Przerywanie głosu podczas rozmowy GSM w M700

• 5 Odpowiedzi
  • 776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Przerywanie głosu podczas rozmowy GSM w M700
« dnia: Kwiecień 02, 2008, 20:36:39 »
Też macie taki problem ? Już raz wysłałem telefon do naprawy - na szczęście oszczędziłem kase na wysyłkę, ponieważ sprzęt kupiony w sklepie na miejscu w Rzeszowie i stamtąd wysłali do UNICOM a  stamtąd do NIemiec. Nawet mi został dowód na to że tam wogóle był, w sieciach wifi został ślad po O2 Niemcy. Wydawało się, że wrócił naprawiony jednak po krótkim czasie problem powraca. Zainstalowałem WM 6.1 i zauważyłem duże przyspieszenie ładowania się systemu, problem wycieku pamięci został w dużym stopniu zminimalizowany ale rozmowy gsm to porażka. Rozmówcy nie słyszę a raczej słyszę co drugie słowo a rozmówca krzyczy do mnie, że on mnie nie słyszy i przerywa.

Jak sobie pomyśle, że znowu miesiąc bez urządzenia to mnie krew zalewa. Chciałem sprzedać stary telefon a tu widze, że muszę go trzymać.

A tak wogóle jak wrócić do WM 6 bo mogą mi nie uznać tego zgłoszenia ze względu na nieoryginalny soft.

Pozdrawiam
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline snik

• **
  • 148
  • Sprzęt: X500+
Odp: Przerywanie głosu podczas rozmowy GSM w M700
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 02, 2008, 21:02:50 »
wroc do oryginalnego softu. mi naprawili x500+ mimo wgranego najnowszego wm6 na inny region (standardowym "wgrywaczem" sie nie chcial wgrac) obecnie juz jest ten polski ale to inna historia. zmierzam do tego ze nie patrza na wersje softu czy jezyk ale wm6.1 to juz wypatrza. pozatym to dobry powod do anulowania gwarancji

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2008, 21:11:05 »
Jak wrócić do 6.0. Mam z etencorp plik do upgrade ale kod aktywacyjny nie działa. Sprawdzałem na ich stronie, że jest poprawny. Można skądś ściągnąć ROM 6.0 bez aktywacyjnego ? A może trzeba wgrać 5 u zrobić upgrade.

Pozdrawiam

Ok. Ruszyłem szarą komórką i przewaliłem winde w końcu na taką jak trzeba.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2008, 21:59:18 wysłana przez baciarek »

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 03, 2008, 20:20:48 »
Ma ktoś jeszcze problemy z GSM ?

*

Offline makhi

• **
  • 195
  • Sprzęt: eten m700
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2008, 10:51:31 »
zmniejszyłeś czułość mikrofonu, moze jeszcze w ustawieniach masz cos nie tak jak twoja siec wymaga.

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2008, 17:17:48 »
Już chyba próbowałem wszystkiego :
WM 6 ze strony etena
WM 6 by TB___TB - sorki jeśli pomyliłem klawiszologie w nicku kolegi
WM 6.1

Głownie chodzi o to co ja słyszę - czyli co drugie słowo ludzisk dzwoniących do mnie. Mnie słychać conajwyżej cicho choć co niektórzy mnie też słyszą piąte przez dziesiąte.

Już mam ciśnienie w górze - znowu miesiąc bez fona ( najgorsze jest to że z resztą nie mam najmniejszego problemu :GPS, WiFi i inne pierdoły działają ok.).

Do tej pory byłem posiadaczem kilku ciekawych fonów i na końcu pozbyłem się N95 na rzecz tego telefonu i gdyby nie ten moduł GSM to byłbym zadowolony. Zaraz może mi ktoś zarzucić, że przecież N95 robi super dobre zdjęcia a tutaj jest taki szrot - zgadza się ale do zdjęć w razie potrzeby mam SONY DSLR 100.

W N95 brakuje mi przede wszystkim dotykowego ekranu no i na WM jest duużo więcej ciekawych rzeczy do zainstalowania.

Pozdrawiam