HTC Magician/Mda Compact I - gubi zasięg po zdjęciu Simlocka

• 4 Odpowiedzi
  • 1076 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Magician/Mda Compact I - gubi zasięg po zdjęciu Simlocka
« dnia: Kwiecień 11, 2008, 21:29:02 »
Witam!

To mój pierwszy wątek na forum, nie wiedziałem czy umieścić temat w tym dziale, czy w tym dotyczącym w/w modelu telefonu...
Otóż ostatnio dostałem MDA Compact z Ery, z zdjętym simlockiem przez jakieś programy i teraz od czasu do czasu gubi zasięg ( tzn. raz jest a raz go nie ma w miejscu gdzie powinien być ). Przed zdjęciem smoka wszystko chodziło ok, a teraz nic... Zmiana Radia i softu na ten z T-Mobile zadziałało średnio ( jest jakaś zmiana - nieznaczna ), a BigStorage nie mogę wgrać, gdyż mój komputer nie lubi się z programami do tego. Zna ktoś rozwiązanie mojego pytanie? Jeżeli tak to proszę o odpowiedź w tym wątku. Dodam, iż sieć w której jestem to Orange

Pozdrawiam

Voter101

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: HTC Magician/Mda Compact I - gubi zasięg po zdjęciu Simlocka
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2008, 22:12:11 »
MDAC z ery byly bez simlockow. Zapytaj sie tych magikow co robili z nim. Co dokladnie sie dzieje?
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2008, 11:07:31 »
Jakimś programem był ściągany z xda-dev i teraz co 5 minut gubi po prostu zasięg i po pół minuty wraca, oprócz tego raz jest słaby, a raz mocny :/

*

Offline wrublo

• *
  • 361
    • www.wrublo.prv.pl
  • Sprzęt: Co 2 dni inny ;]
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2008, 12:21:15 »
sadze ze to nie wina zdjecia simlocka tylko koncoiwki mocy ...
Telefony jakie mialem ... A nie bede wymieniac bo mialem ponad 300 roznych a liczba wciaz rosnie... Milosnik GSM ;] Jak cos w naprawie moge pomoc bo tez serwisuje telefony i czasami PPC ;]

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 12, 2008, 16:05:05 »
Dziękuje za odpowiedź. Jak zdobędę większego torxa to zobaczę co w środku piszczy :) ( dosłownie... - głośnik piszczy chyba... )

EDITED!!

Po rozkręceniu zagiełem na swoje miejsce 2 blaszki, które okazały się anteną, problem rozwiązany !
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2008, 22:51:44 wysłana przez Voter101 »