1. Alarm (budzik?) 2. Kalendarz 3. Jak usunąć ikonkę Wireless Manager na dole?

• 3 Odpowiedzi
  • 1843 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam.
Mam kilka pytania:
1 - czy m700 posiada zwykły, normalny, najzwyklejszy budzik? Bo te alarmy, które ustawiamy klikając w datę, to jakieś krótkie są i raczej nie obudzą, bo nawet kiedy ustawi się repeat sound to dźwięk powtarza się.. co jakieś 20 sek.
2 - Gdzie mogę ustawić, aby po wejściu w kalendarz zawsze było widać najpierw układ miesiąca?
3 - Jak usunąć dolny pasek z ikonką Wireless Manager?
4 - Nie mogę połączyć się z komputerem przez USB - mówi że nie może znaleźć oprogramowania i że sprzęt nie został zainstalowany prawidłowo i nie będzie poprawnie działał, po czym w ogóle nie widać go w Mój Komputer wśród innych dysków. Zawsze mogę sobie wrzucać muzykę i fotki przez kartę microSD, bo to wychodzi na to samo, czy tak?
Z góry dzięki za wszelką pomoc!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 12:57:01 wysłana przez bargar »

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Ad. 1. Windows Mobile (system operacyjny etena m700) jest wyposażony w standardowy budzik. Jak wejdziesz w ustawienia zegara, to będzie też zakładka alarmy, to właśnie jest budzik (należy zaznaczyć w jakie dni ma dzwonić). Lub google Twoim przyjacielem i szukaj zastępczej aplikacji, na pewno takie są.
Ad. 2. Niestety wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości (chyba, że siedzi to gdzieś w rejestrze). Rozwiązaniem może być inna aplikacja (np PocketInformant), która ma większe możliwości konfiguracji.
Ad. 3. Dolny pasek sam z siebie nie powstał, bo nie ma takiej funkcji w standardowym Windows Mobile. Musiała to zrobić jakaś dodatkowa aplikacja (np. Home Screen ++). Spróbuj kliknąć i przytrzymać na tym pasku, możliwe że pojawią się dodatkowe opcje.
Ad. 4. Brak podstawowego programu do komunikacji z Windows Mobile, nazywa się Active Sync (dla win 2000 i XP) lub Centrum obsługi urządzeń z Windows Mobile (dla Visty i 7).

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
Ad 3. Zobacz tez: Start/Settings/System -> TrayLunch Czy tam tego nie masz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Ad 3. Możesz też po prostu usunąć klucz HKLM\Services\WlsMngSrv\ i po kilku chwilach softreset - spokojnie, to bezpieczne.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1