Problem z klawiszami i telefonem

• 5 Odpowiedzi
  • 1023 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z klawiszami i telefonem
« dnia: Grudzień 13, 2008, 12:55:51 »
Witam
Eten  mi zwariował.
Przestały działać klawisze czerwonej  i zielonej słuchawki oraz górne nad wyświetlaczem
Do tego kiedy włączam go (prawym kneflem na obudowie) automatycznie uruchamia sie "speed dial" oraz wyłacza sie moduł  GSM,  i tak w koło. Włącze moduł GSM, i i włącze i wyłącze  klawisz  power-  znów to samo.......speed dial i wyłacza mi  GSM.
Zmieniałem konfiguracje klawiszy, az w koncu ustawienia fabryczne. Dalej to samo
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Stało sie to zupełnie bez przyczyny.
Dodam ze kiedys juz mi sie to zdarzyło. Po 2 dniach "samo" sie naprawiło- chyba ze cos moze wciskam co powoduje taki efekt ?

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
Odp: Problem z klawiszami i telefonem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 13, 2008, 13:08:52 »
Może wyjmiej baterie a jak to niepomoze to zrób Backup-a i HR ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2008, 17:43:58 »
Niestety, te zabiegi nie pomagają.

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2008, 17:46:54 »
HR niepomaga ??? Uhuhu ... No to chyba klawiaturka do wymiany ... Ale jeszcze poczekaj aż inni się wypowiedzą ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2008, 17:47:37 »
Tryb serwisowy i sprawdzenie klawiszy. Wykaże, że OK szukasz winy w romach. Wykaże co innego, to niestety trzeba pomocy kogoś kto się na tym zna (czyli wysyłka do niemiec). Jak wejść do tego tryby znajdziesz tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98655.0

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2008, 09:17:22 »
Witam
Problem sie rozwiązał.
Wszedłem w tryb serwisowy, i zacząłem robić testy które tam są,  wszystko w zasadzie działało- chociaż czasami wykonywał polecenia których nie klikałem (czyli problem z tematu), dopiero po wejściu w test klawiszy, okazało sie ze wszystkie działają OK, po wyjściu z testów- wszystko sie "naprawiło"
Wyglada na to ze jakieś  oprogramowania sterujące klawiszami sie zwiesiło. Ale co ciekawe HR nie pomagał. W każdym razie po 3 tygodniach znów wróciłem do swojego poczciwego etena...
Dzięki za pomoc.