[MDA Compact] Instrukcja obsługi, lokalizacja pl

• 42 Odpowiedzi
  • 8791 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czayna

• **
  • 114
    • megasite.republika.pl
  • Sprzęt: HTC magician,BigStorage,2GBsandisc Motorola HT-820->HTC Kaiser i Asus P750
« dnia: Październik 19, 2005, 02:21:02 »
1)....w związku z tym, że prosiłem już kilka osób o wysłanie mi pl instrukcji dla Mda compact...i brak odzewu - prośbę tę ponawiam publicznie, mój mail megasite@op.pl    ps.z góry dziękuje :)

2). czy istnieje jakas darmowa nakładka pl na naszego windowsika 2003? jeśli tak...to proszę o info..z linkiem tu lub na maila ;)

3). ostatnia sprawa...nawiąże kontakt na GG z kimś kto ma już długo Mda compact i zechce mi pomóc w  sprawie ....sofciku + witaminki  ;) gg macie podane.....  profilu

Pozdrawiam...szczególnie Admina z mojego miasta ;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2005, 06:34:34 »
Cytat: czayna
1)....w związku z tym, że prosiłem już kilka osób o wysłanie mi pl instrukcji dla Mda compact...i brak odzewu - prośbę tę ponawiam publicznie, mój mail megasite@op.pl    ps.z góry dziękuje :)
Poszla na maila.

Cytat: czayna
2). czy istnieje jakas darmowa nakładka pl na naszego windowsika 2003? jeśli tak...to proszę o info..z linkiem tu lub na maila ;)
Brak takiej nakladki

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2005, 09:19:18 »
 co do lokalizacji pl dla mda c  to chyba sprawa wygląda inaczej...
przeszukując ostatnio allegro w poszukiwaniu osprzętu do mda c trafiłem na to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68148704

czy ktoś już sie skusił na to ? czy ta cena jest warta tego?a może to jakaś ściema??

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 19, 2005, 09:49:43 »
Nie ma lokalizacji dedykowanej dla MDA Compact i nie ma lokalizacji dostepnej za friko. Mozna wgrac tylko wersje uniwersalna, ale to roznie potem dziala...

*

Offline unZIP

• *
  • 65
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 19, 2005, 10:55:21 »
A potrzebujesz polskie menu? Bo moze wystarczy Ci klawiaturka z polskimi znakami? (ja kupilem sobie za 20zl, a jak chce Ci sie pogrzebac to mozna i za friko z tego co pamietam)

*

Offline czayna

• **
  • 114
    • megasite.republika.pl
  • Sprzęt: HTC magician,BigStorage,2GBsandisc Motorola HT-820->HTC Kaiser i Asus P750
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 19, 2005, 13:16:06 »
super :) mam instrukcję.... angielski znam, ale znacznie milej wygląda to po polsku....a co do polskiej klawiatury to szkoda że tylko płatna....:/   na smatrphony jest nakładka i u mnie na mpx200 działa bez zarzutu

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 19, 2005, 13:27:32 »
Polska klawiatura jest tez bezplatna - MB Keyboard. Tylko nie instaluj jej czasem na karcie pamieci. Klawiatura jak i kazdy inny program startujacy wraz z systemem po soft resecie musi byc wgrany do pamieci RAM.

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 19, 2005, 15:58:28 »
Czyli ktoś na alegro chce zbić kase na czymś co niedokońca dobrze działą...ehhhh
Może ktos zapoda linka skąd można zassać taką nakładke na winde żeby poeksperymentować...

*

Offline kilazz

• **
  • 218
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 19, 2005, 16:55:24 »
Polski "system" (Language Extender) do palmtopa mozna nabyc za niecale 30zl oryginalny, jezeli sie nie boimy placic karta kredytowa w handango. Wychodzi tyle co pocket ogonek, na 2003se wszystko dziala idealnie, polska klawiatura programisty, w mda compact spolszcza jakies 3/4 interface'u

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 20, 2005, 04:31:27 »
nie dziala wszystko idealnie - prosze nie szerzyc herezji!

*

Offline kilazz

• **
  • 218
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 20, 2005, 09:26:53 »
Do tej pory nie napotkalem na problemy (chetnie sie dowiem kiedy sie moga pojawic)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 20, 2005, 09:30:46 »
no jak to? a spolszczenie 3/4 interface'u to ideal? juz masz pierwszy - kolejne wyjda w najmniej oczekiwanym momencie - opinia 90% uzytkownikow forum nie wziela sie z nieba...

