MDA Compact contacts i storage memory ...

• 10 Odpowiedzi
  • 842 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 26, 2005, 17:09:10 »
Po zaznaczeniu wszystkich kontaktow daje save to SIM pozniej jeszcze raz save to SIM i wyświetla mi się komunikat Storage memory is full.

W zakładce memory Storage in use 0,31MB Free 7,29MB
W main po stronie Storage mam 9,21MB a po stronie Program mam 25,79MB
natomiast karte pamieci mam wolne jeszcze 702mb

Czy możecie mi powiedzieć co robie nie tak ze nie moge przegrac tych kontaktow ? Tylko prosze nie piszcie zebym wykonał to co zostało napisane tutaj http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=27046 bo sam nie dam rady tego zrobic.

Rom version 1.11.00 WWE

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 26, 2005, 18:07:26 »
Witam!

Zaciekawił mnie twój problem.
Otóż niezauwarzyłem nic dziwnego u mnie.
Wchodzę do kontaktów , zaznaczam wszystko i w TOOLS/SAVE TO SIM
Pojawia sie nowe okno z zaznaczonymi kontaktami i biore SAVE. Pasek postępu leci do konca i mam kontakty na simie. Jezeli Ci wywala ze storage memory full to coś padło :) być może spróboj soft reset.
Jak nie idze nadal to proponuje program który juz mamy w romie Xbackup , zrobic kopie zapasowa kontaktow lub calego systemu i walnąc hard reset. Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2005, 18:51:57 »
Ani soft ani hard nie naprawił problemu. Ale okazuje się że żadnego kontaktu nie mogę przenieść na sim ...  w każdym mam taki komunikat ... czyli sluchawka do serwisu ?

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2005, 19:14:16 »
Wgraj może nowego Roma :) z numerkiem wwe_1.13 np. od T-Mobile.
Właśnie moj mini jest od tego operatora , pierwsze co robiłem to upgrade na najnowszy rom , ściągnełem instalator z ich stronki i ładnie mnie poprowadził.Nietrzeba mieć wiedzy , tylko wykonywać czynności typu odłacz podłacz usiądz , poczekaj itp ;P Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2005, 19:47:35 »
dzieki ale nie po to wydalem tyle kasy zeby sciagac jakies dziadostwo w jezyku niemieckim ... po to jest serwis i gwarancja zebym nie musial tego umiec.

thx za pomoc juz wiem ze to wina telefonu ... jedyne co ja zrobilem to wgralem kilka plikow do katalogu windows zeby miec czesciowo jezyk polski lecz to rowniez mi sie nie udalo ... mam nadzieje ze po twardym resecie ten katalog jest rowniez nadpisywany i nikt mi nie powie ze to moja wina ?

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Re: MDA Compact contacts i storage memory ...
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2005, 09:57:11 »
Cytat: "subbar"
Po zaznaczeniu wszystkich kontaktow daje save to SIM pozniej jeszcze raz save to SIM i wyświetla mi się komunikat Storage memory is full.

W zakładce memory Storage in use 0,31MB Free 7,29MB
W main po stronie Storage mam 9,21MB a po stronie Program mam 25,79MB
natomiast karte pamieci mam wolne jeszcze 702mb

Czy możecie mi powiedzieć co robie nie tak ze nie moge przegrac tych kontaktow ? Tylko prosze nie piszcie zebym wykonał to co zostało napisane tutaj http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=27046 bo sam nie dam rady tego zrobic.

Rom version 1.11.00 WWE

Wybacz ale ja czegos nie rozumiem. Masz kontakty w telefonie (w pamieci  RAM) i kopiujesz je na karte SIM. Co ma do tego wielkosc pamieci, Storage czy karty SD? Jedyne co moze Cie ograniczac to pojemnosc karty SIM ktora jest z regoly ograniczona. U niektorych operatorow jest to 60 kontaktow (heyah). Sprawdz ile masz miejsca na karcie SIM zanim zaczniesz kopiowac tam wszystkie kontakty hurtem.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 27, 2005, 17:01:52 »
ok inaczej.

mam czysta karte sim (orange) w ktorej moge miec 230 wpisow.
robie twardy reset trace wszystko z telefonu
wpisuje jeden kontakt i wpisuje do niego numer telefonu
chce skopiowac na sim i .... to co juz napisalem czyli storage memory is full

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 27, 2005, 17:57:33 »
tak lekko offtopicznie i z ciekawości - po co chcesz kopiować kontakty z PDA na kartę SIM  :?:
swoją drogą u mnie - w WM5.0 - nie widzę takiej opcji żeby zgrać Kontakty na SIM'a (choć w drugą stronę via SIM Manager - owszem)
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 27, 2005, 21:17:36 »
SIM zwykle przyjmuje tylko 250 kontaktów i to nie pełnych (vcard) ale pojedyńczych n-rów. Więc pewnie zapychasz SIM kartę...  :wink:

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
  • Sprzęt: wszystko co nowe nie dłużej niż 2 m-ce
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 27, 2005, 22:11:03 »
A może masz poprostu za dużo kontaktów na simie? Spróbuj przegrać wszystko na telefon, a potem z telefonu na sima.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 28, 2005, 10:21:11 »
U mnie na romie 1.13 wszystko dziala. Moze upgrade romu?