opinie M700

• 45 Odpowiedzi
  • 5838 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
Odp: opinie M700
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 04, 2007, 16:48:20 »
Masz oryginalną ładowarkę samochodwą? Z tego co wiem inne dają zbyt mało prądu.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 05, 2007, 12:54:18 »
Tak, oryginalny zestaw M700 Mounting Kit.

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 10, 2007, 01:07:01 »
wlasnie moj eten m700 juz jest w drodze do domu i przydalo by sie kupic microSD,  pytanie takie czy jest sens przplacac za sandiska premiere 2GB?

-sandisk premiere 2GB  http://allegro.pl/item241022060__sandisk_micro_sd_2gb_premier_10mb_s_wys_24h.html

niby jest szybszy odczyt 9MB/s zapis 10MB/s i ma  TrustedFlash, cena 95pln

-zwykly sandisk 2GB http://allegro.pl/item240804028_micro_sd_2gb_sandisk_microsd_adapter_fvat_sklep.html

troche wolniejszy odczyt 7MB/s zapis 3MB/s , cena 75pln
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 10, 2007, 07:46:34 »
Jesli korzystasz z karty tylko w pda to nie ma ponoc sensu bo i tak ppc nie wykorzysta
calej mocy karty.
Sens jest jak korzystasz z czytnika i w innych urzadzeniach np aparat, ale ponoc szybsze karty maja mniejsze
pobory pradu (tak wyczytalem na forum) wiec ja sie zdecydowalem wlasnie na Premier :)

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 10, 2007, 08:03:03 »
Witam nosze sie z kupnem ów urzadzenia :) chcialbym sie dowiedziec o + i - tego urzadzenia prosze o wypowiedz posiadaczy M700. Pozdrawiam

Oj, niegrzecznie Panowie. Kolega chciał poznac opinie użytkowników, a nie ... Mniejsza z tym. Zauważyłem, że to standard odpowiedzi na tym forum  :-\

Słuchaj jornadek, uzywałem M700 przez ostatnie pół roku i byłem z niego bardzo zadowolony. To naprawdę niezły kombajn. Jednak jeżeli masz zamiar używac go do nawigacji, musisz wiedziec, że pierwszeństewo w takich kombajnach ma EDGE/GPRS, co oznacza, że w momencie otrzymania SMS'a lub połączenia, komputerek wyłączy/zwinie nawigację i klops, szczególnie kiedy znajdujesz się na bardzo skomplikowanym skrzyżowaniu lub w innej sytuacji drogowej. Dlatego postanowiłem rozdzieli oba urządzenia, tak jak w opisie mojego profilu. Jeżeli Cię to nie przestrasza, to gorąco polecam ten model.   :)

Swiete słowa, dlatego ja również zrezygnowałem z jednego urządzenia, po prostu to rozwiazanie nie sprawdza sie.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 10, 2007, 13:30:00 »
Witam nosze sie z kupnem ów urzadzenia :) chcialbym sie dowiedziec o + i - tego urzadzenia prosze o wypowiedz posiadaczy M700. Pozdrawiam

Oj, niegrzecznie Panowie. Kolega chciał poznac opinie użytkowników, a nie ... Mniejsza z tym. Zauważyłem, że to standard odpowiedzi na tym forum  :-\

Słuchaj jornadek, uzywałem M700 przez ostatnie pół roku i byłem z niego bardzo zadowolony. To naprawdę niezły kombajn. Jednak jeżeli masz zamiar używac go do nawigacji, musisz wiedziec, że pierwszeństewo w takich kombajnach ma EDGE/GPRS, co oznacza, że w momencie otrzymania SMS'a lub połączenia, komputerek wyłączy/zwinie nawigację i klops, szczególnie kiedy znajdujesz się na bardzo skomplikowanym skrzyżowaniu lub w innej sytuacji drogowej. Dlatego postanowiłem rozdzieli oba urządzenia, tak jak w opisie mojego profilu. Jeżeli Cię to nie przestrasza, to gorąco polecam ten model.   :)
Swiete słowa, dlatego ja również zrezygnowałem z jednego urządzenia, po prostu to rozwiazanie nie sprawdza sie.
No nie dokonca sa to swiete slowa...
Wystarczy przed podroza, korzystaniem z GPS zrobic SR w celu zwiekszenia PM i w czasie polaczenie, ani w momencie kiedy przychodzi sms nie
zostanie zamknieta ani zminilizowana nawigacja np AM, bedzie caly czas, sms po chwilce zniknie, a po skonczeniu polaczenia od razu wracamy do aplikacji z nawigacja. Zamykana, minimalizowana jest w momencie, kiedy wlasnie brakuje dostepnej pamieci.
Wniosek z tego taki, ze trzeba dbac, odpowiednio obchodzic sie z pda i wszystko gra nawet w urzadzeniu all-in-one.

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 10, 2007, 13:41:10 »
ok zamowiony sandisk premier 2GB i przy okazji jeszcze se zamowilem folie brando ultra clear dla etena m700

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 22, 2007, 14:47:20 »
hmm zostala mi ladowarka samochodowa od motki V3 , taka jak tutaj http://allegro.pl/item246983770_motorola_vc700_ladowarka_samochodowa_v3_v3x_l6_k1.html
czy ta ladowarka bedzie dobra do etena m700? nie chodzi mi o zlacze mini usb bo bedzie pasowac, ale o parametry moze jakies, moc, itd.

*

Offline koc

• 15
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 25, 2007, 22:56:43 »
Moja opinia zapewne wywola wiele sprzeciwow, tak, jak poprzednio, gdy prorownalem m700 do wizarda zaraz po zakupie, ale co tam:)
Po 9 miesiacach uzytkowania moge zdecydowanie powiedziec, ze eten m700 to niedopracowana tandeta, zarowno z wm5 jak i wm6.
Duza czesc minusow wymienialem juz w porownaniu z wizardem, kilka wyszlo jeszcze pozniej. W telegraficznym skrocie:
1. Ciagle problemy ze wskaznikiem baterii, skutkujace zawieszaniem sie palmtopa w momencie odbierania polaczenia (a tuz przed pokazuje np 30% baterii), po ktorym trzeba wyjac baterie, by go zresetowac. Nigdy w pda nie mialem koniecznosci tak czesto wyjmowac baterii, i nigdy tyle razy nie wkurzalem sie nie mogac z niego korzystac, kiedy byl mi naprawde potrzebny.
2. Zdazajacy sie (mnie na szczescie rzadko) poglos i generalnie gowniana jakosc dzwieku
3. Tandetna, prysnieta zlazaca farbka obudowa z taniego, skrzypiacego plastiku. Wyciera sie nawet od otwierania i zamykania klawiatury, brakuje tylko zeby sie guziki powycieraly jak w jakims sagemie.
4. Niestabilne w kosmiczny sposob dodatkowe aplikacje etena, o ich cukierkowym wygladzie jak z zabawki dla dzieci nie wspomne.
5. Absurdalnie dlugie czasy uruchamiania bt czy wifi, dla porownania bt startuje 25 sekund na etenie, a 2 sekundy na kaiserze. Wifi niewiele lepiej. Managery rowniez dzialaja dziwnie, nie sa stabilne, i czasami nie da sie czegos wyslac bo nie. Nie wspolpracuje ze sluchawkami stereo.
6. Niepodswietlane znaki poza glownymi na klawiaturze - zupelna pomylka.
7. Bardzo malo klawiszy sprzetowych, marnej jakosci.
8. "Aparat", hehe.
9. Nie dzialajacy skype.
10. Beznadziejny support.
Powiem tak. Urzadzenie dziala, i to jest jego glowna zaleta. Jesli komus to wystarcza, i oczekuje niskiej ceny - to bedzie zadowolony.
Wczoraj godzinke bawilem sie HTC kaiserem, w porownaniu do kaisera m700 trzymany w drugiej rece wydawal sie tania, chinska zabawka. Kaiser wykonany jest w duzej czesci z metalu, polakierowany, caly spod jest podgumowany, doskonale spasowane przyciski w duzej ilosci, jogdial, znacznie lepszy ekran, i ciagle poczucie obcowania z urzadzeniem ekskluzywnym. Powrot do skrzypiacego, badziewiarskiego etena byl bolesny, choc niby niewiele te urzadzenia rozni...
Porownalbym etena do fiata punto, a kaisera do audi a3. Oba niby moga byc z 1,9 TDI, oba moga miec klimatronic, kontrole trakcji i fabryczne audio, ale w audi wszystko dziala znacznie lepiej, pewniej, ciszej i materialy uzyte do budowy sa znacznie lepszej jakosci. Nikt tez nie dziwi sie, ze audi kosztuje polowe wiecej. Dokladnie taka roznica jest pomiedzy etenem i htc. Reasumujac, jesli uzywasz laptopow acera czy maxdaty, sluchasz mp3 z miniwiezy LG, dzwonisz z prostego benq a od samochodu wymagasz, by jezdzil - eten jest dla ciebie, jestes po prostu zwyczajnym uzytkownikiem bez wielkich wymagan. Jesli jednak kupujesz wyzsze modele laptopow asusa czy HP, dotychczas dzwoniles z p990, sluchasz CD z klockow marantza, a w samochodzie interesuje cie nie tylko czy, ale i jak i z jakim komfortem jezdzi, jednym slowem widzisz roznice miedzy pozornie zblizonymi funkcjonalnie urzadzeniami i nalezysz do 10% gospodyn - trzymaj sie od etenow z daleka, doloz do htc lub poczekaj na asusa750.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:49:02 »
Kolego Koc jesli porownujesz taka marke jak HP do Asusa w dziedzinie sprzetu komputerowego, nie umiesz odpalic skype itp to nie dziwie sie Twoim innym porownaniom i komentarzom.
Dla mnie jedna rada dla Ciebie na przyszlosc, kup sobie zwykla komorke i mysle, ze bedziesz jak najbardziej zadowolony bo z pda Tobie raczej nie wychodzi.