*

Offline kilazz

• **
  • 218
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 20, 2005, 09:36:14 »
Poki co na forum napotykam na powielanie plotek, kazdy twierdzi ze lokalizacja sypie system (bo pewnie tak uslyszal od kogos), wiec podaje to dalej, zero konkretow, zero przykladow. Dodam ze problemy byly ale na WM2003 i wczesniej, na WM2003SE jeszcze zadnych.

BTW. Moze artykul zrobicie na PDAClub na temat polskich lokalizacji (glowne 3 lokalizacje sprawdzic na kilku takich samych palmtopach, na roznych systemach), mysle ze zainteresowalby on sporo osob.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 20, 2005, 09:40:48 »
poczytaj forum bo mnie szkoda nocy na spory... przy okazji podaj przyklady problemow, ktore zaobserwowales w 2002 i 2003, a ktorych nie ma w 2003se

*

Offline kilazz

• **
  • 218
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 20, 2005, 09:49:12 »
W 2003 glownie byly to problemy z instalowaniem niektorych aplikacji i ich uruchamianiem przy zalaczonej nakladce, wystepowaly przy korzystaniu z LEng, ale o ile pamietam np na 2003 mniejsze problemy byly juz z InterWrite. Generalnie jedynie o marchevce nic nie wiem, chociaz ostatnio planowalem na probe wylicytowac jedna kopie na allegro.

[Dodano: 2005-10-20 09:52:27]
Zreszta zawsze mozna demko sprawdzic http://leng.penreader.com/cgi-bin/leng.cgi?Choice=A&Polish

« Odpowiedź #15 dnia: Październik 20, 2005, 10:03:37 »
Niestety tez mialem problemy z Language Extenderem. Po wejsciu w ustawienia sieci system sie zamrazal. Odinstalowanie pakietu wyeliminowalo problem. Sprawdzilem rowniez dzialanie LE na czystym systemie i problem nie wystepowal, chociaz nie znaczy to, ze po jakim czasie nie wystapi (np. skonfigurowaniu polaczen itp). Nie chcialo mi sie walczyc.
Klawiatura LE zupelnie mi nie odpowiada. Co prawda ma T9 ale jest w ukladzie QWERTZ.

*

Offline kilazz

• **
  • 218
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 20, 2005, 10:34:01 »
W LEng masz duzo klawiatur, domyslnie jest instalowana polska QWERTZ, ale w opcjach mozesz zmienic na dowolna inna np na QWERTY lub najlepsza czyli PL Programisty

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 20, 2005, 12:53:15 »
To teraz ja :) Od roku zona uzywa InterWrite w MDA WM2003 i nie nawiedzil jej zaden hardreset,dziwny zwis i tego typu rzeczy opisywane na forum.Zeby bylo ciekawiej to lokalizacja przeznaczona dla Ipaqa 4150.Dziala tak jak powinna,nic nie przymula.Ale moze to tylko taki wyjatek :) Z doswiadczenia wiem ze wiecej zamieszania i zwisow potrafi zrobic tak popularny GPRSMonitor albo programy Jgui ktore dopiero pieknie potrafia wkomponowac sie w system ze traktorem wyrwac sie nie da :) To tyle mojej opini :)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 20, 2005, 13:07:50 »
Wystepuje wiele problemow z polskimi lokalizacjami, szczegolnie z wersjami nie dedykowanymi do konkretnego modelu PDA tylko uniwersalnymi. Oczywiscie problemy nie wystepuja u kazdej osoby, po pierwsze bo nie wykorzystuje ona wszystkich mozliwosci PDA wiec moze nie natknac sie na problem, po drugie wine zwala sie czasem na inny program bo malo kto wie ze taki a taki blad wywoluje wlasnie lokalizacja, a po trzecie moze byc tez tak ze akurat na danym PDA z dana wersja systemu dziala to idealnie. Nie ma reguly. Np. Marchevka na hx4700 z oryginalnym ROMem dziala idealnie a na nowym juz nie. Po prostu taki soft nie da sie napisac tak by dzialal dobrze na wszystkim - to jest niemozliwe. Dlatego zawsze ostrzegamy uzytkownikow PDA, ze soft taki moze wywolywac problemy. Jak ktos nie zna ani slowa po angielsku to wiadomo ze i tak zainstaluje lokalizacje, ale ktos kto ma tylko taki kaprys by miec system w PL przemysli sprawe i moze nie bedzie niepotrzebnie zajmowac pamieci PDA.

