Słuchawka Bluetooth jaka do M700?

• 10 Odpowiedzi
  • 1779 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline buliwyff

• 9
  • Sprzęt: Eten M700
Słuchawka Bluetooth jaka do M700?
« dnia: Czerwiec 25, 2007, 23:03:46 »
Witam,

od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem słuchawki bluetooth. Pewnie się domyślacie że chcę spytać o konkretne modele współpracujące z Etenem M700 w przystępnej cenie. Po przeczytaniu niektórych wątków z problemami ze sparowaniem urządzeń postanowiłem zapytać na forum, użytkowników tych urządzeń.

Dziękować za podpowiedzi! Pozdrawiam!

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Słuchawka Bluetooth jaka do M700?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2007, 23:14:32 »
Ja mam może niezbyt nowy model Nokia HS-26W - sparowała mi się z M700 bez najmniejszych komplikacji.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline milek1

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM 6.0 ORANGE 8GB + HTC Touch HD
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2007, 14:43:26 »
ja mam motorole 820 i nokie bh900. obydwie wspolpracuja niezle z malym ale:
- motorola ma srednia jakosc glosu dla odbiorcy
- bh 900 mam juz druga i bez wzgledu z jakim wspolpracuje apratem, potrafi sie nieoczekiwanie wylaczyc przy odbieraniu polaczenia przyciskiem na sluchawce

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2007, 22:00:39 »
Ja mam Jabrę BT800, denerwuje mnie że po wyjściu poza zasięg i ponowny wejściu urządzenia się nie widzą. Czasem pomaga wyłączenie i włączenie słuchawki, ale zwykle trzeba sparować od nowa - i tak codziennie :[ Nie wiem, czy to problem palmtopa, czy słuchawki, ale na wszelki wypadek polecałbym inną.

*

Offline shoovar

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC DHD, Nokia 5800, GoClever 5066FMBT, AM EU
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 04, 2007, 11:02:12 »
Używam Motoroli H350 która została mi w spadku po komunikatorze Nokii i ogólnie działa, ale są plusy i minusy
Minusy
1. Potrafi zgubić parowanie bez żdanego (rozsądnego) powodu. Po prostu wyłącze słuchawkę, wyłącze bluetooth w palmie  i po właczeniu trzeba ponownie parować.
2. Trochę dziwnie wg mnie zachowuje. Jak ktoś dzwoni nie słyszę w słuchawce dzwonka tylko melodyjkę ze słuchawki jak podczas ustanawiania połaczenia między urządzeniami, dopiero jak nacisnę przycisk na słuchawce łaczy się z palmem, i chwile później odbiera automatycznie połączenie. Nie próbowałem czy da się odrzucić połączenie słuchawką
3. Odebranie połączenia zielona słuchawką w palmie powoduje, że głos nie jest wogóle kierowany na słuchawkę
Plusy
1. Największy chyba plus - Działa wybieranie głosowe, da się wywołać VoiceCommandera, i nawet czasami prawidłowo rozpozna co się mówi

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2007, 21:24:14 »
Witam
uzywam etena razem z pioneer 55bt (jako zestaw glosnomowiacy) przez BT. miewam tozsame problemy jak kolega z gory, tj. ponowne parowanie co jakis czas. wydaje mi sie, ze to nie jest problem sluchawek czy tez radia, a softu BT. wczesniej z radiem mialem sparowanego k700 i bylo o niebo lepiej! pioneer wykrywal go samoczynnie, pokazywal wysycenie sieci, stan baterii, itp. natomiast z etenem jest bardzo ubogo w dodatkowe funkcje. pytanie do znawcow: CZY JEST JAKIS SOFT, KTORY BEDZIE CHODZIL LEPIEJ NIZ ORYGINALNY WM 5.0? powiem tylko, ze zrobilem upgrade do WM6.0 po czym po kilku dniach wrocilem do 5.0 - z BT bylo jeszcze gorzej...
pozdr

*

Offline Tequila

• **
  • 136
    • http://www.krzysiek.prv.pl
  • Sprzęt: Nokia C7
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2008, 08:49:42 »
Witam, postanowiłem trochę odświeżyć temat: miałem ETEN'a, już nie pamiętam nazwy tego z niebieską obwódką. Chyba G500+. Kupiłem Nokię BH-800. Ładna, mała ale nic poza tym. Mój rozmówca słyszał same trzaski. Teraz mam M700 i ten sam problem ale z inną słuchawką: Motorolka H700. Kiedyś ktoś pożyczył mi jakąś Sonyericssona HBH702 i niby jakość rozmów była lepsza, ale do ideału to jeszcze daleko. Czy komuś z was udało się kupić jakąś słuchawkę i jest  zadowolony z jakości rozmów ??? Nie piszę o parowaniu, bo jeszcze nie miałem z tym żadnych problemów.

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2008, 13:50:44 »
witam
pozwólcie ze podepnę się pod temat, co by nie mnożyć wątków
Kupiłem właśnie dziś słuchawkę Platronics Voyager 520
mam problem bo Eten m700 mi go nie wykrywa
z Nokią działa bez kłopotu

Z słuchawką Ericsona etenik smigal wiec nie wiem w czym jest kłopot
pozdr Sebastian
sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

*

Offline sabartur

• *
  • 71
  • Sprzęt: Eten M700,HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2008, 17:03:55 »
witam,
mogę się podzielić uwagą co do słuchawki BT ponieważ używam codziennie z M700. Po zakupie telefonu testowałem kilka słuchawek z "górnej półki" i wrażenia były dostateczne. Tak jak wspominali przedmówcy: a to za słaba słyszalność dzwoniącego, a to za słabo mnie słyszeli, po drodze jakieś charczenie i szumy. Aż w końcu trafiłem an tą słuchawkę -można powiedzieć,że do kompletu ale inni producenci   :). Zakup okazał się strzałem w dziesiątkę. Nie wiem może trafiłem na odpowiedni model, a może to właśnie ta słuchawka do Etena M700. Super słyszalność z jednej i drugiej strony. Świetne parowanie urządzeń. Jak się wyjdzie poza zakres działania, nie trzeba ponownie parować- wystarczy nacisnąć na słuchawce przycisk i momentalnie komunikuje się z m700. Ta słuchawka to SONNY ERICSSON HBH-610A-używa od ponad roku i nie miałem najmniejszego problemu.A tak dla porównania w samochodzie mam zestaw głośnomówiący Nokia CK-7. M700 paruje sie bez problemu, ale podczas rozmowy ja słyszę rozmówcę idealnie- a z drugiej strony nie da się rozmawiać bo jest taki pogłos, że praktycznie słyszy się tylko siebie.Słuchawki zacząłem używać na WM5, teraz na WM6 .

*

Offline primosz

• 316
  • Sprzęt: eten m700
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 18, 2008, 17:38:36 »
Ja szczerze powiedziawszy nie używam słuchawki BT (mam czasami na kabelku). Głównie dlatego że stosunkowo mało rozmów odbieram głównie dzwonię ja  :wink:. Ja niestety mam taki pogłos (że słysze sam siebie) że czasmi to utrudnia rozmowę mieł ktoś kiedyś coś takiego? Przez słuchawki niema.  :O
Ciekawość zabija ale czyni ludzi szczęśliwymi

*

burz.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 18, 2008, 17:41:30 »
Ciekawe, czy ten soniak tak samo dobrze sprawowalby sie z eten X600 ???