•Na wstępie mojej wypowiedzi chciałem się serdecznie przywitać, jest to mój pierwszy pościk. Unikając jednak całkowitego offtopa przechodzę do sedna.
•Pytanie moje dość dziwne ale bardzo proste: jaką macie wibracje w swoich m700 pod wm6? Świeżo po formacie po otrzymaniu smsa silniczek bzyczał przez ok 1-2s i się wyłączał, w chwili obecnej (czyli po około 12h po odpaleniu systemu) silniczek "pulsował". Generalnie taka forma mi bardziej odpowiada i tu pytanie do was: czy wibrowanie można zmieniać? Nie pamiętam abym w opcjach cos takiego widział. Może było to tylko chwilowe zboczenie systemu.
•Drugą kwestia nieco bardziej irytującą są uciekające ikonki quick link'a. Swojego Etenika mam dopiero od miesiąca i irytowało mnie to od samego początku. Przez ten okres zrobiłem niejeden format, ostatnio nawet postawiłem na nim nowy (EUU_M700_WWE_R01_052_0436_MOT1114_WM6) ROM ale nie pomogło, dodam ze po instalacji nie robiłem przywracania z backupu. Syndrom jest następujący: mam 2 linijki po 6 ikonek z czego co kilka godzinek ucieka mi zawsze pierwsza (lewa górna). Następnie można ją zwyczajnie włączyć w ustawieniach, niby nic ale spróbujcie robić to samo 3-4 razy dziennie, po tygodniu braknie wam włosów do wyrywania.
•Ostatnim tematem jest lewy soft key. Jak zapewne wszyscy wiedza domyślnie przypisany jest do Speed Dial, mnie ten program nie przypadł do gustu wiec najzwyczajniej go odinstalowałem. Wałek natomiast jest taki ze nad przyciskiem nadal widnieje napis Speed Dial mimo iż go już nie ma. W ustawieniach buttonow niestety nie da się tego zmienić. Co mogę zrobić z tym fantem?
Pozdrawiam serdecznie
mayki
•Przejrzałem wczoraj połowę forum i widze ze nie ma jasnej odpowiedzi na uciekajace skróty z today. Przychodzi mi do głowy jedynie sposób aby osoba nie posiadająca z tym problemów napisala jakie aplikacje etenowskie ma zainstalowane a z których zrezygnowała. Może jakieś programy sie kłucą i efekt jest powyższy. Czekam na pierwszych uprzejmych z niecierpliwością.
•Kolejnym punktem programu jest znów wibracja. Posiadamy w swojej kolekcji taki program jak Scenarios (potoczne profile). Powiedzmy że używam trzech ustawień z czego jedno jest całkowicie pozbawione wibracji. W setingsach właśnie tak to wygląda a w rzeczywistości zostałem dziś niemile obudzony przez wibrujący PPC pod poduszka (wszyscy wiemy jakie to przyjemne). Niniejszym przy połączeniach mogę wyłączyć bzyczka, przy sms NIE?! Czy u was też tak jest? Może macie inne propozycje programów do profilowania ustawień?
•Problem z lewym soft-key rozwiązany za pomocą freewarowego programu RemapSoftkeys. Działa on w prosty sposób, tak jak ustawienia w today. Polecam