »
Cytat: "JotWu"

no nieeee... Compact przestarzała konstrukcja? ... moze nie jest najnowszy ale nie przesadzaj... a gry w które grasz to pewnie tetris i solitare...

Jezeli zamierzasz grac w gry i ogladac filmy nie bojąc się o "haczenie" to bierz Compacta... bardzo dobrze sobie z nimi radzi i mi służy doskonale... wiem wiem każdy broni swego i coś w tym pewnie jest... ale sam zastanawiałem sie nad wyborem MDA Vario czy MDA Compact i wybrałem to drugie bo i tak internet mam w domu wiec GPRS mi wystarczy a znowu tak wiele hotspotów nie ma póki co a z klawiatury tak czesto sie nie korzysta jak sie wydaje a ta programowa dostarczona w WM 2003 jest równiez wygodna.

To podaj mi jakie to zalety,co ma takiego poza prockiem Compact lepszego od Wizarda? Nie, ze kazdy broni swego, ale ludzie nie przesadzajcie z tym haczeniem,zwalnianiem. Rozumiem gdybym w grze,filmie mial pokaz slajdow, ale tak nie jest. Jesli nawet jest jakies zwolnienie to jest niezauwazalne. Wyobraz sobie, ze nie gram tylko w Tetrisa itp gram w Tomb Rider, Age of Empires, Worms, Acient Evil, Warfare Incorporate, Tower of Souls i wiele innych i nie ma zadnego problemu.
Z klawiatury sie tak wiele nie korzysta...To chyba Ty za wiele nie korzystasz,bo ja wlasnie piszac tego posta z niej korzystam.Piszac smsy,korzystajac z komunikatorow.Jest to niesamowicie wygodny, szybki sposob,dla mnie nie porownywalny z klawiatura ekranowa. Co do GPRS, jak nie miales porownania do EDGE to sie moze w tej kwestii nie wypowiadaj, bo roznica szybkosci jest duza. Poza tym w tej chwili dobry internet w tego typu urzadzeniu to dla mnie podstawa. Hotspotow coraz wiecej, a sam mam siec wi-fi w domu i z tego tez korzystam. Rzeczywiscie TyTn to byloby rozwiazanie, jesli nie zal Tobie w tej chwili przeplacac.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2006, 12:19:44 »

To podaj mi jakie to zalety,co ma takiego poza prockiem Compact lepszego od Wizarda? Nie, ze kazdy broni swego, ale ludzie nie przesadzajcie z tym haczeniem,zwalnianiem. Rozumiem gdybym w grze,filmie mial pokaz slajdow, ale tak nie jest. Jesli nawet jest jakies zwolnienie to jest niezauwazalne. Wyobraz sobie, ze nie gram tylko w Tetrisa itp gram w Tomb Rider, Age of Empires, Worms, Acient Evil, Warfare Incorporate, Tower of Souls i wiele innych i nie ma zadnego problemu.
Z klawiatury sie tak wiele nie korzysta...To chyba Ty za wiele nie korzystasz,bo ja wlasnie piszac tego posta z niej korzystam.Piszac smsy,korzystajac z komunikatorow.Jest to niesamowicie wygodny, szybki sposob,dla mnie nie porownywalny z klawiatura ekranowa. Co do GPRS, jak nie miales porownania do EDGE to sie moze w tej kwestii nie wypowiadaj, bo roznica szybkosci jest duza. Poza tym w tej chwili dobry internet w tego typu urzadzeniu to dla mnie podstawa. Hotspotow coraz wiecej, a sam mam siec wi-fi w domu i z tego tez korzystam. Rzeczywiscie TyTn to byloby rozwiazanie, jesli nie zal Tobie w tej chwili przeplacac.

No właśnie! Wszyscy mówią na około, że wizard ma słaby proc, że wszystko się tnie....  Jakoś nie zauważyłem. Korzystam z AutoMapy i nie mam żadnego jąkania.... Wszystko chodzi płynnie i stabilnie. W tle mam inne programy i nie robię przed włączeniem mapy Soft Resetu...
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2006, 14:55:05 »

nastepny kolega ktory mowi o szybkosci a nie pokaze nam jakiegos testu z benchmarka. dziwne bo za kazdym raze m jak prosze to nikt nie zrobi testu a spv jest wolniejszy od mda 3 o 30% w obrobce grafiki
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2006, 15:12:04 »
Nie kłóćcie
co jest lepsze, bo to w niczyym nie pomoże :!:

MDA C
+procesor - ważne dla mad_maxa
+jest trochę cieńszy - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa

-brak EDEG - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa
-brak wi-fi - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa
-brak klawiatury - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa

SPV
+klawiatura - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa
+EDEG - niewiadomo czy ważne dla ważne dla mad_maxa
+wi-fi - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa

-słabszy procesor - ważne dla mad_maxa
-grubszy - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa

Nie piszcie, że SPV nie ma aż tak słabszego procesora - bo to jest nie ważne patrząc na priorytety mad_maxa... (było by ważne gdyby zależało Mu na np. EDEG lub wi-fi...)

A dlatego że to jest problem mad-maxa - bierzmy plusy i minysy te które mamy pewność, że są dla niego ważne - czyli w tym przypadku tylko procesor, bo o niczym innym nie pisał (pisząc o GSM na pewno miał na myśli używanie go jako telefonu, a nie dostępu do internetu)

Więc ja narazie przewage ma MDA C ponieważ ma lepszy proc a to napewno jest ważne dla Mad_maxa...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 30, 2006, 18:10:57 »
Cytat: "Waldzio"
Nie kłóćcie
co jest lepsze, bo to w niczyym nie pomoże :!:

MDA C
+procesor - ważne dla mad_maxa
+jest trochę cieńszy - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa

-brak EDEG - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa
-brak wi-fi - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa
-brak klawiatury - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa

SPV
+klawiatura - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa
+EDEG - niewiadomo czy ważne dla ważne dla mad_maxa
+wi-fi - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa

-słabszy procesor - ważne dla mad_maxa
-grubszy - niewiadomo czy ważne dla mad_maxa

Nie piszcie, że SPV nie ma aż tak słabszego procesora - bo to jest nie ważne patrząc na priorytety mad_maxa... (było by ważne gdyby zależało Mu na np. EDEG lub wi-fi...)

A dlatego że to jest problem mad-maxa - bierzmy plusy i minysy te które mamy pewność, że są dla niego ważne - czyli w tym przypadku tylko procesor, bo o niczym innym nie pisał (pisząc o GSM na pewno miał na myśli używanie go jako telefonu, a nie dostępu do internetu)

Więc ja narazie przewage ma MDA C ponieważ ma lepszy proc a to napewno jest ważne dla Mad_maxa...

Nie klocimy sie. Kolega zadal pytanie, czy SPV3000 poradzi sobie z grami i filmami.
Moim zdaniem poradzi sobie spokojnie i nie ma z tym zadnego problemu.
Wyrazilem tez swoja opinie co ja bym wybral.
Jesli zas chodzi o GSM to w tym zakresie jak mniemam wazny jest czas pracy na baterii, a tutaj Wizard jak oznaczales ma "+" .

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2006, 18:56:27 »
dokladnie w zestrawieniu brakuje czasu pracy na batt
w tym wiz ma +
mialem mda c teraz mam wiz
wiadomo co bym wybral :) co wybralem :P

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 30, 2006, 19:02:43 »
JEJ STRASZNIE WSZYSTKIM DZIEKUJE ZA TAKIE DOBRE ODPOWIEDZI!! SERIO JESZCZE RAZ DZIEKUJE (nie krzyczalem :) ).

No wiec tak:

- po pierwsze troche sie boje czegos co nie ma klawiatury ALE nic mi nie szkodzi sprubowac :)

- po drugie chcialbym cos co jest wyposazone w nowosci :) (wifi itp. chociaz nie bede z tego korzystal :P )

- po trzecie boje sie tego wm2003 ALE nie wiem nic o nim bo nie uzywalem tego nigdy :) tylko to co slyszalem od ludzi na forum (nie mowie o utracie danych bo laduje baterie codziennie takze nic nie uleci :) ) , nie wiem jak jest tutaj se skorkami tj. zmiana ikonek, pasku start, kolorow itp. ogolnie wszystko to co w winxp tylko na ta platforme.

- po czwarte filmy bede ogladal TYLKO I WYLACZNIE skompresowane do rozdzialki 320x240 czyli takiej jak maja te PDA (kompresja zajmuje raptem 20-30 min takze moge poczekac tyle, film zajmuje wtedy jakies 120-150 mb i jest w super jakosci :) )

- po piate w gry bede gral czasem ALE chcialbym zagrac w jakies hity itp. na ta platforme (tomb raider, quake, doom , jakies platformowki itd.)

- po szuste z internetu zaczynam coraz czesciej korzystac ALE przy mojej noki po 10 min korzystania zaczyna mnie czerwona goraczka brac (roz. 176x208 pixeli , ekran 1,8-1,9 cala, no i strasznie to wolno trwa )

Jak jestescie w stanie mi pomoc w wybraniu dobrego dla mnie PDA to bylbym wdzieczny bo jutro tj. w poniedzialek juz cos musze kupic :)
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 30, 2006, 19:11:34 »
przyzwyczajenia z noki nie miales nigdy pda wydaje mi sie ze bez klawy sobie nie poradzisz
ja tez tak myslalem na ekranie mozna szybko sie naucze ale szybko sie pozbylem mda c i przenioslem na wiza
edge wifi klawa jedna wada to ten procek ale z drugiej strony zaleta niskiego proca jest dluzsza praca na batt niz mda c ale tez bez przesady
tak jak z tym prockiem tez nie ma wielkiej roznicy ja nie odczuwam filmy ida normalnie w gry to wormsy world party tylko gralem niezla grafa i z przycinkami nie ma wiekszych problemow
zreszta mozna podrkecic :P

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 30, 2006, 19:27:46 »
Jeli chcesz miec sprzet maly, funkcjonalny, z klawiaturka,nowosciami wi-fi,edge,systemem WM 5.0, dobrym czasem na baterii co jest wazne w przypadku GSM bierz Wizarda, nie bedziesz narzekal, szczegolnie po przesiadce z fona.
Gry chodza dobrze, gralem w Tomb Raider i w inne ktore wczesniej wymienialem, nie ma zadnych problemow. Nie probowalem emulatorow, one podobno "przycinaja" ale jak slusznie zauwazyl Emil_rosa mozna podkrecic i po problemie. Doom mysle, ze bedzie chodzil. Filmy tez bezproblemowo sie oglada.
Klawiatura jest bardzo wygodna, jesli nie miales wczesniej pda to rzeczywiscie mozesz miec problem z ekranowa. Dla mnie o wiele wolniej na takiej pisze sie smsa niz na tradycyjnej.
Internet dziala bardzo szybko, wi-fi g, EDGE robi swoje:)
Jest tez bardzo wygodnie, ekran dotykowy:)
Jesli nie masz problemu z pieniedzmi, nie musisz oszczedzac to wez TyTN. Ma wszystko co Wizard, poza tym szybszy procesor,UMTS,aparat 2MP.To powinno w zupelnosci Cie zadwolic:) nie wiem jak bardzo jest szybszy w praktyce procek, ale przypuszczam, ze w jego przypadku nie bedzie co chwila argumentow, ze cos niby przycina:)

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 30, 2006, 19:53:28 »
Dobra panowie DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI biore M3000 ;-D <yupi>

Mam jesszcze pytanie:

1. Jaki jest program do ogladania filmow na wm5 i czy mozna ogladac z napisami oddzielnymi czy trzeba zgrac w jednosc????

2. Jak na tym idzie TomTom5 bo na tym dzialam caly czas na nokii (a swoja droga jak idzie AM??)

3. Swiezo po zakupie co proponujecie zrobic z softem itp. w celu zwiekszenia wydajnosci , odblokowania tego i owego o czym wy wiecie a ja nie i inne rzeczy ktore powinienem zrobic na poczatku????

SERDECZNIE DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH I CZEKAM NA ODPOWIEDZI  ( nie krzycze :) )

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 30, 2006, 21:27:17 »
Cytat: "MAd_MAX"
Dobra panowie DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI biore M3000 ;-D <yupi>

Mam jesszcze pytanie:

1. Jaki jest program do ogladania filmow na wm5 i czy mozna ogladac z napisami oddzielnymi czy trzeba zgrac w jednosc????

2. Jak na tym idzie TomTom5 bo na tym dzialam caly czas na nokii (a swoja droga jak idzie AM??)

3. Swiezo po zakupie co proponujecie zrobic z softem itp. w celu zwiekszenia wydajnosci , odblokowania tego i owego o czym wy wiecie a ja nie i inne rzeczy ktore powinienem zrobic na poczatku????