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 27, 2005, 19:49:39 »
tez poprosze instrukcje ch0mik na o2.pl

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 27, 2005, 20:22:29 »
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 27, 2005, 21:10:39 »
Senkju wery mucz !! ;)

Pzdr
Paweł

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 27, 2005, 22:44:34 »
N - I - G - D - Y    nie zrozumiem po co komu polska nakładaka na tak prosty system jak pocket PC. Wszystkie nakładki powodują problemy, czasami nawet klawiatury. Odradzam instalowanie takich wymysłów, tym bardziej ze duzo do zrozumienia nie ma. Nawet jak masz system w krzaczki mozna na większość pocketów ściągnąć ze stron producentów...  Poza tym i tak większość aplikacji jest anglojęzyczna

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 27, 2005, 22:57:50 »
Cytat: bosmanxxl
N - I - G - D - Y    nie zrozumiem po co komu polska nakładaka na tak prosty system jak pocket PC.

więcej zrozumienia dla innych życzę ;]
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 27, 2005, 23:15:39 »
Cytat: bosmanxxl
N - I - G - D - Y    nie zrozumiem po co komu polska nakładaka na tak prosty system jak pocket PC
Syty N - I - G - D - Y nie zrozumie glodnego :)

« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 30, 2005, 21:48:18 »
Lenga używam już na nie pierwszym pockecie. Jesli mam taką zarąbistą wersję że działa mi na MDA I  II i compact bez problemu to chyba mogę się cieszyć. Śmigam z nią od roku na obu MDKach i jak dotąd nie zauważyłem jakiegoś wielkiego problemu. Małe niedociągnięcia są... w paru slowach ( np co to jest tryb lotu .. hehe ) ale jestem bardzo zadowolony.

Co do ofert na allegro ... hm .. no niestety Polak potrafi zrobić kasę na wszystkim .. nawet na tym

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74851296

I nauczy się taki na forum, pytań nazadaje .... ludziom krwi napsuje .. a jak go nauczysz pokażesz to potem innym sprzedaje sposób za słoną kasę ...
Rozumiem, ale 129 PLN ???  ehhh  

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 30, 2005, 22:32:05 »
Cytat: Pinesio
np co to jest tryb lotu .. hehe
To tryb pracy z wyłączonym modułem GSM. Ponieważ nie ma możliwości całkowitego wyłączenia urządzenia przed wejściem do samolotu ( w których jak wiadomo nie wolno mieć właczonych telefonów komórkowych) musiałbyś swojego MDA wyrzucić ( albo co najmniej baterię ). Tłumaczenie może faktycznie pokrętnie brzmiące ale za to w miarę dosłowne ;)

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 30, 2005, 22:42:30 »
Cytat: Pinesio

Co do ofert na allegro ... hm .. no niestety Polak potrafi zrobić kasę na wszystkim .. nawet na tym

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74851296

I nauczy się taki na forum, pytań nazadaje .... ludziom krwi napsuje .. a jak go nauczysz pokażesz to potem innym sprzedaje sposób za słoną kasę ...
Rozumiem, ale 129 PLN ???  ehhh  

Kto jak kto ale Ty moglbys darowac sobie takie uwagi :) Juz zapomniales jak rozpoczales na Allegro kariere sciagacza simlockow i wgrywacza romow za jedyne 50 PLN? ;)

« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 30, 2005, 22:46:17 »
wiem wiem...  chodzilo mi dosłownie o sam zwrot "tryb lotu"  ładniej brzmiałoby  "wyłączenie modułu GSM"  lub"wyłączenie telefonu"

natomiast MDA I mozna wylaczyc otwierając klapkę od karty a II poprzez backup no i wyciagniecie bateri ... a po resecie  "restore"

Ale to juz inna historia ...

prosba wielka
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 06, 2006, 13:46:39 »
Jakub Kańczugowski
mam prosbe.. podeslijcie mi prosze na maila polska instrukcje do MDA COMPACT..
moj adres e-mail to:   rosiu@grs.net.pl

z gory dzieki :)