*

Offline wzium

• 16
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 26, 2007, 10:32:21 »
Witajcie,

Moje wstępne wrażenia po 2 dniach z M700. Pozwolę sobie porównywać do N560 choć wiem że to inny sprzęt.

Przesiadka jakościowa jeśli chodzi o wrażenie solidności z  N560 na M700 jest zauważalna(na - m700).
Mam pewne obawy co do "wyrabiania" się mechanizmu rozsuwania klawiatury(choć pisane już było na tym forum że po kilku miesiącach nadal jest OK). Jeśli już przy klawiaturze jestem to - brzęczy ! To wada podlegająca reklamacji czy muszę się z tym pogodzić ? Sama klawiatura przyjemna, pewna, minus za niepodświetlanie drugiej funkcji klawisza choć kto używa w całkowitych ciemnościach ?
Ekran... porównania nie ma ;) przeboleję jednak gdyż liczyłem się z tym ;)
Szybkość działania na "gołym" systemie jest całkiem zadowalająca.
Nie miałem jeszcze zbyt wiele możliwości sprawdzenia jakości dźwięku(występowania echa) w telefonie - z tego co się udało to jakość była całkiem OK.
Folia na ekran załączona w pudełku jest o 2-4 mm za krótka - choć miłym zaskoczeniem było że w ogóle była!!
Aparat... jest jaki jest, efekt "migotania" niweluje trochę przestawienie w tryb auto.
Załączony futerał - za ciasny! trudno upchać urządzenie nie wciskając bocznych klawiszy a później trudno wydobyć "na szybko". Są jakieś "luźniejsze" zamienniki ?
GPS łapie FIXa nieporównywalnie szybciej niż w N560 - nawet w mieszkaniu !
Lustereczko z tyłu faktycznie wystaje i będzie pewnie się niszczyć.
Bateria póki co trzyma ładnie a wskaźnik nie wariuje bez dodatkowych łatek - choć doładowuję go dość często więc może nie udało się jeszcze zaobserwować anomalii.

