problem z podłączeniem m700 do kompa

• 8 Odpowiedzi
  • 1032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
problem z podłączeniem m700 do kompa
« dnia: Październik 23, 2007, 10:34:26 »
przy wczorajszej probie podlaczenia etena m700 do kompa wyskoczyl komunikat: "jedno z urzadzen USB podlaczonych do tego komputera ma awarie, ale system Windows nie moze go rozpoznac. Aby uzyskac pomoc w rozwiazaniu tego problemu kliknij tutaj alby go rozwiazac"
No wiec to info pojawia sie w trayu w dymku przy ikonce USB. Normalnie eten dziala prawidlowo - tyle ze sie nie laczy przez USB. Ani na tym ani na drugim kompie. Dodam, ze na tym drugim wczesniej tez laczylem sie bez problemu. Jeszcze nie sprawdzalem jak bedzie po hard resecie ale sadze ze tak samo bo w koncu niczego nie zmienialem, nie doinstalowywalem - po prostu polaczenie bylo a teraz jakby nie wykrywal urzadzenia. Proba wgrania sterow z cd nic nie dala - wczesniej z reszta system i tak wykrywal urzadzenie bezproblemowo i bez plyty.
Myslicie, ze jedyne rozwiazanie to serwis ? Jesli tak to jak wygladaja podobne przypadki ? tzn czy dlugo sie czeka ?

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
Odp: problem z podłączeniem m700 do kompa
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2007, 10:48:26 »
a kabel od miniusb do etena dobrze wcisnales? on dosc ciezko wchodzi i trzeba troszke sily zeby go do konca wcisnac zeby nastapil taki wyczuwalny skok pod koncem. Chyba ze uszkodziles gniazdo miniusb w etenie a wtedy to juz niezaciekawie. Choc bym stawial ze cos sie pierniczy Ci z active synciem albo jakies kolizje driverow.
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline furzyk

• **
  • 239
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2007, 11:05:59 »
Nie sadze zeby gniazdo usb sie uszkodzilo przez wsadzanie lub wyciaganie kabla. Kabel siedzi dobrze - normalnie tak samo wciskalem i dzialalo.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 25, 2007, 15:12:33 »
No wiec chyba gniazdo jest uszkodzone. Hard reset nie pomaga i na obu kompach jest tak samo - nie moze wykryc urzadzenia. Czy w serwisie dlugo beda trzymac sprzet i czy bedzie to w ramach gwarancji ? Pojecia nie mam czy sam uszkodzilem czy sie samo uszkodzilo. Po prostu wkladalem i wyciagalem wtyczke - od uzytkowania nie powinno sie nic psuc wiec chyba powinni mi zrobic to w ramach gwarancji no nie ?

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 25, 2007, 21:51:14 »
Ja podpinam M700 do 3 komputerów.
W najnowszym połączenie działa bez zarzutu
W kilkuletnim dość kapryśnie (raz działa, raz nie)
A w najstarszym w ogóle nie można uzyskać połączenia

Tak, że nie zawsze z tym jest tak jak być powinno i niekoniecznie jest to wina gniazda
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

*

Offline furzyk

• **
  • 239
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 25, 2007, 22:55:05 »
chyba 15 razy dzis probowalem. z reszta wczesniej laczyl za KAZDYM razem bez problemow. Jutro jedzie do serwisu. To ze cos jest nie tak - nie mam watpliwosci - tylko jestem ciekaw ile potrwa serwis

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2007, 07:49:07 »
To raqdze dobrze opidsc uszkodzenie. U mnie padl wyswietlacz ( rozjasnial sie, gubil ustawienie ekranu dotykowego ).Wyslalem do serwisu, po 3 tyg wrocil ..... i dalej to samo.Nic nie zrobili, Reklamacja reklamacji i prawie nastepne 3 tyg. Malo mnie szlag nie trafil. Mam nadzieje ze tu bedzie szybciej:)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2008, 12:42:35 »
Również mam problem z połączeniem z PC przez USB , jakiś czas było wszystko  w porządku , łączył się przez Active sync , a od jakiegoś czasu , wydaje mi się że zostawiłem podłączony na noc eten m700 kablem usb, rano włączyłem komputer, który zaczął odnajdywać nowe urządzenie nazwał je Windows Mobile-based Devaice #6, po czym napisał że wystąpiły problemy podczas instalacji i moje urządzenie może pracować niewłaściwie , mój eten z komputerem nie współpracuje na kablu,  łączy się za pomocą bluetoth i działa prawidłowo. Na innym komputerze zainstalowałem Active Sync i tam  działa prawidłowo na połączeniu USB. Nawet odinstalowanie w menadzer urządzeń nie pomaga bo ponownie znajduje przy podłączeniu usb : Windows Mobile-based Devaice #6, może ktoś miał podobny przypadek i zna sposób jak go rozwiązać , bardzo proszę o pomoc. LEON

*

Offline furzyk

• **
  • 239
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2008, 15:52:41 »
mialem dokladnie tak samo - odeslalem do serwisu i juz dziala dobrze. Tzn to bylo kilka miesiecy temu.