ten problem z wi-fi to napewno software? z kąd te solucje na eten-users.eu z zamrażaniem ppc w zamrażarce w -35 stosowane przy tej usterce "Remove your battery and SIM card and put (only) the X800 for about 6 hours in the FREEZER (-35 degrees Celcius)
Than, take it out and put the battery and SIM card again on its place. Reboot it and voilá PROBLEM SOLVED !"
Wgrałem oryginalne oprogramowanie instalatorem niestety error hwifi nadal występuje
Moim zdaniem totalne głupoty, włożyłbyś swoją zabawkę do lodówki?
Chociaż swoją drogą ja kiedyś wkładałem taśmy magnetofonowe do lodówki (Atari) bo podobno sie bez błędu wczytywały... He...he...
Widziałem już ten błąd i pomagało wgranie innego softu...
Ja robię tak:
wgrywam nieoficjalny rom (ściągam temp.dat)
Uruchamiam orginalny instalator od producenta i jak pojawi się czarne okno po którym resetuje się urządzenie, to go nie zamykam i kopiuje mój temp.dat do folderu Temp na komputerze (poprostu podmieniam je) i dalej postępuje według instrukcji...
Ten sposób ma pewne wady i zalety:
Nie wgrasz nim innej wersji językowej (chyba, że użyjesz pliku EUUs)
i wydaje mi się, że jest bezpieczniejszy ponieważ orginalny instalator kopiuje wiele innych plików przy okazji, jak chciażby zczytuje twój MACadres i Imei do pamięci, jak rozkład w pamięci poszczególnych danych i po ewntualnym Upgradzie nie masz problemu, że coś nie będzie działać...
Może jeszcze jedno, nie zaszkodzi jak zostawisz PDA z wyjętą baterią na jakieś kilkanaście godzin, może wyładują się wszystkie kondensatory i wi-fi wystartuje jak nowe. Jest jeszcze bateria, która podtrzymuje pamięć, zegarek itp. ale nie wiem czy jest w jakiś sposób połączona z modułem wi-fi i jej antenką...