Więcej pewnie napisze gdy więcej poużywam ;-) Na razie bez większych rozczarowań - odpowiedni sprzęt w odpowiedniej cenie.

a teraz kilka pytań ;)
Jak "standardowym" systemem bez dodatkowych aplikacji telefonicznych dostać się do otrzymanych smsów?
Jaki ew program(rozbudowany) telefoniczny polecacie ?
Jak zrobić aby ikonka zasięgu EDGE pokazywała siłę zasięgu?
Jaki licznik połączeń pakietowych polecacie ?

pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 26, 2007, 10:54:41 »
Do smsow mozesz sie dostac: start/messaging/text messages albo ustawic skrot na Today'u
settings/Today/items zaznaczasz messaging.
Sila zasiegu EDGE pokazuje sie jak nawiazane jest polaczenie, sciagane dane, normalnie jest tylko
ikonka "E" ktora pokazuje, ze jestes w zasiegu sieci z EDGE.
Jest taki programik GPRS Monitor ktory pokazuje ilosc sicganych/wysylanych danych.

*

Offline koc

• 15
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 27, 2007, 12:40:26 »
Kolego Koc jesli porownujesz taka marke jak HP do Asusa w dziedzinie sprzetu komputerowego,

Owszem, w klasie laptopow klasy wyzszej od jakis dwoch lat porownuje smialo jakosc wykonania, choc nie przecze, ze bylem sceptykiem. Wpisz sobie za asusa della, jesli dzieki temu poczujesz sie lepiej.

nie umiesz odpalic skype itp

Nie umiem, nadaje tamtamem.

to nie dziwie sie Twoim innym porownaniom i komentarzom.

A ja sie nie dziwie twojej reakcji, wszak od poczatku pisalem, ze zapewne takie sie pojawia. Tak cie uwiera, ze ktos krytykuje twoje ukochane urzadzonko? Proponuje cos uspokajajacego, to tylko pda, narzedzie pracy, a nie fetysz. A to konkretne narzedzie, jakkolwiek funkcjonalne, jest tandetne, czy to sie tobie podoba, czy nie.

Dla mnie jedna rada dla Ciebie na przyszlosc, kup sobie zwykla komorke i mysle, ze bedziesz jak najbardziej zadowolony bo z pda Tobie raczej nie wychodzi.

Mysle, ze bez twoich rad poradze sobie swietnie, bo nie zrozumiales nawet przeslania mojego posta. Obydwaj posiadamy gowniana namiastke powaznego urzadzenia, roznica jest taka, ze mnie to przeszkadza, a tobie nie. Zareczam ci, ze wolalbym byc na twoim miejscu. Chcialbym byc malo wymagajacym konsumentem i z zadowoleniem uzywac m700 i lenovo za 2kzl, ale tak nie jest, i, czego nie umiesz zrozumiec, nie jestem jedyny. Natomiast co do twoich gowniarskich wycieczek osobistych - nie wypowiem sie,  zycze natomiast, aby przez twoje rece przewinelo sie tak wiele roznorakich urzadzen, jak przez moje, i abys kiedys odkryl na czym polega przyjemnosc obcowania z dopracowanym, wysokiej jakosci urzadzeniem. Ostrzegam jedynie, ze jest to przyjemnosc kosztowna.
K.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 27, 2007, 15:48:31 »
Kolego Koc, wypowiem się w postaci punktów, żebyś nie miał ewentualnych trudności z rozkładaniem mojej wypowiedzi na części pierwsze tak jak to zrobiłeś w przypadku horde:

