M700 bateria krotko trzyma - da sie cos zrobic?

• 6 Odpowiedzi
  • 1157 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

M700 bateria krotko trzyma - da sie cos zrobic?
« dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:10:52 »
Witajcie eteno maniacy :)

mam maly a moze duzy prolem
mianowicie od pol roku mam M700 i wszystko jest ladnie fajnie
poza bateria :(

rozmawiam calkiem sporo bo 2-3 h dziennie i duzo sms ale bateria trzyma mi mac 1 niecaly dzien albo pol dnia :(

jak jest u was?? tez tak macie ile Wam trzyma bateria?
jak eksploatujecie swoje M700??

ja wywalilem wszystkie oprogramowanie od etena nawet ten od baterii
ale pda trzymal tyle samo ile trzymalo tylko wielkosc pamieci ram mi sie zwiekszyla bardzo o okolo 10 Mb i pamiec ROM rowniez sie zwiekszyla.

czy mozecie mi cos poradzic?

Prosze o pomoc te urzadzenie jest bardzo energozerne.
mam ladowarke samochodowa 2 A i sprawdzalem miernikem daje 2 A na wyjscie a mimo to urzedzenie nie da sie naladowac kiedy korzysta sie z GPS w czasie podrozy nie doladowuje baterii a jedynie troche opoznie jej calkowite rozladowanie.

Jak jest u Was??

Pozdrawiam
Tomi

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: M700 bateria krotko trzyma - da sie cos zrobic?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2007, 23:48:12 »
Nie rozumiem, a co bys chcial?
Skoro rozmawiasz ok 3h plus duzo smsow i innych rzeczy to nie dziwne,
ze wytzrymuje 1 dzien skoro w specyfikacje jest podane 5-7h rozmow.
Mnie wytrzymuje 2-3 dni.
Sprobuj zmienic podswietlenie ekranu na mniejsze (np 2 kreski),
wyrzuc niepotrzebne aplikacje z startup, zeby nie dzialaly w tle.

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2008, 14:00:26 »
No właśnie i mnie dopadło tylko w trochę innej wersji, to że bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma około 2 dni (promocja jak 3 dni wytrzyma) to jeszcze według mnie jest w porządku ale ostatnio zaczęła mi głupieć np. wieczorem ją ładuję do maxa i na drugi dzień (rano - przez całą noc nieużywana) ma już ok. 70%, około południa potrafi mieć pomiędzy 40 a 50% a jak się zdarzy telefon to nawet się nie boi i padnie całkiem (wyłączając etena). Żeby było śmieszniej żadne aplikacje w tle nie działają ani WiFi, GPS ani Bluetooth. Czyżby jednak jakieś oprogramowanie tak mu wciągało energię czy najnormalniej w świecie bateria już zdycha ?????  :worried:
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2008, 14:36:37 »
No właśnie i mnie dopadło tylko w trochę innej wersji, to że bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma około 2 dni (promocja jak 3 dni wytrzyma) to jeszcze według mnie jest w porządku ale ostatnio zaczęła mi głupieć np. wieczorem ją ładuję do maxa i na drugi dzień (rano - przez całą noc nieużywana) ma już ok. 70%, około południa potrafi mieć pomiędzy 40 a 50% a jak się zdarzy telefon to nawet się nie boi i padnie całkiem (wyłączając etena). Żeby było śmieszniej żadne aplikacje w tle nie działają ani WiFi, GPS ani Bluetooth. Czyżby jednak jakieś oprogramowanie tak mu wciągało energię czy najnormalniej w świecie bateria już zdycha ?????  :worried:

Też tak miałem  :wink: Ewidentnie bateria daje znaki, że ma już dosyć i czas na zmianę. Polecam mój wątek o baterii, gdzie można znaleźć linki do sklepów z bateriami i opis baterii którą ja kupiłem http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=88553.0
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2008, 21:06:40 »
Dzięki za odpowiedź, przerobiłem twój wątek ale do końca nie wiem skąd kupiłeś bateryjkę (no chyba że nie doczytałem zbyt dokładnie). Ale oferta "Batimex-u" jest najbardziej atrakcyjna cenowo - standardowa bateria 1530 za 31.49 no i chyba pożyje przynajmniej rok ??

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2008, 08:57:24 »
Kupiłem baterię Mugen powers w tym sklepie internetowym http://www.mugenpowerbatterijen.nl/pda_eten.html
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 01, 2008, 13:25:37 »
Co prawda zamówiłem bateryjkę - ale jeszcze się wlecze do mnie (ach ta speedy poczta), natomiast w między czasie zauważyłem jeszcze taki objaw że w czasie np: nocnego ładowania - rano nie zadziałał budzik, rano - eten jakby działa tzn. reaguje na usypianie i włączanie natomiast cała reszta wisi, zegar pokazuje np. godzinę 5.45. Natomiast nie podłączony do ładowania (wieczorem ok. 40% naładowania) też potrafi takiego psikusa odwalić że nie zadziała rano i jak wyżej jakaś godzina o której nastąpił zwis i nic poza tym - dopiero po SR wszystko wraca do normy łącznie z godziną z tym wyjątkiem że najczęściej zaczyna ryczeć że chce żreć (minimum baterii). Rozumiem ze zwis mógł nastąpić bo bateria słaba i coś go pokopało w związku z tym ale w trakcie ładowania ? Nadmieniam że przekopałem programy i co się dało żeby wykluczyć np. jakiś "Update" czy inne sprawy związane z wysiłkiem dla niego w godzinach (szczególnie) nocnych - nic takiego nie mam ustawionego. Czy to kaprysy umierającej baterii czy gdzie indziej szukać problemu ??  :sleepy: