Problem z podświetlenim Backlight M700.

• 4 Odpowiedzi
  • 945 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline buliwyff

• 9
  • Sprzęt: Eten M700
Problem z podświetlenim Backlight M700.
« dnia: Maj 27, 2007, 18:23:35 »
Witam,

mam pytanie, które mocno mnie trapi mianowicie czy ktoś ma problem z Backlight (podświetleniem) w M700. Problem w tym, że podświetlenie działa lecz nawet po ustawieniu w Settings System Backlight przy zasilaniu bateryjnym na np. 30s (wyłączenie urządzenia po 30s kiedy nie jest używane) po kilku minutach wraca automatycznie na 1 min:/. Działo mi się tak przy WM5 przy romie 354 przy 300 nie pamiętam zaraz uaktualniłem do 354 , teraz mam to samo w WM6 choć reszta działa bez problemów. Może jest jakiś patch do tego problemu.

Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc jeśli tylko takowa będzie.
Napisane: Maj 27, 2007, 17:57:13
Najważniejszego zapomniałem dodać nawet jak podświetlenie ustawione jest na 30s, czy też automatycznie na 1min, to i tak podświetlenie gaśnie po około 6-7s. Ponowne wejście w ustawienia i zmiana z 1min na 30s wszystko wraca do normy ale tylko do ponownego uśpienia. Po wyjściu z uśpienia ustawienia wracają do 1 min i podświetlenie gaśnie po 6-7s.

Proszę o jakiś wskazówki.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Problem z podświetlenim Backlight M700.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2007, 18:50:19 »
Nie spotkalem sie z takim problemem.
U mnie podswietlenie gasnie po ustalonym czasie czyli po 10s, 30s, 1min itd. i nie zmienia sie to po wyjsciu
ze stanu uspienia tylko jest caly czas na ustawionej przeze mnie wartosci.

*

Offline buliwyff

• 9
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2007, 21:15:01 »
dzięki horde za odpowiedz,

dziwne że nikt z tym się nie spotkał, może to problem hardwareowy:/ sam nie wiem ale zauważyłem także, że giną mi ikony w Quick Link, zawsze ucieka mi pierwsza na liście, co jakiś czas ale zawsze codziennie.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2007, 13:09:34 »
Witam,
mam pytanie, które mocno mnie trapi mianowicie czy ktoś ma problem z Backlight (podświetleniem) w M700. Problem w tym, że podświetlenie działa lecz nawet po ustawieniu w Settings System Backlight przy zasilaniu bateryjnym na np. 30s (wyłączenie urządzenia po 30s kiedy nie jest używane)

buliwyff, mam do Ciebie jedno pytanie: czy przypadkiem nie doinstalowałeś dodatkowego oprogramowania, które może wchodzić w konflikt z fabrycznymi ustawieniami softu od Etena. Miałem podobne objawy przy ROM 354 i Spb Mobile Shell - odinstalowałem i ustawienia przestały świrować. Spróbuj zrobić tak: full backup, hard reset, zmiana ustawień podświetlania na czystym ROM. Zobaczysz, czy nie mając nic zainstalowane problem istnieje nadal?
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline buliwyff

• 9
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2007, 21:09:55 »
dzięki TomekWypych,

wczoraj w nocy zrobiłem to samo co właśnie zaleciłeś - pomogło, zawsze po HR i instalacji wracałem all z backupu, teraz tego nie zrobiłem i all działa jak należy. Musiało coś być w plikach z backupu:/ Ale przynajmniej pozbyłem się tego natarczywego problemu.

Dzięki bardzo!