Problem z połączeniem M700 z PC

• 6 Odpowiedzi
  • 1052 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wkula

• 5
  • Sprzęt: ETEN M700
Problem z połączeniem M700 z PC
« dnia: Maj 04, 2007, 10:58:34 »
Kupiłem dwa dni temu Etena M700 i nie mogę go połączyć z żadnym z dwoma moimi komputerami, mimo że na jednym przez chwile AC działał i synchronizował, przegrałem nawet parę mp3 i tyle.  Potem jak kamień w wodę!  ???
Nie wykrywa w ogóle.  Reinstalowałem AC z oryginalnej płyty Etena 2 razy na obu kompach, podłączam bezpośrednio do USB tak jak prosi AC - najpierw kabel, potem włączam pda, potem pda do kabla i nic, dłużyzna, brak akcji.  Czy można zmienić jakieś ustawienia w AC w pda? szukam i nie mogę nic znaleźć :( Bardzo proszę o pomoc!!! Chociaż żebym mógł automapę zainstalować
Woytas :)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Problem z połączeniem M700 z PC
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2007, 11:43:01 »
Próbowałeś wykryć urzadzenie jeszcze raz z poziomu ActiveSync? (Settings -> Connect)
Spróbuj też ewentualnie zainstalować najnowszego AS (chyba 4. 5)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2007, 12:00:36 »
Robisz to na czystym systemie w Etenie, czy juz masz jakies rzeczy poisntalowane, konfigurowales cos itp?
Na jakim AS probowales?

*

Offline wkula

• 5
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2007, 12:14:05 »
Próbowałem go uruchomić z poziomu AC/settings/connect i nie może go znaleźć. 
Robie to na czystym systemie w Etenie (nie wgrywałem żadnego programu) a na PC mam ten etenowiski AC 4. 2 - mam też na płytce z Komputer Świata AC 4. 3 ale on nie instalował mi się na kompie.  Pomyślałem, że ten dostarczony przez producenta musi iść no i raz na chwilę poszedł, a teraz już nie. . .

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2007, 12:23:42 »
Może masz jakiegoś antywirusa lub firewalla włączonego? Spróbuj je ubić i spróbuj jeszcze raz z tym Settings->Connect (tam odpal to automatyczne skanowanie w poszukiwaniu sprzętu).  Zresetuj też wcześniej komp tak dla pewności  ;)
Napisane: Maj 04, 2007, 12:19:12
Jeszcze mi przychodzi do głowy taka możliwość: uruchom na Etenie ActiveSync, potem wejdź do Menu->Connections i sprawdź czy masz zahaczony kwadracik przy 'Synchronize all PCs using this connections' oraz wybraną opcję z listy: USB.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 04, 2007, 12:26:58 »
Jesli masz czysty sytem to dla pewnosc zrob HR, nie zaszkodzi, a Ty niczego nie stracisz skoro nic nie masz.
Dokladnie tak jak kolega @ ..k..l..m..n.. napisal zobacz czy czasem nie masz jakies zapory, antyvir nie blokuje, chociaz nie poinien skoro juz sie wczesniej polaczyles. Odinstaluj poprzednie wersje najlepiej w trybie awaryjnym i sprobuj na starszym AS 4.1, u mnie na takim chodzi bez problemu.

*

Offline wkula

• 5
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2007, 00:08:06 »
Dzięki wielkie koledzy.  Poszło wreszcie po resecie zwykłym.  Kurcze jak się cieszę ;D   :)  :) i automapa tez hula! pozdrawiam