Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
Eten / Acer
M700
szybszy transfer plikow pocket vs pc
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
10 Odpowiedzi
1083 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
daimon123
11
«
dnia:
Sierpień 09, 2008, 07:52:13 »
da rade to przyspieszyc?wgrywam na sd sobie film majacy 300mb i czekam okrutnie mnooostwo chwil.oczywiscie zaraz ktory powie rozwiaznie typu czytnik kart dla micro sd i jazda...ale jak ja bede wyciagal i wkladal micro sd w pewnym momencie cos sie pierdyknie w padaku albo z karta.wole ja zostawic na miejscu w padaku .da sie zwiekszyc transfer i czym/?
nadmieniam ze mam roma tb 6.1.2 (swoja droga jest nowszy?)
probowalem bluetothem -wolno,i wifi ale jako zemam wifi na aesem szyfrowane na wpa2 wiec to nie jest szybki sposob wiec wynik-wolno,na usb-wolno.czym gdzie i jak to przyspieszyc cholerstwo?
a moze card expresem choc watpie ze to cos da.?
«
Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2008, 07:55:33 wysłana przez daimon123
»
marcingv
68
Odp: szybszy transfer plikow pocket vs pc
«
Odpowiedź #1 dnia:
Sierpień 09, 2008, 11:32:48 »
Obecnie kopiuję pliki na microSD przez WiFi albo właśnie przez czytnik. Kopiowanie przez activesynca doprowadzało mnie do szału .. kiedyś zainstalowałem Card Export który sprawia ze eten wykrywa się jak dysk USB i wydawało mi się ze kopiuje się szybciej. Ale nie wiem czy to było wrażenie subiektywne czy obiektywne
Najlepiej sam wypróbuj
daimon123
11
«
Odpowiedź #2 dnia:
Sierpień 09, 2008, 11:37:22 »
mowisz przez wifi a siec wifi masz szyfrowana jakim kluczem nie chodzi mi o haslo tylko wep wpa wpa2 ?
bo im slabsze szyfrowanko tym lepszy transfer.ale ja mam transfer rzedu 14kb a moze i mniej.az sie plakac chce.to ja wole active bo mam okolo 50kb
ale tez kulalwo......jesli chodzi o card export....moze i dziala ale xp mi nie wykrywa.wiec ta droga odpadla.
moze jest program ktory swieksza transfer,robi moze mieszadlo w rejetrach padaka?
a moze trick cokolwiek bo mnie szal bierze.
jas_pik:: Janusz Piwiński
7793
«
Odpowiedź #3 dnia:
Sierpień 09, 2008, 11:45:31 »
Zainstaluj sobie WM5torage - programik który po uruchomieniu zamienia PDA w najdroższego pendriva - uzyskasz szybkość transferu taką jaką ma Twoja karta.
potrzebna zgoda
daimon123
11
«
Odpowiedź #4 dnia:
Sierpień 09, 2008, 13:46:42 »
niestety rowniez mi nie wykrywa xp po wm5toragu ale kupilem juz czytnik i jakos leci trudno chcialem sie tego pozbyc sposobu ale prawde powiedziawszy.....wazne ze dziala:)
temat close
jas_pik:: Janusz Piwiński
7793
«
Odpowiedź #5 dnia:
Sierpień 09, 2008, 14:43:42 »
Niemożliwe że nie wykrywa - jest to program działający zawsze poprawnie - widocznie masz skopane sterowniki w XP
potrzebna zgoda
daimon123
11
«
Odpowiedź #6 dnia:
Sierpień 09, 2008, 18:55:59 »
a mozliwe to jest jestem programista mam poinstalowane kupe srodowisk programistycznych i pewnie sie konflikt gdzies porobil w koncu to tylko winda.;)napisalem wyzej ze moze i dziala ...od strony ppc:)to ze xp nie wykrywa niestety musze sie z toba zgodzic gdzies cos sie skopalo przywrocil bym system z czysego obrazu ale jakos nie moge teraz;)dzieki
..k..l..m..n..
2602
Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
«
Odpowiedź #7 dnia:
Sierpień 10, 2008, 00:10:21 »
Ja kopiuję za pomocą Total Commandera pod PC - jest do niego dodatek WinCE, który umożliwia przeglądanie zawartości PDA w sekcji 'Otoczenie sieciowe' -
szybkość kopiowania taka jak prędkość karty
. Tu go można znaleźć:
http://www.ghisler.com/plugins.htm
«
Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2008, 08:40:22 wysłana przez ..k..l..m..n..
»
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1
daimon123
11
«
Odpowiedź #8 dnia:
Sierpień 10, 2008, 07:48:45 »
sciagnalem tego wince calkiem fajny programik ALE niestety predkosc jest nadal dla mnie zamala.nie wiem moze to wina usb 1.0 . ale nawwet oto maxymalnie powinno wynosic 800kb a nie 15kb.
kiedy znow podlanczam do usb 2.0 i do czytnika mam prekosc 5mb per second.....hmm takze nie zgodze sie ze wince pozwala robic transmisje ile karta pozwala.bo z twojego opisu powinno wynikac iz z mojego usb 1.0 powinienem wyciganac 800kb/s transferu a tak nie jest.
ale napewno wygodniejsze niz Active:)i za to dzieki ci:)
..k..l..m..n..
2602
Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
«
Odpowiedź #9 dnia:
Sierpień 10, 2008, 08:32:57 »
Rzeczywiście, masz rację. Zawsze kopiowałem dość małe pliki i wydawało mi się, że prędkość jest bardzo duża, zbliżona do prędkości karty więc nawet głębiej nie testowałem. Ale po Twoim ostatnim poście przetestowałem na jakimś dużym kilkusetMB pliku i faktycznie kopiowanie rozpędziło się tylko do 320kbytes/s.
Cofam zatem poprzednią wypowiedź o szybkości kopiowania na poziomie szybkości karty
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1
ravros
Ekspert Eten
903
«
Odpowiedź #10 dnia:
Sierpień 11, 2008, 02:11:31 »
Pamiętajcie, że w Etenie jest USB 1.1, czyli teoretycznie max 12Mbps. Przed chwilą zrobiłem mały test, to po kablu mam około 560KB/s. Po WiFi z WEP 64bit około 400KB/s, ale access point w standardzie B, więc na kompie max to około 600KB/s.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »