Zrywanie połaczenia WiFi

• 2 Odpowiedzi
  • 510 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zrywanie połaczenia WiFi
« dnia: Październik 17, 2007, 16:44:58 »
Witam, mam następujący problem: posiadam od tygodnia ETEN'a M700 z WM6. Z domową siecią bezprzewodową łącze się bez problemu i wszystko działa jak należy z tym, że gdy mam aktywne połączenie wifi i telefon sie wyłączy to razem z nim rozłącza się połączenie wifi. Po włączeniu Eten na nowo łączy sie z siecią. I tu mam pytanie jak zrobić aby to połączenie stale było aktywne ? Np gdy kopiuje przez sieć jakieś pliki wszystko jest fajnie okej ale Eten po minucie się wyłącza a razem z nim połączenie wifi i co za tym idzie pliki przestają się kopiować. Power Save w ustawieniach WiFi ustawiłem na disabled bo myślałem ze to rozwiąże mój problem, ale się myliłem. Proszę Was o jakieś rady za wszystkie z góry dziękuję. Próbowałem odpowiedzi szukać na forum nic nie znalazłem więc prosiłbym Was o nie odsyłanie mnie do szukajki tylko o konkretne porady lub linki :)

Pozdrawiam Marcin.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
Odp: Zrywanie połaczenia WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2007, 17:05:41 »
Wyłączyć funkcję "Turn off device if not used". Wtedy nie będzie się wyłączało urządzenie po czasie (np. 1 min) i nie będzie zrywało połączenia wifi :) Innej rady nie ma - wyłaczając urządzenie połaczenie wifi zawsze będzie zrywane.

Odp: Zrywanie połaczenia WiFi
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2007, 17:17:34 »
ehh no szkoda, ale skoro to jedyne wyjście to tak zrobię ;) Dzięki za szybką odpowiedź :)