SERDECZNIE DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH I CZEKAM NA ODPOWIEDZI  ( nie krzycze :) )

ad 1. The Core Pocket Media Player czyli  TCPMP. Ja zgrywam filmy razem z napisami w formacie src, wystarczy ze sa w tym samym folderze co film. Do konwersji PocketDivixEncoder.
ad2. TomTom nie wiem jak dziala, nie uzywam natomiast AM dziala w porzadku, calkiem plynnie, nie ma okresow zawieszen itp, ewentualnie przy skalowaniu, wyznaczaniou trasy itp kilkusekundowe opoznienia, ale to normalne i nie jest uciazliwe.
ad 3. Najpierw zobacz jak Tobie dziala, dopiero jesli okaze sie za wolno to poczytaj watki o wgrywaniu nowego softu, podkrecaniu i jak juz bedziesz mial wiedze to mozesz przejsc do czynow:)

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:16:42 »
No i znowu wyjdzie że kązdy broni swojego;) ale ja osobiście bym wybrał (no i wybrałem) SPV M3000 z tego względu że pełna klawiatura !! Jednak gdybym nie potrzebował tego ważnego dla mnie dodatku to bym się rzucił na MDA. Jednak klawiatura mi jest bardzo potrzebna i wziołem M3000. Pozdrawiam !
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:31:44 »
tak jak pisze kolega 5pirit mialem wczesniej pda i jezdze do pracy autobusem i uwierz ze ciezko trafic stylusem w ekran w czasie jazdy a sporo korzystam z netu. wole slabszy procesor a klawiature i edge a dodam ze bardzo mi sie podoba wyglad qteka 9100 do tego duzo klawiszy sprzetowych z wi-fi tez korzystam, jedyny pocket na ktory zamienie to hermes
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:34:01 »
romulus

Dokladnie mam takie samo podejscie :) Jedynie TyTN chociaz chwile sie zastanawialem nad Universalem ze wzgledu na VGA, ale tak do konca nie jestem przekonany (chociazby brak EDGE) a TyTN wydaje sie byc jedynym rozsadnym wyborem...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:19:01 »
Widzę że nie jestem jedyny który czeka aż będzie Hermesik ;) w sumie można już go dostać na allegro z tym że jeszcze nie te pieniądze. Czekam az zejdzie do 2000 baksów i kupuję ! ;)
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:35:10 »
to ja poczekam dluzej :(

*

Offline VIOLATOR

• 47
    • Minikomp
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 16, 2006, 19:50:04 »
Cytat: "romulus"
tak jak pisze kolega 5pirit mialem wczesniej pda i jezdze do pracy autobusem i uwierz ze ciezko trafic stylusem w ekran w czasie jazdy a sporo korzystam z netu. wole slabszy procesor a klawiature i edge a dodam ze bardzo mi sie podoba wyglad qteka 9100 do tego duzo klawiszy sprzetowych z wi-fi tez korzystam, jedyny pocket na ktory zamienie to hermes
Wlasnie mam to samo w p800 jak jade autobusem do domu mam 33km to po dziurach bywa ciezko z pisaniem, napewno klawiatura lepsza ;) wybralem juz praktycznie ze kupie MDA Vario chcialem najpierw kupic MDA2,MDA3 ale brak edge,najwyzej poczekam jeszcze kilka mies bo teraz widze ze Vario sa po 1300zl a tyle to nie jestem w stanie dac,max 1tys, acha jaki to MDA C ?? chodzi o MDA 3 ?

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 16, 2006, 21:07:49 »
VIOLATOR
MDA C to MDA Compact...  ;)

PS. możesz skrócić trochę swojego posta :?:

*

Offline VIOLATOR

• 47
    • Minikomp
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 16, 2006, 23:50:42 »
Juz jest ;)  nie zauwazylem bledu

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 18, 2006, 01:28:33 »
jeszcze nie posiadam :P ale wyższość M3000
+wi-fi
+edge
+klawiatura
+nie słyszałem żeby komuś znikneła zawartość karty jak to zdarza się w innych PDA
+nowszy sprzęt więc i upgrade jest więcej

