Problem z brakiem maila od Eten Corp. z kluczem do WM 6

• 9 Odpowiedzi
  • 1210 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po zarejestrowaniu sie na stronie Etena (via IE) nie otrzymuję od nich maila z kluczem. Rejestrowałem się już 2 razy podając 2 różne maile. Rejestracja powiodła się za każdym razem ale od paru dni cisza. A mam Etena M700 i chciałbym po 23 maja ściągnąć WM 6. Czy ktoś miał taki problem i może już wie jak otrzymać ten klucz.

*

Offline chrz

• 21
Odp: Problem z brakiem maila od Eten Corp. z kluczem do WM 6
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2007, 21:30:40 »
A nie próbowałeś użyć guzika "To retrieve your Action Key" na http://www.etencorp.com/support/WM6/register_wm6.php ? Trzeba tam podać IMEI i powinien się wyświetlić...

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2007, 21:43:47 »
Spróbowałem. Wyświetliło mi się: Imei code error. A numer jest na pewno dobry spod baterii.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2007, 21:48:21 »
Spróbowałem. Wyświetliło mi się: Imei code error. A numer jest na pewno dobry spod baterii.
W jakie przegladarce to robiles? Sprobuj to zrobic w IE. Poza tym sprawdz IMEI przez kod *#06#

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2007, 21:57:14 »
Oczywiście wszystko robię pod IE. Nr Imei sprawdziłem jak pisałeś i błędu brak. Masz inne pomysły ?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 21, 2007, 22:36:27 »
W jakims watku ktos to obszedl chyba rejestrujac na IMEI M700, X500 i na innym adresie e-mail i podobno activ code ruszyl pozniej na M700...

*

Offline chrz

• 21
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 21, 2007, 23:00:06 »
To ja :) Faktycznie zadziałał. Tylko kiedy próbowałem wgrać drugi raz WM6 żeby na świeżo jeszcze raz go zainstalować to już krzyczał, że zły kod. Być może to normalne, nie wiem. Może lepiej zaczekać do tego 23.

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 22, 2007, 18:53:36 »
No więc w końcu rejestrację dokończyłem bez maila zwrotnego od Etena. Na ich stronie po wpisaniu Eten ID i IMEI wyswietlił mi sie kod aktywacyjny i rzecz dziwna bo system zaproponował mi Dowland i to od razu WM 6 dla Eten M700. 52 Mb szło z prędkością ok 14 kb więc ok godziny. Jutro spróbuję porównać czy taki sam plik oferują zgodnie z informacją na ich WWW dostępny od 23 maja i dopiero wtedy przystąpię do instalacji.
Dzięki za dotychczasowe rady.

*

neodom

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 23, 2007, 10:07:37 »
Przepraszam ze sie wtracam ale nie wiem o co chodzi z tym 23 maja , czemu dopiero wtedy ?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 23, 2007, 10:26:08 »
Przepraszam ze sie wtracam ale nie wiem o co chodzi z tym 23 maja , czemu dopiero wtedy ?

Chodzi o to, ze Eten oficjalnie zapowiedzial wypuszczenie WM6 wlasnie na te date...