No i padł

• 6 Odpowiedzi
  • 1742 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

No i padł
« dnia: Lipiec 14, 2008, 10:23:40 »
No i stało się o ile jeszcze mogłem jakoś cierpliwie znosić jego samo wyłączanie się to teraz walnął całkowicie moduł telefonu komórkowego poprostu nie da się go włączyc, nawet HR nie pomógł, na dodatek obraz z aparatu fotograficznego się zepsuł wygląda jak krzaki w komuterze :) serwis zobaczymy rezultat, przynajmniej firma gdzie zakupiłem podała mi jaklo serwisanta ORIKĘ którą podobno chwalą. czekamy
PS. Myślę że 2 raz bym tego sprzętu nie kupił

Dzis pojechał do serwisu (nazie czekam cierpliwie) choć przyznam że obsługa w Orice bardzo miła za to +
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 18:37:17 wysłana przez garbala »

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: No i padł
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2008, 07:45:34 »
No i stało się o ile jeszcze mogłem jakoś cierpliwie znosić jego samo wyłączanie się to teraz walnął całkowicie moduł telefonu komórkowego poprostu nie da się go włączyc

Skoro nie działa HR, to wygląda na uszkodzenie modułu GSM. Chyba, że karta SIM się uszkodziła, znam takie wypadki.

na dodatek obraz z aparatu fotograficznego się zepsuł wygląda jak krzaki w komuterze :)

Ale to już rozwiązuje się patchem. Jest do niego link tu: http://m700.fafik.org/#pacze => patch do aparatu
fotograficznego.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2008, 15:49:46 »
Sprawdzone na kartach wszystkich dostępnych operatorów w naszym pięknym kraju i co ciekawe z kartą sieci która w nim była kiedy padł zachowuje się tak że wyświetla komunikat nieprawidłowy stan karty, karty innych operatorów po włożeniu i uruchomieniu nie da się włączyć modułu telefonu, klikasz on myśli myśli myśli potem przestaje myśleć i telefon nadal wyłączony.

Z aparatem to nie jest wina słabego oświetlenia dzieje się tak nawet kiedy jest słoneczna pogoda. Obraz wygląda tak jak nieraz się za bardzo przękręciło procka w grafice to się krzaczył obraz

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2008, 21:05:56 »
Dziś wrócił z serwisu. Opisałem co i jak w poście wcześniej więc tylko link :)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101491.0

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2008, 14:01:11 »
przykra sprawa, ale moj m800 wlasnie odmowil posluszenstwa. najpierw nie chcial sie wylaczyc a po sr wogole nie mozna go wlaczyc,nie daje oznak zycia. :(

*

Offline grzegorzb50

• 455
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2008, 00:37:15 »
odjechal do oriki ,tesknie zanim. mam nadzieje ze zostanie naprawiony solidnie . :smile:

*

Offline grzegorzb50

• 455
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 04, 2009, 23:08:23 »
dostalem wiadomosc z oriki ,ze padla plyta glowna na wskutek uszkodzenia mechanicznego wylacznika i gniazda resetu. niestety bede musial zaplacic, gdyz gwarancja tego nie obejmuje