-słabszy procesor
-mniej pamięci
I to tyle jeśli nie potrzebujesz plusów a minusy mągą ci przeszkadzać to nie przepłacaj. Kup compacta to świetny sprzęt. Dla mnie pierwsze trzy + są kluczowe więc nie było problemów z wyborem tylko z uzbieraniem funduszy i upolowaniem "okazji" w popularnum polskim serwisie aukcyjnym. Gdyby nie było Czarodzieja wybrał bym właśnie Compacta bo to topowy sprzęt w dobrych cenach oczywiście mówię o popularnym polskim serwisie aukcyjnym :)
Pozdrawiam i wierzę w zadowolenie z sprzętu po zakupie.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 18, 2006, 08:36:18 »
Cytat: "Ronert_nik"
jeszcze nie posiadam :P ale wyższość M3000
+wi-fi
+edge
+klawiatura
+nie słyszałem żeby komuś znikneła zawartość karty jak to zdarza się w innych PDA
+nowszy sprzęt więc i upgrade jest więcej

-słabszy procesor
-mniej pamięci
I to tyle jeśli nie potrzebujesz plusów a minusy mągą ci przeszkadzać to nie przepłacaj. Kup compacta to świetny sprzęt. Dla mnie pierwsze trzy + są kluczowe więc nie było problemów z wyborem tylko z uzbieraniem funduszy i upolowaniem "okazji" w popularnum polskim serwisie aukcyjnym. Gdyby nie było Czarodzieja wybrał bym właśnie Compacta bo to topowy sprzęt w dobrych cenach oczywiście mówię o popularnym polskim serwisie aukcyjnym :)
Pozdrawiam i wierzę w zadowolenie z sprzętu po zakupie.

Skad sie Tobie wzielo, ze SPV M3000 ma mniej pamieci od Compacta?

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 18, 2006, 13:13:19 »

Łoopss
Mój błąd, pomyłka z Compact II
Parametry:
SPV M3000 64mb
MDA Compact 64mb
MDA Compact II 128mb
Sorki cos mi się uroiło :P
Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 18, 2006, 15:22:49 »
Cytat: "Ronert_nik"

Łoopss
Mój błąd, pomyłka z Compact II
Parametry:
SPV M3000 64mb
MDA Compact 64mb
MDA Compact II 128mb
Sorki cos mi się uroiło :P
Pozdrawiam

W sumie to nie wiem o jakiej pamieci piszesz, ale w stosunku do MDA Compact II tez sie Tobie chyba cos uroilo :)
SPV M3000 i MDA Compact II maja tyle samo pamieci, 128MB ROM i 64MB RAM

*

Offline Telefonica

• **
  • 116
    • Będzie kiedyś UAKTUALNIONA
  • Sprzęt: Patrz niżej....
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 19, 2006, 17:05:32 »
Witam Przyznam że podobny dylemat i ja miałem, więc zmiana sprzętu z wysłużonej (i wielkiej)N9500 poszła w takim a nie innym kierunku:
SPV M3000
- WIFI - mam sieć w domu
- EDGE - Urlop bez Maili z pracy - Zwolnili by mnie :D
- Klawiatura - Stukanie stylusem nie jest wygodne

Co do gier itp to się nie wypowiadam jako że mało z tego korzystam, no może MP3 ale to też sporadycznie, w niedługim czasie i AM dojdzie ale liczę że będzie chodziło OK.
Nokia 9000/Nokia 9100/Nokia 9210/Eten P600/Palm M505/Nokia 9500/9300/SPV M3000(HTC Wizard)/SPV M3100(HTC Hermes)/HTC TyTN II(HTC Kaiser)/HTC Tatoo/HTC HD2(Leo) / HTC Desire/Dell Streak i więcej :D

PDA to moje życie i praca/ PDA it`s My Life & my work

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 19, 2006, 17:22:14 »
Cytat: "Telefonica"
Witam Przyznam że podobny dylemat i ja miałem, więc zmiana sprzętu z wysłużonej (i wielkiej)N9500 poszła w takim a nie innym kierunku:
SPV M3000
- WIFI - mam sieć w domu
- EDGE - Urlop bez Maili z pracy - Zwolnili by mnie :D
- Klawiatura - Stukanie stylusem nie jest wygodne

Co do gier itp to się nie wypowiadam jako że mało z tego korzystam, no może MP3 ale to też sporadycznie, w niedługim czasie i AM dojdzie ale liczę że będzie chodziło OK.
nik telefonika, awatar orange i spv m3000 tylko nie mow ze pracujesz w orangutanie :))