Witam,
Mam nietypowy problem z ekranem w moim urządzeniu.
Od jakiegoś czasu w dziwny sposób wyświetla niektóre kolory.
Początkowo myślałem, że to może uszkodzenie mechaniczne, bo
przypomina to plamy, jednak:
1) Po wysunięciu klawiatury plamy zmieniają swoje miejsce wraz z przeorientowaniem się ekranu
2) Odbarwienia pojawiają się na jasnych kolorach, ale z wyjątkiem bieli.
3) W niektórych miejscach nie wyglądają jak plamy tylko jak obrazek, który zamieszczam w załączniku (tyle,że ma kolor czerwony, a nie niebieski),
a przy tym drgają.
4) Najgorzej jest przy oglądaniu zdjęc, gdyż pojawia się wokół postaci coś jak czerwono - różowe obramowanie
5) Gdy mam otwarte np. menu settings to plam , ani odbarwień nie widać wcale, ale niektóre ikony w miejscach koloru szarego nabierają, jakby różowej poświaty
Zrobiłem hard reset i nie pomogło. Urządzenie nie upadło, nie było narażone na wysokie ani niskie temperatury.
Dodam, że mam zainstalowany ROM WM6.1 ENG by _TB_TB_ (ver 1.2.7z)
Tak jak napisałem wyżej mam ROM WM6.1 ENG by _TB_TB_ (ver 1.2.7z).
Chcę oddać Etena do serwisu, bo mam jeszcze gwarancję, jednak muszę w tym celu wrócić do oryginalnego ROM-a.
Ściągnąłem więc wm6 ze strony
http://www.glofiish.com/wm6.asp?lang=3 podając w tym celu IMEI i kod aktywacyjny.
Niestety przy instalacji pojawia się komunikat , że weryfikacja kodu się nie powiodła, spróbój jeszcze raz.
Próbowałem, więc wrócić do wm5, ale urządzenie nawet nie reagowało na uruchomienie (również oficjalnej) aplikacji.
Nie wiem co robić, a przeszukałem już chyba wszystkie możliwe fora.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc