kitchen rom eten m700:)

• 9 Odpowiedzi
  • 1750 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
kitchen rom eten m700:)
« dnia: Wrzesień 01, 2007, 20:04:49 »
no wiec tak :) usiadlem sobie dzis i postanowilem rozebrac rom od etena  na czesci pierwsze :)
zaraz siadam i cos  pozezbie :) probowal sie ktos z was bawic  romami etenowskimi? a moze  znacie jakies "juz" gotowe  romy nie  wypuszczone przez etena? :)

pozdrawiam Tomek K. "Kapat"

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: kitchen rom eten m700:)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 03, 2007, 09:22:15 »
Mysle, ze pomysl calkiem dobry szczegolnie marzy mi sie Programs Memory wielkosci
40 MB :)
Mysle, ze nikt poza oficjalnymi nic nie wypuscil, na eten-users tez cisza w tym temacie.
Daj znac jak Tobie idzie i gdybys potrzebowal pomocy moze ktos z forumowiczow w miare mozliwosci
Cie wspomoze :)

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 03, 2007, 18:00:30 »
Mam akurat x500 ale marzy mi sie rom z 4ema aplikacjami etena a nie z 22oma .... czym wedrzec sie do orginalnego romu by go przeedytowac ? Jak sie do tego zabrac itp itd ?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 03, 2007, 19:25:46 »
Mam akurat x500 ale marzy mi sie rom z 4ema aplikacjami etena a nie z 22oma .... czym wedrzec sie do orginalnego romu by go przeedytowac ? Jak sie do tego zabrac itp itd ?
Przeciez mozna podczas HR czy instalacji nowego ROM anulowac instalacje dodatkow Etena i pozniej dograc
te ktore Cie interesuja. Nie mozesz tak zrobic?

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2007, 10:54:27 »

[/quote]
Przeciez mozna podczas HR czy instalacji nowego ROM anulowac instalacje dodatkow Etena i pozniej dograc
te ktore Cie interesuja. Nie mozesz tak zrobic?
[/quote]

Nie wiem jak to zrobic .

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 04, 2007, 15:19:31 »
Po HR, kiedy pojawi się informacja że za 3 sek. zainstalują się aplikacje - zrob soft-reset rysikiem.

*

Offline Kapat

• 288
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 04, 2007, 17:44:33 »
w przypadku etenow  soft reset  nie pomaga :) w etenie trzeba  przytrzymac  przez kilka sekund  przycisk aparatu

*

Offline barylka1986

• 327
  • Sprzęt: Asus P526, Asus P750, Samsung B7610, HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 07, 2007, 19:28:38 »
A jak by tak z romu usunac wszystkie aplikacje etena to moze bylo by wiecej pamieci. Przeciez nawet gdy przy hardresecie nacisniemy aparat to i tak instalki etenoskich aplikacji zostajai i zajmuja miejsce, dla tych ktozy rozbieraja rom polecal bym zostawienei go czystego bez zadnych aplikacji, moze komus by sie to przydalo kto nie ma karty pamieci a chcial by sobie pozwolic na zainstalowanie jakis map

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2007, 02:22:04 »
A jak by tak z romu usunac wszystkie aplikacje etena to moze bylo by wiecej pamieci. Przeciez nawet gdy przy hardresecie nacisniemy aparat to i tak instalki etenoskich aplikacji zostajai i zajmuja miejsce, dla tych ktozy rozbieraja rom polecal bym zostawienei go czystego bez zadnych aplikacji, moze komus by sie to przydalo kto nie ma karty pamieci a chcial by sobie pozwolic na zainstalowanie jakis map

Ok, ale instalki zajmuja storage a nie PM, a poza tym ile moga zajmowac 5-10MB, a mapy zajmuja 100-200MB i wiecej wiec zapomnij o umieszczaniu ich w pamieci pda.

*

Offline Kapat

• 288
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 08, 2007, 06:44:33 »

Rom  skalda  sie  z  3  czesci:
1. srodowiska OS
2. Extendet romu
3. Radio (to wsystepuje  w przypadku palmo z  GSM)

jezeli usuniemy z romu extendet rom  (u nas  soft etena) efekt bedzie  taki  sam jak w przypadku  przytrzymania  przycisku aparatu:) spowodowane  jest to tym ze  EXD Rom jest blokowany. mozna  by sprobowac zrobic  cos  podobnego jak p przypadku MDA COMPACT czyli BS ale nie  wiem czy dalo by rade zrobic:) nie widzialem nigdzi e  w necie  BS an WM5.0