SPB Mobile Shell 2 - jak podpiac pod/zamiast today??

• 8 Odpowiedzi
  • 1641 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nikss

• *
  • 85
SPB Mobile Shell 2 - jak podpiac pod/zamiast today??
« dnia: Marzec 07, 2008, 22:30:39 »
czy da sie SPB Mobile Shell 2 podpiac pod/zamiast today?? chodzi mi oto zeby po starcie Etena lub wylaczaniu programow ladowalo na screenie Now a nie Today
taka jakby podmiana GUI - WM6
mobile mi sie bardziej podoba bo mozna swobodnie obsluzyc jedny paluchem :)
czy znacie podobne implementacje GUI

*

Offline makhi

• **
  • 195
  • Sprzęt: eten m700
Odp: SPB Mobile Shell 2 - jak podpiac pod/zamiast today??
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2008, 23:02:37 »
jak ja zainstalowałem shell-a to miałem go odrazu na pulpicie

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2008, 01:04:15 »
Na pulpicie jest shell ale nie ekran Now.
W ustawieniach mozna wlaczyc ze ekran now sie pokaze automatycznie po wybudzeniu PDA. i to dziala.
Ale Today jest ciagle glownym ekranem. W sumie fajnie by bylo sie go pozbyc. ew zeby dalo sie go przelaczac ekrany shella tymi samymi gestures z poziomu Today'a.

Mam tez wrazenie ze spb zatrzymalo sie w pol drogi, zrobili cos na wzor taks managera z VIsty, "gesture" wyskakuja 3 pomniejszone glowne okna shell'a (now, spb Menu i Speed dial) ale fajnie by bylo miec mozliwosc wyboru tam innych uruchomionych aplikacji w ten sam sposob.
Przy okazji, nowy pelnoekranowy speeddial jest b. fajny. szkoda ze stary speeddial umozliwia jednym kliknieciem wybranie telefonowania, a nie wybor pomiedzy SMSem, i innymi dostepnymi telefonami tak jak nowy speed dial. a wszystko w tym samym shellu :(
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2008, 01:10:02 wysłana przez MaXyM »
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline nikss

• *
  • 85
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2008, 10:56:01 »
Na pulpicie jest shell ale nie ekran Now.
W ustawieniach mozna wlaczyc ze ekran now sie pokaze automatycznie po wybudzeniu PDA. i to dziala.
Ale Today jest ciagle glownym ekranem. W sumie fajnie by bylo sie go pozbyc. ew zeby dalo sie go przelaczac ekrany shella tymi samymi gestures z poziomu Today'a.

Mam tez wrazenie ze spb zatrzymalo sie w pol drogi, zrobili cos na wzor taks managera z VIsty, "gesture" wyskakuja 3 pomniejszone glowne okna shell'a (now, spb Menu i Speed dial) ale fajnie by bylo miec mozliwosc wyboru tam innych uruchomionych aplikacji w ten sam sposob.
Przy okazji, nowy pelnoekranowy speeddial jest b. fajny. szkoda ze stary speeddial umozliwia jednym kliknieciem wybranie telefonowania, a nie wybor pomiedzy SMSem, i innymi dostepnymi telefonami tak jak nowy speed dial. a wszystko w tym samym shellu :(

hmm no znalazlem opcje - ale mi nie dziala - po starcie laduje sie TOday i musze kliknac sobie na skrot do shella
na domiar zlego zadne pluginy today nie dzialaja - z tego wniosek cos sie gryzie i reinstalowanie wszystkiwego od nowa?
uzywam spb pocket plus,diary,shell itp

nocke zarwalem na ogladaniu youtube - z prezentacji wynika ze spb chcialoby zeby producenci preinstalowali w Romach shella wiec moze cos z tego bedzie i dobrze kombinuja
zastanawiam sie nad instalacja wisbar desktop - podobniez toto podmienia today - w polaczeniu z shellem bo na filmikach widzialem ze to swietnie wyglada
czy ktos z was instalowal to cudo?

mi sie bardzo podoba ten nowy spedddial :)

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2008, 12:12:40 »
tobie sie w ogole shell nie laduje przy starcie systemu?
w takim razie idz do ustawien, osobiste a tam Today (czy jak to sie nazywa po polsku)
W tym miejscu podajesz jakie programy maja sie wyswietlac na glownym ekranie. zaznacz Spb mobile shell.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline nikss

• *
  • 85
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2008, 15:13:58 »
tobie sie w ogole shell nie laduje przy starcie systemu?
w takim razie idz do ustawien, osobiste a tam Today (czy jak to sie nazywa po polsku)
W tym miejscu podajesz jakie programy maja sie wyswietlac na glownym ekranie. zaznacz Spb mobile shell.

hmm nie laduje mi sie ekran NOW z spb shella mobile po restarcie etena
plugin do today sie laduje oczywiscie ale nie ma to wplywu na w/w

mam tez ustawione:
lewy/prawy klawisz Etena
now/menu programow shella

i to tez dziala - no ale trzeba kliknac po starcie zeby today nie bylo widac

gwoli scislosci mam zaznaczone w opcjach shella zeby NOW startowalo po soft resecie

tobie sie laduje bez problemu?

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2008, 20:35:30 »
w opcjach nie ma zeby sie ladowal po softresecie ale po wybudzeniu ze stanu uspienia.
i to dziala.

troche nie na temat. ale kolega dostal w pracy jakiedos Sony Erricsona z WM6, ale ekran today w ogole nie przypominal tego windowsowego. od razu byly animowane panele. podobno to taka skorka na WM6.. ale cos nie chce mi sie wierzyc. ladne to bylo

*

Offline mapic

• **
  • 120
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens T830
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2008, 16:34:14 »
A gdzies czytałem że na xda zrobili takie coś że wywala today i zawsze zamist niego jest now... wie ktoś więcej o tym?

*

Offline btd

• 13
    • http://btd.livenet.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 17, 2008, 15:15:17 »
jakiedos Sony Erricsona z WM6, ale ekran today w ogole nie przypominal tego windowsowego. od razu byly animowane panele. podobno to taka skorka na WM6.. ale cos nie chce mi sie wierzyc. ladne to bylo

Sony Ericsson xperia x1
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=13892