M700 i problemy z tom tom 6

• 1 Odpowiedzi
  • 706 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

M700 i problemy z tom tom 6
« dnia: Sierpień 09, 2007, 10:49:26 »
j znajomy ma problem ze swoim M700. Ma na nim zainstalowanego TOM TOMa. 6
Przez pierwsze 30 min mu działał a potem przestał. Napisał mi, że bawił się przy okazji różnymi ustawieniami. Potem po kilku nieudanych próbach uruchomienia GPS odinstalował tom Toma i zainstalował go ponownie. Tom tom nadal nie chce współpracować. Zainstalowany gps viewer działa bez zarzutów nie gubi sygnału jest naprawdę ok. Ma ściągnięte satelite data update, w gps setting ma ustawiony port com2 a w hardware mam ustawione com4 i baue rate 38400 (zmieniał na mniejszą wartość i też nic)
Zainstalował Visual-gps i nie łapie fixa z satelitami (próbował robić to na zewnątrz i czekał około 30min -NIC) Ustawienia w tom tom 6 są takie port com2 (przy tym ustawieniu wypisuje brak urządzenia gps.) jak wybierze gps device to wyświetla się komunikat „brak prawidłowego sygnału GPS”. Była wyjęta bateria na 2 dni wiec GPS się powinien zresetować.. Czy może jest to wina jakiejś pirackiej wersji programu nie wiem czy ma oryginalnego Tom Toma zapytam go o to? Sprzęt został zakupiony na allegro. Może ktoś urzywa M700 i tom toma

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: M700 i problemy z tom tom 6
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2007, 19:20:42 »
Przelądnijcie jeszcze raz ustawienia odbiornika GPS w Etenie i TomTom'ie. Dla M700 powinien być ustawiony:

COM4 :arrow: 57600, a w TT dodatkowo zmiana specyfiki na SiRF Star III.

HR urządzenia wszystko poprawi, a wówczas dobrywasz TT i nic nie grzebiesz ;)
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine