Problem z M700...

• 12 Odpowiedzi
  • 1492 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z M700...
« dnia: Październik 17, 2008, 22:08:07 »
Witam.
Mam  go  samego początku jak sie pojawił na rynku, czyli prawie dwa lata,  i dzis  pojawił sie problem.

Przestały działać klawisze - czerwonej i zielonej słuchawki  oraz klawisze sterujące wokół dżojstika

Zrobiłem Hard reset  jednak  nic nie pomogło, 
Bez tych klawiszy  moze bym sie obył jednak  powstała dodatkowa usterka . Przy właczaniu  prawym  klawiszem z boku obudowy, od razu sam uruchamia sie  GPS VIWer  oraz M-desk, - a tym czasie  moduł GSM sie  wyłacza, - Mozna go  oczywiscie właczyć - ale po  ponownym  wcisnieciu power- problem powraca,   znó m-desk itd......
Zastanawiałem sie  czy nie pomogło by wgranie nowego windowsa w wersji 6  czy nowego "romu"

Macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu
ewentualnie instrukcje jak wgrac  nowy rom....

PS:
Po Hard resecie pyta mnie  czy "skasować dane" oraz  drugie pytanie czy "wyczyścić rejestr", . i jest odliczanie-  5 sek. NIe moge wcisnąć YES  gdzyz ekran nie reaguje na dotyk a klawisze sterujące nie działają- .......

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Odp: Problem z M700...
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2008, 22:59:02 »
analizując to co piszesz to po prostu nie działają ci klawisze sprzętowo przed startem windows, więc raczej wątpie, że pomoże wgranie innej windy. Możesz spróbować - wgrywanie innego romu nie wymaga wciskania ww. klawiszy gorzej z pierwszym uruchomieniem windowsa tam już będziesz potrzebował przynajmniej działającego ekranu dotykowego. Jeśli masz jeszcze resztki gwarancji to od razu wysyłaj. I odrazu pocieszę, Cię jeśli Twoim serwisantem jest unicom to masz miesiąc z głowy ale głowa do góry ja już przeszło 2 miesiące czekam na telefon w trybie ciągłym poprzednio go zwracałem kilka razy, że coś nie działa. Jak tylko masz możliwość to napraw i pozbywaj się tego badziewia, bo następne będzie gniazdo słuchawek, głośnik zewnętrzny albo ekran albo jeszcze inna pierdoła a gwarancję będziesz miał z głowy.

Postanowiłem zostać Janosikiem Etenowym i ostrzegać wszystkich przed zakupem tego urządzenia. Dobrze ci radzę ....

Pozdrawiam i życzę ci szybkiego odzyskania sprzętu
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2008, 07:30:34 »
baciarek, weź wyluzuj, nikt tutaj nie potrzebuje Twojego janosikowania. Autor wątku prosi o pomoc a Ty tu jakieś pierdoły wciskasz o pozbywaniu się Etena, no naprawdę żałosne a przede wszystkim zarypiście na temat. Też mam M700 od dwóch lat i jeszcze ani razu nie narzekałem.

Do autora wątku: Jeśli masz jeszcze gwarancję to reklamuj, trudno, będzie trzeba czekać ale lepsze to niż nic. Jeśli nie masz już gwarancji to próbuj może z tym wgraniem nowego ROMu, dobra okazja żeby wypróbować np. ten od _TB_TB_.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2008, 12:18:50 »
Ja sugeruje wejść w tryb serwisowy. Tam można sprawdzić niezależnie od romu czy wszystko sprzętowo działa, jest między innymi sprawdzenie przycisków. Info jak wejść http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98655.0

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2008, 13:48:11 »
Witam
Dzieki za odpowiedźi
W ogole  bardzo ciekawe to FAQ co podrzuciłes.
A jeśli chodzi o mój problem to co sie okazało- ze 2 dni   był z nim problem.
Dzis rano wstałem- telefon działa....  zobaczymy ile czasu. Klawisze chodzą- wszytko OK. Wgrałem wcześniej zrobiony backup.
Gwarancje o ile pamietam miałem   na 12 m-c  czyli minął  termin-
Ale moze prawo mówi o 2 letniej  rękojmi ?- jak to  jest ?

Pozdrawiam.

