gprs w mda compact i kontakty

• 7 Odpowiedzi
  • 933 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 03, 2005, 22:33:24 »
jak rozlaczyc GPRS w mda c? gdy jestem polaczony na pasku wyswietla mi sie ikonka "connectivity". Po kliknieciu na niej wyswietla mi sie nazwa polaczenia, status "connected", przyciski "hide" oraz "settings". nie ma nic w stylu "dissconnect"...
drugie moje pytanie dotyczy nieodebranych polaczen. czy tez wam sie zdarza ze czasami mda wysietla, mimo obecnosci w Kontaktach, numer tel zamiast nazwy?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2005, 23:31:26 »
Czasem zdarza sie ze MDA wystwietla numer telefonu zamiast nazwy. Natomiat co do rozlaczania to u mnie jesli dobrze pamietam jest przycisk disconnect. Mozesz tez sprobowac przytrzymac czerwona sluchawke.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2005, 17:21:24 »
wgralem gprs monitor 2.4.1 i tam we wtyczce do Today jest przycisk rozlaczajacy

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2005, 21:48:09 »
Ja to robię tak: Settings>Connections>Advanced>Select networks i zmieniam Internet na My Work Network i rozłącza GPRS. Sposób może nie całkiem wprost, ale skuteczny.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2005, 17:53:56 »
Ja natomiast rozlaczam polaczenie GPRS dla MMSow (jak wiadomo po wgraniu jednego hacka podtrzymujacego GPRS podtrzymuje on rowniez MMSy) aktywujac wybieranie polaczenia GPRS do Internetu. Jak pojawi sie to okienko laczenia to klikam w Cancel i tyle - nastepuje rozlaczenie MMSow a polaczenie z Internetem nie zdazy sie zainicjowac.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2005, 20:23:57 »
Cytat: jakub kańczugowski
Ja natomiast rozlaczam polaczenie GPRS dla MMSow (jak wiadomo po wgraniu jednego hacka podtrzymujacego GPRS podtrzymuje on rowniez MMSy) aktywujac wybieranie polaczenia GPRS do Internetu. Jak pojawi sie to okienko laczenia to klikam w Cancel i tyle - nastepuje rozlaczenie MMSow a polaczenie z Internetem nie zdazy sie zainicjowac.

[Dodano: 2005-10-24 20:26:53]
Jakub, znalazlem twoj post dotyczacy rozlaczania GPRS. Ja mam zupelnie odwrotny problem, moj GPRS sie sam rozlacza i musze wlaczyc flight mode zeby znowu wystartowac GPRS. Co to za hack o ktorym piszesz ze podtrzymuje GPRS? moze masz jakis inny pomysl jak utrzymac GPRS aktywne (MDA Compact obecnie uzytkowany w T-mobile USA, kupiony w Era, ale w Polsce tez mialem takie same problemy)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 24, 2005, 22:27:59 »

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 24, 2005, 23:12:30 »
wielkie dzieki Jakub. Pomoglo, tzn teraz GPRS sie sam nie wylacza. Pozostaje problem taki, ze po odebraniu/wybieraniu telefonu, GPRS sie rozlacza, ale poprawilo sie teraz z tym, ze nie musze wylaczac radia zeby z powotem wlaczyc GPRS.