1. Daj sobie na wstrzymanie
2. Nie obrażaj innych użytkowników zadowolonych ze swych urządzeń
3. Nie narzucaj na siłę swoich subiektywnych opinii innym
4. Wnieś coś konstruktywnego do omawianego wątku a nie tylko krytykę dostosowaną do swoich osobistych odczuć - po co wprowadzasz czymś takim w błąd innych potencjalnych użytkowników
5. Następnym razem daruj sobie np. wyciąganie baterii przy dziwnym zachowaniu urządzenia - wystarczy przycisnąć w odpowiednim miejscu tu i ówdzie - no, ale przecież to na pewno doskonale wiesz jako megaznawca wszelakiej maści kosztownych i dopracowanych urządzeń
6. Jestem zadowolonym użytkownikiem M700 - przepraszam jeśli Cię to rani.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 27, 2007, 16:19:25 »
No wlasnie kolego Koc skoro dla Ciebie Asus a Dell to to samo....
Tak jestem bardziej zadowolony :)
To nie sa jakies gowniane wycieczki osobiste tylko sam sobie odpowiedz skoro mi skype dziala bez problemu,
wiem kiedy urzadzenie sie rozladuje, pisze wiele smsow codziennie i farba mi sie nie wytarla od klawiatury ani nie mam luzow mechanizmu rozsuwania klawiatury to jak to jest..albo ja mam wyjatkowe szczescie, wyjatkowy egzemplarz, albo Ty nie potrafisz sobie potrafic z najprostszymi czynnosciami.
To nie jest jakies ukochane urzadzenie, zgadza sie to tylko pda chociaz bardzo lubie te klimaty i Etena niedlugo i tak pewnie zmienie na cos nowszego.
Problem polega na tym, ze Ty swoimi jak to nazywasz "gownianymi" opiniami dyskredytujesz urzadzenie z tym, ze wiekszosc tych wad wynika nie z winny urzadzenia a Twojego obycia, znajomosc sprzetu.
Skad Ty wiesz ile sprzetu przeszlo przez moje rece, wlasnie na tyle duzo, ze potrafie ocenic.
Owszem nie jest to jakis szczyt marzen, ma wady, ale jak kazdy sprzet i mialem do czynienia z produktami innym marek i np HTC jakosiowo jakos wiele nie odbiega a czasem odwrotnie, bo w ich urzadzeniach wyrabial mi sie silos rysika, schodzila farba itp.
Mysle tez, ze Ty jestes osoba typu kupisz koszule danej marki np addidas i juz uwazasz, ze to cos wyjatkowego, a nie bierzesz pod uwage materialu, wykonania itp.
Owszem nie ma nic za darmo, ale bez przesady.
Zreszta jak wymieniasz marki LG, Lenovo jako gorsze to wyobraz sobie, ze niejednokrotnie sa oni dostarczycielem np matryc dla takich potentatow jak np.HP.
Nie chodzi tylko o marke, ale ze za nia ida inne elementy jak jakosc, wykonanie, a nie zawsze tak jest.
Reasumujac Eten nie jest jakims super produktem, ma niedociagniecia, mam przetarcia od noszenia, uzytkowania, ale nie popadajmy w skrajnosc, ze jest to totalna tandeta, bo moim zdaniem nie odbiega od innych tego typu sprzetow.
Ja i jak widze nie tylko ja jestem z niego zadowolony.
Pozdrawiam :)

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 27, 2007, 20:10:25 »
moje opinie na temat m700 po ok 2 tygodniowym uzytkowaniu:
- najwieksza bolaczka to gry - co prawda przesiadlem sie z axima x50v (wiadomo ze to demon) ale oczekiwalem ze sky force, bilard (celeris 3d) i inne gierki gdzie jest duzo animacji, beda chodzily plynnie przy sterowaniu rysikiem - a tak niestety nie jest (chyba ze u mnie cos nie tak).
- aparat.... no coz - jestem fotografem zawodowym wiec mogloby go nie byc - ale jak na wyslanie mmsa - w sam raz.  Jakosc adekwatna do wielkosci obiektywu i tyle.
- gps - bez zastrzezen - po prostu prowadzi na miejsce. Nie mam tu porownania z innymi urzadzeniami.
- telefon - dzwiek mi pasuje (poprzednio noika 6630), obsluga bez zastrzezen - trzeba tylko sie przyzwyczaic do przyciskow innych. Wbudowany glosnomowiacy na plus w stosunku do nokii.
- skype - brak zastrzezen. jesli zrywa to wina mojego wifi badziewnego ale przy kompie pieknie dziala i przez sluchawke - tak jak powinno byc
- sama budowa - wiadomo ze po aximie to troszke badziewny plastik ale za to wszystko w jednym. Jestem zdania ze jak sie dba to wytrzyma na te 2 lata bez problemu.
- ogolna szybkosc dzialania jest wystarczajaca (pomijajac gry).

Podsumowujac - fajny sprzecik - wazne ze wszystko w jednym a do tego jeszcze wydajna bateria - sprawia ze drugi raz bym tego samego wyboru dokonal.