poczatkujacy prosi o pomoc! (rom,java,backup)

• 1 Odpowiedzi
  • 681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poczatkujacy prosi o pomoc! (rom,java,backup)
« dnia: Luty 04, 2008, 16:38:50 »
Witam serdecznie!

Mam jeszcze 3 pytania, ktore pomoga mi sprawnie uzytkowac mojego etena:

1) w dziale programy nie znalazłem zadnego apletu do odczytu plikow JAVA - z gory dzieki za pomoc

2) ROM - na stronie unicomu znalazłem wersje: "EUU_ETEN_M700_WWE_R32_052_0354_MOT1114" czy jest ona najnowsza? Poza tym chciałem sie dowiedziec czy  mozliwe jest aby nowy ROM spokowlnil prace ,a jesli tak to czy jest mozliwosc odwrocenia procesu tzn odinstalowania go ? np poprzez twardy reset ?

3) BACKUP - wykonuje sobie co jakis czas backupy i stad moje putanie - czy w nich zapisywane sa takie rzeczy jak: kontakty, wiadmosci sms, kalendarz, czy moze tylko wybrane rzeczy ?

Z góry dziekuje za odpowiedz, dopiero raczkuje w temacie takich urządzeń :)!

Odp: poczatkujacy prosi o pomoc! (rom,java,backup)
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2008, 17:37:05 »
Witam.
Jeśli chodzi o  ROM to najnowszy i najlepszy w/g mnie znajdziesz w tym wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86301.0 instalacja romu też jest w tym wątku bardzo dobry rom ze wszystkimi paczami i usprawnieniami. (sam go używam) ; jest tam też java której szukasz.
Nie ma tam natomiast etenowskiego backupa więc dwa wyjścia albo zrobić backup programem PIM backup albo po flaszu zainstalować oryginalny etenowski ( mam instalkę w cub-ie ale jest za duża na załącznik, mogę wysłać na maila) i wtedy restore.
Pamiętaj żeby ten backup z karty skopiować na komputer bo karta będzie potrzebna przy flaszowaniu (z resztą wszystkie dane z karty).
Po restore etenowskim programem do kopii zapasowych z powrotem otrzymujesz kontakty, konta poczty bez haseł, kalendarz, zadania, notatki i być może coś jeszcze jak pliki z dokumentów( nie wiem wszystko mam na karcie).
Pozdrawiam.