horde:
nie wiem dlaczego tak zaciekle bronisz tego etena
urzadzenie dosc fajne ale ma mase usterek a jak sie go nie uzywa to i one nie przeszkadzaja
mnie to urzadzenie zawiodlo w kilku sytuacjach pomimo tego ze juz raz mialem wymienione na nowe w ABCDATA i dla mnie to wystrczy zeby NIKOMU ze znajomych go nie polecac chyba ze kogos nie lubie
wine po czesci bym upatrywal w obsludze urzadzenie przez windows ale pewnie to po stronie etencorp lezy napisanie sterownikow na tyle debilnych ze i windows sobie dal rade 
pozdrawiam
Zaciekle to moze nie, ale bronie tego urzadzonka bo nie zasluguje na taka opienie i wkurza mnie, jak
uzytkownicy, ktorzy nie potrafia poradzic sobie ze sprzetem zwalaja to na urzadzenie.
Jesli ktos nie lubi tego typu urzadzen to nie trzeba bylo kupowac, zaden pda nie jest bez wad.
Zreszta wystarczy poczytac w innych dzialach, kazdy ma jakis problem, a duza liczba wynika z bledow WM, zlej konfiguracji, "zasmiecenia" systemu itp.
Ja jestem zadowlony, nie zawiodlo mnie z zadnej sytuacji, a wyobraz sobie, ze ma wiele zastosowan u mnie, nie tylko jako telefon....
Najwyrazniej albo cud albo umiem sobie z nim poradzic, dobrze skonfigurowac, wiec dlaczego nie mam go bronic i pisac skoro Wy piszecie tylko negatywnie.
W sumie to dziwne Wy mozecie miec swoja opinie, a jak ja mam inna to juz nie moge napisac?
To nie jest generalizowanie. Nie jestem jedyną osobą mającą problem z tym urzadzeniem o czym możesz się przekonać na tym forum, zresztą podczas ostatniego zgłoszenia urządzenie zostało przyjęte pod numerem prawie 400. W zestawieniu z ilością sprzedanych jaki to jest procent? Biorąc nawet pod uwagę wszystkie PDA sprzedane przez dystrybutora. stawiam na min 10%. Do tej pory już miałem kilka PDA, ale nawet stary newton nigdy mnie nie zawiódł.
Po drugie wymiana urządzenia jako niezgodnego z umową nie wchodzi w gre ponieważ usterki są inne. W tej chwili moduł GSM działa, ale nie działa BT, więc będzie naprawiany kolejny moduł. Co do sposobu komunikowania to gwarantuje Ci, że jest jak najbardziej zbliżony do tego aby ewentualnie zaspokoić w przyszłości moje roszczenia. Może przy jednej naprawie bym nawet nie wspomniał o urządzeniu zastępczym, ale przy trzech wydaje mi się, że nikt nawet nie powinien mrugnąć okiem. Chociażby dlatego, że mają słaby serwis, który z oszczędności nawet nie potrafił naprawić modułu GSM. W dodatku pragnę zwrócić uwagę, że na sprzęt dostajemy gwarancje i to ona określa warunki gry. Gwarant nie daje możliwości wymiany urządzenia, nie określa też ilości napraw, za to zgodnie z gwarancją ogranicza zakres roszczeń i odpowiedzialności.
Po trzecie nie rozumiem Twojego oburzenia. Jesteś rzecznikiem sprzedającego? Forum jak sama nazwa wskazuje służy do wypowiadania swoich opinii. Ja wydałem opinie w swoim imieniu. Nie powoływałem się na nikogo innego, na czyjeś doświadczenia, przeżycia czy bolączki. Mówiłem jako ja do czego mam prawo zgodnie z regulaminem, którego nie naruszyłem. Wyrażając swoją opinię nie minąłem się z prawdą, ani nikogo nie pomówiłem. Takie są po prostu fakty.
Co do tego co pisza uzytkownicy nie jest dla mnie wykladnia, bo duzo uzytkownikow ma problemy z najprostszymi rzeczami, wiec przypuszczam, ze z innymi modelami byloby podobnie.
Co do zgloszenie nr 400 to nie wiem, jak Unicom je przyjmuje, ale rownie dobrze moze byc to zbiorcze i dotyczace wszystkich napraw, roznych modeli, a nie tylko M700, wiec w takim wypadku o niczym by to nie swiadczylo.
Najwyrazniej mnie nie zrozumiales....
Gwarancja nie wyznacza zadnych zasad gry. Jak juz napisalem jest cos takiego jak "niezgodnosc towaru z umowa' po wejsciu Polski do UE zastapilo w kontaktach indywidualnych z klientami prawo rekojmi.
Oznacza to, ze rownolegle z gwarancja mozesz z tego prawa korzystac i nie zglaszasz sie do gwaranta tylko do sprzedawcy urzadzenia, chyba, ze gwarant i sprzedawca to jedno.
Niewazne, ze to rozne usterki, wazne, ze kolejna naprawa, a sprzet mial dzialac.
Jak jeszcze nie rozumiesz to przeczytaj to jeszcze raz.
Nie jestem oburzony, ani nie jestem przedstawicielem sprzedajacego tylko w Twojej wypowiedzi nie znalazlem nigdzie stwierdzenia typu "moja opinia" albo cos w tym stylu tylko tekst ze Eten jest do niczego i dla mnie to bylo generalizowani i tyle.
Jesli w jakis sposob Cie urazilem to przepraszam.