[MDA COMPACT] WM2003SE Zmiana romu-usunąłem & Problem SM

• 15 Odpowiedzi
  • 1482 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 27, 2006, 11:42:15 »
Witam! Wiem że wiele takich tematów już było ale niebardzo się na tym znam, jestem w sumie nowym użytkownikiem MDA Compact, mam oryginalny rom ERY, chciałbym zmienić na nowszy, powiedzcie mi jak to zrobic? prosiłbym o instrukcje a nie odnosniki do XDA developers, linki do programow potrzebnych.. bede wdzięczny a uważam ze taki opis na tym forum powinien sie znalezc.. nie jednemu na pewno pomoże.

*

Offline JotWu

• **
  • 218
    • ANDROID mobile
  • Sprzęt: Samsung I5700
Re: [MDA COMPACT] WM2003SE Zmiana romu- jak to zrobić?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2006, 13:00:36 »
Cytat: "minerek"
...Wiem że wiele takich tematów już było...

No to po co zaczynasz kolejny... jest wystarczająco dużo informacji na forum :)

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2006, 14:01:30 »
Musisz sobie pobrać najnowszy rom, najlepiej z t-mobile... (podał bym linka ale nigdzie tego nie moge znaleść, może sam poszukaj albo inny clubowicz poda linka)

ale jak już go pobrałeś (powinien mieć rozszeżenie .exe) podłączasz MDA do pc  uruchamiasz ten rom (w pc) i program już sam poprowadzi cię przez cały proces...

są coprawda inne modyfikowane romy, ale dla początkujący miałby wiele problemów z tym...

Wgrywanie nowych romów preferuje się z laptopa, żeby zabezpieczyć się przed nieprzewidzianą awarią zasilanie - co może mieć okropne skutki...

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2006, 12:22:37 »
No wlasnie, tylko laptopa nie posiadam  :(
ale sa romy puste i sa zawierajace rozne oprogramowanie procz systemu, chcialbym zmienic wersje np na nowszy takze z ERY, posiada ktos taki? albo z wgranymi programami najbardziej potrzebnymi?

No to po co zaczynasz kolejny... jest wystarczająco dużo informacji na forum

bo nic tu niemoge znalezc, nie widzialem info na temat akurat MDA Compact a nie chce uszkodzic pocketa bo nie jest bezpieczne...

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2006, 17:26:04 »
MAM WIELKą PROśBę, BYłBYM BARDZO WDZIęCZNY O JAKIKOLWIEK SPRAWNY ROM DO MDA COMPACT, PADL MI POCKET, WGRYWAłEM SCIAGNIETY NOWY WINDOWS 2003SE I WYKASOWAL ROM I NIE MAM INNEGO,NIE MAM CO WRZUCIC,NAJGORSZE TO ZE NIE MAM STALEGO NETA, PROSZE O POMOC,WRZUCCIE MI LINK.

Pokazuje mi sie cały czas  napis SERIAL z wersja 1.2, jak próbuje instalowac ten windows co sciaglem wm2003se.exe to do pewnego momentu idzie i pokazuje ze wykryto zly model. Wczesniej szlo dalej ale po wykasowaniu mojego romu wyskoczyl blad zeby zrestartowac tel,wpiac ponownie i powtorzyc czynnosc.Mam nadzieje ze nie uszkodzilem go i da sie wgrac ponownie,kabla nie odlaczalem w trakcie ani nie wylaczylo mi zasilania.

mam MDA COMPACT

PLISSSSSSSSS HELP

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 29, 2006, 12:06:45 »
Jak będe do domu, to może uda mi się coś wykombinować, ale to dopiero wieczorem...

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 29, 2006, 12:20:06 »
Bede Ci naprawde bardzo wdzieczny  :)

Chyba bedzie problem,sciaglem-tzn stworzylem rom na romkitchen i jak uruchamiam go nie chce sie polaczyc wogole z pocketem,brak polaczenia mimo ze activesync mam aktywny. Boje sie ze czeka mnie serwis...a to bedzie bardzo duzo kosztowac,tylko problem jest taki ze tego pocketa mam z allegro, mam karte gwarancyjna ale nie mam dowodu zakupu, domyslam sie ze gwarancja takich szkod nie pokryje ale czy przyjma u mnie w miescie tego pocketa z pudelkiem i podbita karta gwarancyjna na drugim koncu Polski?bo chyba najlepiej oddac do salonu ERY tam skad on pochodzi nie? jest ktos w stanie mi pomoc?

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 29, 2006, 23:49:02 »
Tu masz napewno sprawny rom z t-mobile (oryginalny)
http://rapidshare.de/files/24506040/MA_TMUK_11300_128_11200_Ship.exe.html

Nic innego nie znalazłem...

A co serwisu to nieważne, gdzie oddasz - weszędze powinni przyjąć, a co do dowodu zakupu to ja oddaje bez niego (w Rzeszowie nie wymagają, to gdzie indziej też chyba nie) i oddaje bez pudełka...

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 30, 2006, 20:20:39 »
ponownie updatujac tym samym co mi wykasowalo caly czas po czasie widze błąd
ERROR 112: CE ROM UPDATE ERROR
wiesz może czego dotyczy on albo co robie żle? najgorsze to ze activesync nie widzi polaczenia z pocketem przez to instalki romow nie działają, wykrywa mi tylko to czym popsułem :(

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 30, 2006, 23:17:28 »
minerek

To ja już niepotrafię Ci pomóc, może ktoś z bardziej doświatczonych w tym użytkowników compacta, ale oni coraz żadziej odwiedzają PDAclub...

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 30, 2006, 23:34:00 »
Jeśli na czymsz się nie znasz to nie rób tego bo w końcu otrzymasz cegłówkę :wkurzony: .To chyba zbyt drogie urządzenie aby uwalić je w ciągu kilku minut. ]:>   Najpier rozpocznij od nauki - chociażby czytania forum a jak już będziesz wiedzial o podstawach to możesz zacząć sam ryzykować( jeśli nie chcesz się uczyć to musisz się zdać na service - ale mało który potrafi tyle co część klubowiczów) :kill:  .
Po pierwsze nie możesz wgrywać romu od innego modelu.
Po drugie - jeśli jest to rom przeznaczony dla innego operatora/rynek - to musisz zastosować odpowiedznie programy omijające te zabezpieczenia
Po trzecie - napis serial oznacza iż jesteś w trybie BL ( Bootloadera) aby z niego wyjść musisz  doprowadzić do wgrania - (nowego/tego samegoROMu) czyli   ( CE ROMu lub RADIO ROMu).
Mam nadzieję iż pomogłem
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 02, 2006, 15:23:50 »
Prowadze servis MDA jezeli chcesz mozemy pomoc. kontakt poprzez msg.

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 07, 2006, 11:27:06 »
napisałem do Ciebie na PM i nic, czyli jaki kontakt masz na mysli?

« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 15, 2006, 10:52:47 »
ok oddalem na gwarancji wiec wgrali mi ten rom. Mam teraz inny problem, wysyła mi 2 razy tego samego smsa, niewiecie moze czego to wina?

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)

« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 16, 2006, 16:01:32 »
WIELKIE DZIEKI sam bym sie nie domyslil  :)  taki temat powinien byc PRZYKLEJONY bo uzywałem SZUKAJ i nie znalazlem zadnej informacji  :(  wiec niewiem jak to z tymi wyszukiwarkami jest