Problemy z rozlaczajacym sie telefonem

• 1 Odpowiedzi
  • 1076 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline YoJin

• *
  • 51
Problemy z rozlaczajacym sie telefonem
« dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:37:55 »
Otóż mam problem z wyłączającym się telefonem. Często podczas próby zadzwonienia wyskakuje mi ze telefon wyłączony a po chwili łapie zasięg i można już spokojnie zadzwonić. Problem pojawia się także przy wysyłaniu esemesów. niby puszczam ale nie ma potwierdzenia. Zasięg jest ale nie chce wysłać bez żadnych błędów etc. Ot jakby się samoczynnie wyłączał i włączał moduł GSM. ludzie mówią ze nie mogą się do mnie dodzwonić w ogóle, ja muszę kilka razy próbować i łaskawie czekać aż da zadzwonić....ehhh. Wie ktos jaka może być przyczyna ? Gwarancji nie ma, odsyłać i płacić kupę kasy za cholera wie co tez nie wiem czy warto. Nerwów to kosztuje co niemiara.
Miał ktoś taki problem i jest na niego jakiekolwiek rozwiązanie ?
Help!

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Problemy z rozlaczajacym sie telefonem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2009, 16:29:48 »
Jak pomóc nie wiem. Ale proponuję abyś najpierw wykonał test modułu GSM w trybie serwisowym (jak włączyć ten tryb zajdziesz w FAQ ogólnym).
Jeśli będzie ok, to jest nadzieja, że to wina softu, więc wtedy wgrać inny rom (np oryginalny od etena).
Kolejna kwestia to czy tak samo jest na innych kartach sim? Od innych operatorów, starszego i nowszego typu?