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2008, 14:56:18 »
Czasami na takie dolegliwości pomaga wyjęcie baterii i odstawienie PDA na kilkanaście - kilkadziesiąt minut. Co do tych dwóch lat rękojmi, to wynika to z ustawy o sprzedaży konsumenckiej, i realizuje to sprzedawca. Z tym, że skorzystanie z takiej rękojmi jest objęte szeregiem uwarunkowań. Szczegóły znajdziesz w USTAWIE z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.1) (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.)

O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 19, 2008, 21:38:56 »
baciarek, weź wyluzuj, nikt tutaj nie potrzebuje Twojego janosikowania. Autor wątku prosi o pomoc a Ty tu jakieś pierdoły wciskasz o pozbywaniu się Etena, no naprawdę żałosne a przede wszystkim zarypiście na temat. Też mam M700 od dwóch lat i jeszcze ani razu nie narzekałem.

Do autora wątku: Jeśli masz jeszcze gwarancję to reklamuj, trudno, będzie trzeba czekać ale lepsze to niż nic. Jeśli nie masz już gwarancji to próbuj może z tym wgraniem nowego ROMu, dobra okazja żeby wypróbować np. ten od _TB_TB_.

A pewnie, że się luzuje - katuje od 2 tygodni touch pro i teraz jest mi dobrze, bo wszystko chodzi, nie wiesza się, i nie musze nic resetować od czasu kiedy go włączyłem i co najważniejsze - nie szukam nowych wykombinowanych ROM-ów bo ten działa tak jak go producent stworzył. To tyle. Jak wróci ten szajs to wrzuce go do szuflady bo nie chce mieć problemów później, że komuś wcisnąłem cegłe. Każdy robi to co lubi, ja nie lubie się stresować.

Poza tym nie wiem czy zauważyłeś, że 3/4 mojego posta to porada jak spróbować się uratować i metody na to jak to zrobić - więc wolałbym, żebyś
jasno tutaj przyznał, że się pomyliłeś w stosunku do mojej wypowiedzi a to, że radze komuś pozbyć się tego to chyba sobie mogę tutaj zrobić
nie uważasz ?
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2008, 21:46:32 wysłana przez baciarek »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 19, 2008, 21:44:10 »
Cudownie! Wszyscy cieszymy się zatem Twoim szczęściem, jak to dobrze że się nim z wszystkimi podzieliłeś.

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 19, 2008, 21:49:11 »
Cudownie! Wszyscy cieszymy się zatem Twoim szczęściem, jak to dobrze że się nim z wszystkimi podzieliłeś.

Ustosunkuj się raczej do tego :

Poza tym nie wiem czy zauważyłeś, że 3/4 mojego posta to porada jak spróbować się uratować i metody na to jak to zrobić - więc wolałbym, żebyś
jasno tutaj przyznał, że się pomyliłeś w stosunku do mojej wypowiedzi a to, że radze komuś pozbyć się tego to chyba sobie mogę tutaj zrobić
nie uważasz ?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 19, 2008, 22:03:32 »
Tak, ustosunkuję się chociaż wcale nie muszę i chociaż dopisałeś ten fragment już po mojej odpowiedzi - trochę dziwna to praktyka.

Tak, przyznaję się, źle oceniłem Twoją wypowiedź. Nie mnie oceniać było przydatność i adekwatność Twojej odpowiedzi na problem poruszony przez autora wątku.

*

Offline oldzie

• 397
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 20, 2008, 08:01:55 »
Jak wróci ten szajs to wrzuce go do szuflady bo nie chce mieć problemów później, że komuś wcisnąłem cegłe. Każdy robi to co lubi, ja nie lubie się stresować.

Jak ma leżeć w szufladzie, to ja go za złotówkę odkupię. Co ma się marnować ... mnie się przyda ...

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 20, 2008, 09:28:42 »
Panowie spokój, bo trzeba będzie wątek zamknąć.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

*

Offline oldzie

• 397
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 20, 2008, 09:48:16 »
Ale ja serio mówię. Odkupię tego Etena, oczywiście za cenę złomu, jakim podobno jest. I w zasadzie odkupię każdego Etena od wszystkich, którzy twierdzą, że to złom nic nie warty. Oczywiście w odpowiednio niskiej cenie złomu.

Będę miał kilka, to będę mógł eksperymentować z ustawieniami czy alternatywnymi romami ....