Problem z ETEN'em

• 2 Odpowiedzi
  • 735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ETEN'em
« dnia: Sierpień 13, 2008, 16:53:04 »
Witam, jestem nowy na forum ;)
mam taki problem z moim ETEN'em, a mianowicie, nie chce mi się uruchomić. Dokładniej mówiąc, po przyciśnięciu przycisku POWER, pojawia się biały ekranik, a następnie czarny z tekstem:
USB Downloader 0019
Flash Capacity=128MB
USB Downloader Ready.
No Card In (mimo iż karda uSD jest włożona)
USB host is not connected yet
Dodam, że połączenie active sync nie działa, HR też nie. jedynie jak podłączę kabelek do kompa, to wyskakuje komunikat:
USB host is connected
Waiting a download
Przeglądnąłem całe forum w poszukiwaniu pomocy, ale żaden z przedstawionych sposobów nie działa :( próbowałem wgrać ROM na kartę i stamtąd uruchomić, ale nic to nie dało.
Nie wiem, czy da się coś z tym zrobić, czy tylko pozostaje wyjście wysłania do serwisu?? ewentualnie jaki serwis polecacie, który dobrze i szybko naprawia palmtopy??
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 21:54:54 wysłana przez peterpan »

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Problem z ETEN'em
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2008, 23:36:00 »
Dodam, że połączenie active sync nie działa, HR też nie. jedynie jak podłączę kabelek do kompa, to wyskakuje komunikat:
USB host is connected
Waiting a download

Mam taki pomysł abyś w tym momencie uruchomił na kompie plik euus.exe, a dokładniej to to co jest opisane tutaj  pod nazwą " Instalacja nieoficjalnego romu" na win XP.

Wgrywanie romu z karty musi działać. Napewno korzystałeś z karty SD (nie SDHC)? Sformatowanej do fat16. Z rzuconym romem z rozszerzeniem bin? Ja miałem taki przypadek, że mimo usunięcia wszystkiego z karty i wgrania na nią romu (karta w fat16, rom bin + USBDLLconsole) to nie widział romu. Dopiero sformatowałem kartę i wgrałem rom to widział (z czego wynika, że może wymagać aby rom znajdował się w pierwszych sektorach karty). W przeciwnym razie jak wszystko robisz dobrze, to wejdź do trybu serwisowego i zrób test karty (tzn czytnika w Etenia).

Odp: Problem z ETEN'em
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2008, 08:00:20 »
Mam taki pomysł abyś w tym momencie uruchomił na kompie plik euus.exe, a dokładniej to to co jest opisane tutaj  pod nazwą " Instalacja nieoficjalnego romu" na win XP.

Wgrywanie romu z karty musi działać. Napewno korzystałeś z karty SD (nie SDHC)? Sformatowanej do fat16. Z rzuconym romem z rozszerzeniem bin? Ja miałem taki przypadek, że mimo usunięcia wszystkiego z karty i wgrania na nią romu (karta w fat16, rom bin + USBDLLconsole) to nie widział romu. Dopiero sformatowałem kartę i wgrałem rom to widział (z czego wynika, że może wymagać aby rom znajdował się w pierwszych sektorach karty). W przeciwnym razie jak wszystko robisz dobrze, to wejdź do trybu serwisowego i zrób test karty (tzn czytnika w Etenia).

no to teraz trochę się wyjaśniło, bo rzeczywiście mam kartę SDHC, a nie SD. więc będę musiał takową sobie pożyczyć od kogoś na czas reanimacji ;) będę dzisiaj dalej próbował i później napiszę jakie były tego efekty. dzięki za podpowiedź, całkiem mi wyleciało z głowy, że ETEN M700 bez patcha nie widzi kart SDHC.