Witam. Od 3 dni jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem M700

Eten M700 posiada 128MB pamięci ROM (system + programy) no i 64MB pamięci RAM - czyż nie?
Kiedy wchodzę w Start > Settings > System > Memory:
widzę w kolumnie Program:
Total: 47.46 MB
In use: 19.21 MB
Free: 28.25 MB
I teraz pytanie za 100 punktów. Czemu jest 47.46 MB a nie 64MB ? Jakbym liczył bajty/bity 47 MB nie chce mi wyjść.
Po świeżej instalacji systemu z ROMu nie mam więcej wolnej pamięci niż 31MB - czy wy tez macie tak mało po jego restarcie ? (czyli bez uruchamiania żadnego programu?).
I ostatnia sprawa. To nie jest mój pierwszy palmtop - przerobiłem juz trochę Delli i HP i w końcu myślałem, że trafię na ideał, no ale niestety mój egzemplarz wydaje się działać wolniej, niż np. mój wczesniejszy Dell z procesorem 300MHz. Naprawdę nie wiem gdzie upatrywać problemu.
Reinstalowałem już 2x system. Usuwam nawet część standardowych programów. I na początku po restarcie lata, ale później jakoś tak... hmmm... no średnio chodzi... naprawdę nie czuć tych 400MHz. Nie wiem, albo ja jestem przewrażliwiony, albo serio dostałem wadliwy egzemplarz.
W sumie do Czwartku mogę go oddać, ale chciałbym prosić o waszą opinię/poradę jak sprawdzić co może być nie tak, no bo serio model wydaje się b. udany, no może nie mój egzemplarz...

Zrozpaczony,
Pozdrawiam,
Tomasz
Napisane: Październik 27, 2007, 19:24:13
OK, to może odpowiem jeszcze sobie co zrobiłem po napisaniu posta i przestudiowaniu forum.
Dokonałem testu pamięci RAM, OS w ROMie i kilku innych rzeczy - wszystko wydaje się być OK.
Zrobię jeszcze raz Hard Reset bez instalacji programów. Dorzucę to tylko co potrzebuje i zobaczymy,
no ale ehhh...
martwi mnie ta dostepnosc max. 31MB wolnego RAMu na starcie, też tak macie?
Napisane: Październik 27, 2007, 19:59:27
Po Hard Resecie i zainstalowaniu OSa bez dodatkowych programów z ROMu mam wolne 32 MB RAMu - masakra...