Witam serdecznie.
Prosze o pomoc w dosc nietypowej sprawie.
Kilka dni temu kupilem na Allegro palmfon MDA Compact z sieci T-Mobile. Sprzedawca powiedzial ze przywiozl go z Niemiec i jedyna modyfikacja to zmiana softu z GER na ENG.
No i tutaj wlasnie zaczyna sie moj problem. Pudelko w ktorym otrzymalem sprzet jest wyraznie od MDA Compact. Kolor obudowy (jasno szary) rowniez wskazuje na ten model. Sprzedawca upiera sie ze to MDA Compact. A ja mam powazne watpliwosci czy nie jest przypadkiem zamieniona obudowa i teraz w obudowie od MDA Compact mam MDA Compact II (oczywiscie jest to dla mnie dobra wiadomosc bo sprzet jest w dobrym stanie z folia na wyswietlaczu i dalem za niego niewielka sume).
Z tego co wyczytalem na wielu stronach i forach modele te rozni niewiele parametrow.
Przede wszystkim procesor, obsluga EDGE i system operacyjny.
No i chodzi wlasnie o to, ze mam procesor TI 200Mhz i system WM 5.
Na kazdym forum do znudzenia walkowany jest temat czy istnieje rom WM5 na MDA Compact I i wszyscy pisza ze nie. . Wiec skoro mam procesor TI 200 a nie Intel 415 i WM 5 to chyba jasne ze mam MDA Compact II ale caly czas nie jestem pewny bo nie moge znalezc zadnych sladow obslugi EDGE. No i ta nieszczesna jasna obudowa i upor goscia ktory mi go sprzedal. Chodzi mi o to, ze podobno istnieje polski rom do MDA Compact II i chcialem go znalezc i sprobowac flashowac. Jednak boje sie tego zrobic poniewaz byc moze faktycznie jest to MDA Compact I i jakis specjalnie zmodyfikowany dla tego modelu ROM WM 5 o ktorym malo kto wie. Zwlaszcza ze na wielu forach czytalem o kilku odmianach MDA Compact I i byc moze mam wlasnie jakis nietypowy model z procesorem takim jak w MDA Compact II.
1. Prosze o pomoc w identyfikacji tego sprzetu. Informacje na temat tego czym mam sie sugerowac.
2. Czy wyjecie baterii jest rownowazne z HR ?? bo nie chce stracic tego co wgrywalem do tej pory :)
3. Czym zrobic backup ?? W MDA I mialem program SD Backup i szczerze mowiac byl genialny a tutaj nie mam niczego do kopii zapasowej a Sprite Backup kompletnie nie chce mi dzialac.
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam. . . . . .