sprawdzanie stanu konta w simplus (m700)

• 15 Odpowiedzi
  • 1856 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dav000

• **
  • 243
  • Sprzęt: htc TP2
sprawdzanie stanu konta w simplus (m700)
« dnia: Październik 23, 2007, 22:02:16 »
witam wszystkich. Mam dziwna przypadlosc, otoz gdy jestem w Polsce i wsadzam w mojego m700 karte simplus , probuje czasami sprawdzic stan konta. Robi sie to za pomoca polecenia *100 (drugi znaczek po prawej stronie klawiszy komorkowych-nie wiem jak go napisac w komputerze piszac posta) potem zielona sluchawke , w mda compact wyskakiwala chmurka "wait" i pochwili zmieniala sie w informacje o stanie konta, w etenie nic sie nie pokazuje.
bardzo dziwne, sprawdzalem w nokii tez pokazuje, czy ktos wie moze co moze to powodowac?
pozdrawiam

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
Odp: sprawdzanie stanu konta w simplus (m700)
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2007, 23:12:05 »
wcisnij normalnie zielona sluchawke i pokaze Ci sie softowa klawa numeryczna jak w telefonach komorkowych i se wybierasz *100# i znow wciskasz zielona sluchawke i po chwili dostajesz mesga,  tez mam simplusa i nie ma zadnych problemow na etenie m700
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline dav000

• **
  • 243
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2007, 09:44:25 »
a jak myslales ze ja robie, normalnie taj jak opisujesz, nie ma innej mozliwosci zrobienia tego.
i wlasnie nie pokazuje mi sie wiadomosc, moze dlatego ze to niemiecki eten?

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2007, 10:47:25 »
watpie, ale jak chcesz mozesz zmienic na wersje z angielskim jezykiem, zarejstruj sie na stronie etena itd. tam taka cala procudera jest zeby sie dostac do downloadu  z romem i sobie sflaszuj etena nowym romem z wm6.
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2007, 10:49:24 wysłana przez emigrus »
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline dav000

• **
  • 243
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 25, 2007, 13:03:45 »
moze sie kiedys skusze, w sumie wiem ze instalowanie z oryginalnego romu jest proste , ale nie raz chlopaki pisza ze cos nie tak poszlo i nie mozew sie "podniesc"
jakos to przeboleje, ciekaw jestem czy nie jest jeszcze tak jak kiedys ze dzwonie pod 5555 i tam podaje stan, jak bede w polsce sprobuje
dzieki za sugestie

*

Offline kk1

• 14
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2007, 21:01:49 »
Witam
Mam ten sam objaw.
po wybraniu kombinacji celem sprawdzenia stanu konrta pokazuje sie dymek "Wait"  i niestety nie otrzymuje informacji zwrotnej

*

Offline dav000

• **
  • 243
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2007, 08:45:22 »
no to wiem ze nie jestem sam, jak coś wymyślisz daj znać

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2007, 09:20:24 »
U mnie identyczna sytuacja. Ba! Nawet chmurka się nie pojawia..
Nie mam zainstalowane sporo programów z ROMu - może tam coś umknęło przy sofcie do telefonu? A Wy?

*

Offline kk1

• 14
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 19, 2007, 12:21:10 »
Nie wydaje mi się, aby to była wina softu  w ROM'ie. ja mam dwa Eteny, oba po HARDresecie i zaraz po preinstalacji sprawdzałem , czy można podejrzeć stan konta. Niestety - tnadal była ta przypadłość

*

Offline voydac

• *
  • 53
  • Sprzęt: Psion REVO->iPaq 3760->Palm TungstenT3->MDA Compact->ETEN M700->HTC Kovsky
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 19, 2007, 14:12:50 »
Żeby działało sprawdzanie konta trzeba mieć zainstalowane "eten phone services" (nie jestem na 100% pewny co do nazwy) - chodzi o paczkę w której siedzą "Zoom SMS","Call Filter","Scenarios".

Eten machnął paczkę z wszystkim w jednym  :mad:

Możecie zainstalować to przy użyciu "aplication recovery", a potem te trzy pamięciożerne badziewia wyłączyć w ustawieniach telefonu, całkowicie ich odinstalować się niestety nie da.

Ta paczka dodaje coś tam jeszcze ale nie pamiętam już dokładnie co to było ...

*

Offline dav000

• **
  • 243
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 19, 2007, 22:28:36 »
kurde już tak się ucieszyłem
niestety w niemieckiej wersji nie mam tego w aplic rec, próbowałem znaleźć jako osobny plik na inter, nie ma
może ktoś ma to jako osobny plik lub wie jak to można dograć
pozdrawiam

*

Offline dav000

• **
  • 243
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 21, 2007, 09:32:55 »
głópki w niemieckim romie nazwali to etmergeex, musiałem kur.....   instalować wszystko po kolei i po każdej resetować by sprawdzić czy działa, oczywiście w dodaj usuń programy nazywa się już wtedy eten phone service 2.0
pozdrawiam

*

Offline voydac

• *
  • 53
  • Sprzęt: Psion REVO->iPaq 3760->Palm TungstenT3->MDA Compact->ETEN M700->HTC Kovsky
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 27, 2007, 21:45:52 »
Żeby działało sprawdzanie konta trzeba mieć zainstalowane "eten phone services" (nie jestem na 100% pewny co do nazwy) - chodzi o paczkę w której siedzą "Zoom SMS","Call Filter","Scenarios".

Muszę dokonac autopoprawki:

@_TB_TB_  napisał w opisie swojego rom'u, że chodzą kody ussd (np. *100#), bez instalacji etenowych ekstra zaśmiecaczy pamięci. Wiedząc, że się DA to zrobić znalezienie JAK, było już tylko kwestią poszukania:

1. Jeśli mamy zainstalowane - wywalamy "eten phone services" (zgodnie z przysłowiem ludowym:"śmieci z pamięci - pocketowi lżej")
2. Otwieramy [HKEY_LOCAL_MACHINE \ ControlPanel \ Phone]
3. Zmieniamy parametr “SuppressUSSD” z "1" na "0".
4. Reset
5. Zakładając, że przed resetem rejestr zdążył się zapisać => sprawdzanie stanu konta myka jak ta lala.

PZDR.

*

Offline OSO

• 3
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 27, 2007, 22:45:25 »
Nie wiem, czy zadziała to w Twojej sieci, ale ja mam ustawione Wiadomości Sieciowe na kanał 51 i po każdej rozmowie/SMS wyskakuje mi wiadomość USSD ze stanem konta.
Settings-->Phone-->Others-->Channel Settings-->dodać kanał numer 51
Musisz zapytać swojego operatora, jakie Broadcast Channels obsługuje. Na pewno kanał 50 z wyświetlaniem aktualnego miasta/nadajnika, ale nie polecam uruchamiania go na Etenie... ;-) Ciekawscy mogą sprawdzić, czemu.

*

Offline MFC

• *
  • 82
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 27, 2007, 23:02:36 »
Witam,

czy uswuwajac Eten Phone Service istnieje mozliwosc ustawienia trybu wyciszonego, w inny sposob? Czy pozostaje tylko sciszenie telefonu?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2007, 23:15:53 wysłana przez MFC »

*

Offline voydac

• *
  • 53
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 28, 2007, 12:54:41 »
Niestety, nic mi nie wiadomo na temat możiwości wyciągnięcia z tej paczki samej aplikacji od profili.

Eten dał wybór wszystko albo nic - z uwagi na używanie przeze mnie aplikacji do profili od sbsh bez wahania wybrałem nic.