Witajcie
po około miesięcznej zabawie z moim nowym Etenem M700 padłem ofiarą zgłoszonego już przed kilku przedmówców problemu z ZABLOKOWANIEM się etena
- kilka dni temu włączyłem sobie hasło na starcie i automatyczne blokowanie po 30 minutach. wszystko ok
aż do dziś. po wgraniu mapymap i restarcie SR, wpisywane hasło stało się niewłaściwe ??!!??
hasło mam banalne i takie jak do sim i do poprzednich urządzeń więc pomyłkę wykluczam
urządzenie zostało CAŁKOWICIE ZABLOKOWANE.

pozostał HR co niniejszym uczyniłem, pocieszając się że przecież mam backupy na karcie, muzę i zdjęcia też więc ok.
wyjąłem kartę na czas HR - zgodnie z Waszymi sugestiami w innych postach.
w między czasie włożyłem ją do czytnika microSD w kompie i zrobiłem zapas na dysku.
nie bez problemów ale udało się zrobić pełny HR . uruchomiłem - system wstał prędziuchno świeży i pachnący :-)
włożyłem kartę sd do M700 i co ?? eten nie widzi plików backup , mp3 , JPEG itd...

mają one zmienione rozszerzenia: 07-11-18-0743.bak.cd12edd7 - to nazwa ostatniego backupu a powinna kończyć się na *.bak. inne pliki np muzyczne popularne empetrójki wyglądają tak: NEGATYW - JESTEŚMY.mp3.cd12edd7 - jak widać też dodano coś po rozszerzeniu mp3.
usunięcie dodanego zapisu nic nie daje ... ikonka dalej jest z kłódką a nie muzyczna, komp ich nie rozpoznaje...
zauważyłem że w kompie też skopiowanej karty nie da się ruszyć... ikonki są zablokowane, mp3 nie odpala i rozszerzenia są pozmieniane. Ich korekta nic nie daje.
z poziomu eksplorera w M700 zmieniłem nazwy plików backupu na właściwe czyli xxx.bak ale nie pomaga..
zmieniłem mp3 na właściwe też nic....
wszystkie pliki z karcie są ZABLOKOWANE
uff tyle pisania .. ale to wszystko chyba potrzebne by wysnuć właściwą przyczyną a najważniejsze znaleźć konstruktywne rozwiązanie problemu.
Wina zablokowanego hasła, być może włączonego jakiegoś szyfrowania !!?? czym jest opcja ENCRYPTION w settings'ie np ?? może tu szukać problemów...
pomocy!! nie mogę przywrócić backupów, odzyskać muzy, zdjęć, programów no i najważniejsze kalendarza, notatek itd... tylko kontakty bo te synchronizowałem z Outlookiem.
pozdrawiam i liczę na pomoc.

Mario